125 miljarder dollar!

september 1, 2015 kl. 9:08 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

images  images

Läkemedelsföretaget Pfizer beräknas ha sålt den kolesterolsänkande medicinen Lipitor för minst 125 miljarder dollar under den senaste 15-årsperioden. Det motsvarar en fjärdedel av företagets totala försäljning av alla sina läkemedel under samma period. Det är över en billion svenska kronor eller 1.000.000.000.000, 12 nollor alltså. Medicinen används mot högt kolesterol och och numera ska tabletterna ätas livet ut. Snart, eller den tiden har redan kommit, ska vi äta statiner i förebyggande syfte. Allt för minska risken för hjärt -kärlsjukdomar, tror man.

Läkemedelsföretaget Pfizer har mer än 100000 medarbetare i över 150 länder. Mest känd i Sverige är väl Pfizer för att ha finansierat Professor Maj-Lis Hellenius Livsstilsklinik på Karolinska i Stockholm. Maj-Lis propagerar ju för att vi ska äta mindre smör eftersom det är mättat fett och kan enligt henne orsaka hjärt -kärlssjukdomar.

Tidernas bluff!

Vi lättlurade stackare har gått på tidernas bluff med att kolesterol skulle vara farligt. Istället är det kanske kroppens viktigaste bundsförvant till vårt immunförsvar. Jag påstår att varje gång som vi äter en statin-tablett så gör detta åverkan och skadar immunförsvaret. På senare tid har det framkommit mer och mer information om att inflammatoriska tillstånd orsakas av för mycket sockerarter i kosten inte av fett.

Lipitor är alltså världens mest sålda medicin alla kategorier men orsakar mer skada än nytta.

Medicinfixering!

Vi borde naturligtvis vara mer skeptiska till att utsätta vår kropp för alla dessa sprutor och tabletter som vi tar när vi är sjuka. Inom sjukvården finns idag bara kemiska mediciner och kniven som alternativ. Här har staten ett enormt ansvar för att man låtit läkemedelsindustrin få monopol på sjukvårdsutvecklingen.

Det är förstås enklare för mig att uttala mig så här i efterhand eftersom jag sitter med facit i hand efter att i 6 år varit frisk. Jag minns hur läkare och diabetessköterskor varnade mig för LCHF-kosten. Hur mina blodkärl skulle förfettas av allt fett från kosten och orsaka stroke, proppar och kärlkramp. Istället har mina blodkärl aldrig varit renare och flödet i mina blodbanor har aldrig varit bättre.  Jag är helt enkelt kärnfrisk och skillnaden mot mitt tidigare sjuka liv är enorm.

Vår natur skadas också av alla dessa läkemedel som den tvingas ta hand om.

DSC04400

Föryngrad av kosten!

Idag är jag 62 år och mår som en prins. Då när jag var som sjukast var jag i bedrövligt skick, 55 år, och jag såg slutet på mitt liv. Jag känner mig ung idag och mina värden är en ung mans värden. Jag upplever alltså att jag fått en föryngring av mitt kostval och att jag håller fast vid det.

Jag är inte ensam om att känna mig föryngrad. Min vän Rolf har ätit LCHF-kost i 10 år och han har ägnat sommaren åt att cykla till Luleå. Vidare till Oslo och sedan en lätt cykeltur hem till Kungälv. Rolf är 77 år!!

Förutom att jag blivit av med alla mina metabola sjukdomar orsakade av en socker och kolhydratrik kost så har jag också fått bättre syn, bättre sångröst, friskare hud, mindre rynkor osv.

Vad gör sjukvården och läkarna?

Mina och andras hälsovinster borde naturligtvis föranleda politiker, stat och sjukvård att genast börja undersöka varför svåra inflammatoriska sjukdomar kan läka sig bara genom att vi ändrar vår kost. När jag gjorde så fantastiska hälsovinster av mitt kostbyte trodde jag att sjukvården skulle bli själaglad över att finna något som fungerade. Istället varnar man fortfarande folk för ketogen kost och påstår att de kommer få hjärt -kärlsjukdomar. Det är naturligtvis sjukt om något.

249088_360358520684901_906857661_n

Fritt val!

När jag blev frisk bestämde jag mig för att informera om vilken skillnad ett kostbyte kan innebära för sjuka människor. Jag bestämde mig för att jobba med de här frågorna. Det blev bl.a. denna bloggen Fet Hälsa där jag skrivit cirka 800 artiklar om mat och hälsa och boken ”Frisk av mat” som nu har hjälpt många tusen att bli av med inflammatoriska tillstånd i kroppen och få ett starkt immunförsvar. Om du är sjuk av inflammatorisk art, t.ex. diabetes, hjärt -kärlproblem, reumatisk värk, magbesvär så är du inte tvingad att följa läkarens råd och receptskrivningar.  Lär dig mer om hur kroppen svarar på rätt näring. Du kan beställa boken ”Frisk av mat” här! Kostar 195 kronor om du köper den av mig.

IMG_0040

 

 

 

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hej Mats!

    Efter min bypass för 11 års fick jag kolesterol medicin utskriven. Åt den 2 till 3 år, successivt blev jag svagare och svagare. Sökte på nätet om medicinen. Jag kunde inte spela golf för jag orkade inte svinga golfklubbor.
    Visst är det hemskt, slutade äta medicinen och sakta blev jag bättre. Idag får dom inte i mig ngt konstigt. Kanske jag kan sluta med fler mediciner idag.
    Jag äter som Du rekommenderar. Vispgrädde, steker i smör mm
    Bästa hälsningar
    Gertrud Lindberg

    Gilla

    • Hej Gertrude!
      Det var ju extra hemskt att du inte kunde svinga klubborna. Inte nog med att man blir sjuk att statinerna, man tappar golfsvingen också. Fruktansvärt. Du är på rätt spår med naturlig mat.
      Hälsningar Mats

      Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.