Ingen tvekan, LCHF läker!

april 17, 2016 kl. 9:56 f m | Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

images

Bastukväll med gubbarna!

Efter mycket tjat från min bror så var jag med på gubbarnas bastukväll som de har en gång i månaden. Det var verkligen trevligt och det blev två iskalla bad i sjön också. Lite väl kallt för min smak men skönt efteråt. Det blev förstås mycket prat om krämpor av olika slag bland dessa gubbar mellan 50 och 70.

En gammal fotbollskompis till mig på 70-talet, vi spelade i samma lag under några år, kom till bastukvällen för att prata med mig om sin ledvärk i händer och fötter. Han berättade att han prövat allt för sina smärtor men inget har fungerat. Nu ville han testa LCHF-metoden för att kolla om det hjälper.

Jag förklarade för min fotbollskompis att det finns ingen tvekan, han kommer att bli mycket bättre i både händer och fötter med hjälp av LCHF-kosten om han är konsekvent. Skälet är ju att LCHF-maten inte åstadkommer kroniska inflammatoriska tillstånd i kroppen som ju mjöl och stärkelsemat gör.

Min fotbollskompis sade sig vara desperat och var beredd att pröva vad som helst för att bli av med sina smärtor. T.o.m. LCHF-kost alltså!!? Han köpte min bok ”Frisk av mat” och det ska verkligen bli intressant att få höra om hans vidare hälsohistoria.

images

Möte med min läkare på stan!

Igår mötte jag läkaren som en gång satte diagnosen diabetes typ 2 på mig. Denne person har jag haft många duster med under åren. Framför allt har vi haft många diskussioner om statiner, kolesterolsänkande medicin. Han, läkaren, har ständigt försökt få mig att äta statiner men jag har vägrat. Jag har skällt ut honom för att skriver ut dessa tabletter. Jag har ju i alla våra diskussioner försökt förklara min ståndpunkt att kolesterolet är en viktig del av vårt immunförsvar och skall därför lämnas ifred. Kolesterol är ju ett naturligt fett, kroppseget sådant, som produceras av alla celler och av levern. Sjukvården tror ju att naturligt fett som kolesterol och smör är orsaken till att vi får metabola sjukdomar. Den felaktiga analysen är anledningen till att vår officiella sjukvård inte kan bota en enda metabol sjukdom, enligt min mening.

Nu skall jag flytta ut på landet och därför blir det byte av läkare. Det anmärkningsvärda är att min läkare tvingats amputera sitt ena ben på grund av sina egna diabetes typ 2-komplikationer. Hade han vågat följa min väg för snart 8 år sedan och börjat med strikt LCHF-kost hade han med all säkerhet haft benet kvar. Nu har han en protes.

wikstrom-jpg Sjukvårdsministern Gabriel Wikström.

När ska Staten börja stimulera kostforskning?

Det är stor skam att våra egna myndigheter och politiker inte stimulerar kostforskning. Det finns idag tusentals människor som kan bekräfta att LCHF-kosten fungerar. Våra vanliga folksjukdomar läker sig med hjälp av den kosten. Sjukvården och läkarna vågar inte göra något på eget bevåg utan väntar på att det ska komma fram vetenskapliga studier. Det är dags för våra politiker att våga stå upp mot läkemedelsmaffian vars mediciner visat sig vara bluff och båg. Börja stimulera kostforskning och stöd Kostfondens intiativ.

249088_360358520684901_906857661_n

Jag är helt säker!

Efter snart 8 år med ketogen LCHF-kost är jag helt säker, i stort sett alla inflammatoriska tillstånd i kroppen får möjligheter att läka sig med hjälp av den kosten. Jag ser ju dels på själv att mina metabola sjukdomar lyser med sin frånvaro fortfarande snart åtta år senare med hjälp av LCHF-kost. Jag har också genom åren fått tusentals bekräftelser, från personer genom min blogg Fet Hälsa, att andra också gjort liknande hälsoresor som jag själv. Det finns alltså inget att tveka på om man vill bli frisk! Börja äta ketogen (mjölkfri) LCHF-kost.

Hjälp dig själv till ett starkt immunförsvar!

Du får en röd tråd att följa och en fungerande förklaringsmodell genom min bok ”Frisk av mat” och Mats LCHF-utbildning. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken!  Fyll i nedanstående kontaktformulär och berätta vad du vill ha så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Ingen annan än jag ser dina kontaktuppgifter.

IMG_0040

 

 

 

7 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hej, undrar om en vegan kan också följa LCHF diet? Det verkar tyvärr inte möjligt att bedöma av det jak har läst att man ska äta.

    Gilla

    • Det är tyvärr svårt för en vegan att äta en ketogen LCHFkost. Du bör kanske ompröva.
      Hälsningar Mats L

      Gilla

  2. Så oerhört tragiskt med din läkares amputation. Han hade ju kunnat testa en månad för att se vad som skulle hända. Men för vissa verkar principer viktigare än att ”chansa” med något som är ofarligt.

    Gilla

  3. Hej Mats, Fantastiskt att du får ut boken på kinesiska. Jag har en del vänner i Taiwan, så jag kommer behöva några ex.
    Har du några framtidsplaner på att översätta till spanska? Där går det åt ett gäng böcker till, för mina vänner i Spanien.
    Gert

    Gilla

    • Hej Gert! Det enda jag har för närvarande är en kinesisk diabetesläkares ord på att översättningen till Mandarin är så gott som klar. Har inte sett något ännu!! Har du några känningar på förläggare i Taiwan? Spanien vore intressant men det krävs förstås en bra översättare för det. Det kanske dyker upp något:)
      Hälsningar Mats

      Gilla

      • Jag kan höra mig för om förläggare i Taiwan. Vad gäller Spanien så har jag ingen som kan engelska eller svenska tillräckligt bra för en översättning. Jag pratar och skriver spanska hyggligt bra men inte tillräckligt bra för en översättning av en hel bok. Det skulle ta alldeles för lång tid och även med en väldigt låg timersättning skulle det bli för dyrt för dig…. 🙂

        Gilla

      • Jag är tacksam för din hjälp.
        Mats

        Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.