Är Macchiarini-affären den största vårdskandalen?

september 3, 2016 kl. 10:51 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Unknown

Dela gärna detta inlägg!

Vi har i Sverige en övertro på läkare och vi har tillåtit dem att bli vår tids gudar med nästan obegränsad makt. Den senaste affären med den italienske kirurgen Macchiarini som fått sjukvården att tro på att stamceller skulle kunna växa på plaststrutar som opereras in på människor är en skandal av stora mått. Hur kan man tro på att en plaststrupe ska bli ”levande”? Ett antal människor har dött genom att den italienske kirurgen har opererat in plaststrupar på människor. Ett antal svenska professorer och läkare liksom ledningen för KI har hejat på denna utveckling. Nu senast har den förre Folkpartiledaren Lars Lejonborg avgått som ordförande för KI!

images images images

Finns det än större skandaler inom sjukvården?

Jag menar att hela kolesterolmyten som sjukvården ägnat sig åt i flera decennier är en värre vårdskandal än Macchiarini-affären. Tusentals och åter tusentals människor har fått sitt immunförsvar nedsatt och många gånger förstört genom att läkare ordinerat kolesterolsänkande tabletter. Sjukvården lever kvar i myten om att det är fett som skapar förträngningar och orsakar metabola sjukdomar som t.ex. hjärtinfarkt.

Idag finns det studier som menar att kolesterol är nyttigt och t.o.m. nödvändigt för att immunförsvaret ska kunna fungera. Människor vågar inte säga emot läkare som skriver ut t.ex. Simvastatin att ätas livet ut. Ja, ni läste rätt, livet ut. Hur kan man sätta sig på så höga hästar och påstå att man måste äta statiner livet ut? Detta utan att det finns några korrekta vetenskapliga studier bakom. Ja Ancel Keys studie finns ju men den har oberoende forskare visat vara en ren bluffstudie.

Fortfarande idag så skriver läkare ut kolesterolsänkande medicin på löpande band till människor som då tror på att de ska bli av med förträngningar i blodsystemet. Det är en än större skandal än Macchiarini-skandalen.

I och med att kolesterolsänkande tabletter förstör immunförsvaret så blir alltså inte förträngningarna mindre i blodkärlen utan än värre. Därmed tvingas patienter till att äta andra typer av mediciner som t.ex. blodförtunnande för att blodet överhuvudtaget ska kunna flöda. Då minskar ju näringstillförseln när blodet tunnas ut och människor blir sjukare ju mer tabletter de äter. En ond cirkel som bara gör läkemedelsindustrin rikare och förstås också läkare.

Skandalen blir än värre när man betänker att vår egen Socialstyrelse och Livsmedelsverk uppmanar läkare att skriva ut dessa tabletter och underbygger bluffen om kolesterolet. Rent kriminellt är professor Maj-Lis Hellenius agerande som åker runt till sjuksköterskor som jobbar på olika sjukhus i Sverige och varnar för LCHF-kost. Hon menar ju att animaliskt fett som smör är farligt och orsakar hjärt -kärlsjukdom. Eftersom LCHF innehåller mycket smör så är detta alltså farligt enligt Maj-Lis Hellenius. Maj-Lis har en egen livsstils-klinik på Karolinska Institutet som sponsrats av Pfizer. Detta företag tillverkar den kolesterolsänkande medicinen Lipitor. Tror du att Pfizer vill att Maj-Lis skulle berätta för sjuksköterskorna att man faktiskt kan bli frisk av naturlig mat med mycket naturligt fett och lite kolhydrater? Det tror inte jag heller!

Hur många människor som indirekt dött av att immunförsvaret förstörts av statiner vågar man nästan inte tänka på? Dock tror jag att det i framtiden kan kosta staten oerhörda belopp genom stämningar från människor som fått sina liv förstörda av olika slags kemiska tabletter.

Den största skandalen!

I mitt tycke är den absolut största skandalen att vi ännu inte börjat med vetenskapliga koststudier. Trots att tusentals människor kan visa upp fantastiska hälsovinster genom ketogen kost LCHF så existerar ännu inte några koststudier värda namnet. Jag själv sitter ju med en forskargrupp på Sahlgrenska Akademin i Göteborg och vi har fått nej inte mindre än sex gånger när vi velat jämföra hur LCHF-kost respektive Tallriksmodell påverkar diabetespatienter typ 2. Detta under en period av 5 år. De som sagt nej är Diabetes-fonden, Hjärt & Lungfonden, Diabetes Wellness fonden m.fl.

Vi har ingen modig regering och inga modiga politiker i Sverige för annars hade ju Socialstyrelsen redan fått i uppdrag att undersöka varför så många människor blir friska från Metabola sjukdomar genom att äta en ketogen kost LCHF. Regeringen begriper inte heller att detta skulle kunna bli en gigantisk bra affärsidé. Metabola sjukdomar som diabetes, hjärt -kärlsjukdomar och cancer ökar i hela världen och politiker att valt att sitta på sidan och titta på istället för att agera.

Det ska bli intressant att se om kineserna är mer framsynta än vi svenskar?

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Läs min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor samma som levereras med LCHF matkasse. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken!  Fyll i nedanstående kontaktformulär och berätta vad du vill ha så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Ingen annan än jag ser dina kontaktuppgifter.

IMG_0040

 

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Bra inlägg som vanligt, Mats. Har en vän som snart kommer beställa din bok. Han har problem med njurarna, på grund av sin diabetes. Tror du att det finns något hopp om att bli frisk med LCHF?

    Gilla

    • Det tror jag definitivt, Calle.
      Hälsningar Mats

      Gilla

  2. […] Är Macchiarini-affären den största vårdskandalen? […]

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.