Tunnelseende?

september 19, 2016 kl. 12:02 e m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Foto Dr Gu

Mina två professorsvänner från Kina har i 30 år forskat på hur de metabola sjukdomarna diabetes och hjärt -kärlsjukdomar påverkat människor. Man har utgått ifrån att det är fett och framför allt mättat fett som orsakar dessa sjukdomar. Under dessa 30 år har mina vänner, professorerna från Kina, aldrig lyckats underbygga att det verkligen är fett som orsakar diabetes typ 2 och hjärt -kärlsjukdomar.

När dessa två professorer påbörjade översättningen av min bok ”Frisk av mat” till kinesiska, mandarin, så förvånades de alldeles oerhört att jag vågade påstå att det förhåller sig precis tvärtom, nämligen att naturligt fett är själva nyckeln till ett starkt immunförsvar och motverkar inflammatoriska tillstånd i kroppen.

Jag har stött på detta fenomen tidigare att man forskar och forskar utan att få de resultat man förväntar sig. Det märkliga då är att man inte byter inriktning?? Det kanske är något annat än fett som är farligt, t.ex. kolhydrater? Samtliga forskare över hela världen verkar forska om hur farligt fettet är men får aldrig de resultat som man förväntar sig nämligen att fett är farligt.

Herrar professor från Kina tyckte då att mina antaganden i boken ”Frisk av mat” var sensationella. Jag menar att det enda som är sensationellt är att forskare över hela världen har en sak gemensamt, de vågar inte tänka utanför boxen. Ett gigantiskt tunnelseende är en gemensam nämnare kan man säga. Det kan naturligtvis vara så att man inte inte får några anslag om man vill forska om hur kolhydrater påverkar kroppen. Det vet ju vi från forskargruppen i Göteborg där vi nej inte mindre än 6 gånger i rad på våra ansökningar. Vi ville jämföra hur Tallriksmodell (standardkost för diabetiker) respektive LCHF-modell påverkade värdena hos typ 2-diabetiker. Förhoppningsvis kan den studien genomförs i Kina istället.

images  images  can_2674149b

Vad är metabola sjukdomar?

I min definition är metabola sjukdomar egentligen inflammatoriska tillstånd som har bildats i blodsystemen. Det betyder att PH-värdet i kroppen har försämrats, blivit surt, och att immunförsvaret är nedsatt. Anledningen till att detta sker är till allra största delen en livsstilsfråga och där har kosten en alldeles avgörande betydelse.

Själva grundbulten är att inflammation uppstår när blodbanorna glaseras av för mycket blodsocker som blivit över när cellerna tagit sitt. Varför måste kroppen ta till inflammation? Jo, för att miljarder bakterier börjar äta hål på den försockrade ytan i blodväggarna. Dessa bakterier blir helt enkelt så attraherade av denna karamellisering av blodsystemet att de börjar äta hål på väggarna. Då uppstår sår och kroppen svarar automatiskt med inflammation för att läka dessa sår. Dessa inflammatoriska tillstånd kan bli kroniska om vi inte gör något åt grundproblemet, nämligen ett intag av alltför mycket sockerarter i födan och för lite naturligt fett. Våra celler kan helt enkelt inte tvingas att äta mer blodsocker, glukos, än vad de mäktar med. De blir mätta helt enkelt. Överskottet som inte blir till föda för våra celler går ut i blodbanorna och karamelliserar dessa så att PH-värdet i kroppen försämras. Immunförsvaret blir dåligt och därmed kan vi drabbas av ett 40-tal olika slags inflammatoriska tillstånd som helt enkelt inte läker sig. Jag själv hade 5 olika inflammatoriska tillstånd i kroppen som var tydliga. Det var diabetes typ 2, kärlkramp, ledvärk, prostatainflammation, kronisk bronkit. Dessutom hade jag dålig syn, dåliga tänder, dålig hy osv.

Naturligt fett har ju den enkla förmågan att dels mätta bra och därmed behöver vi inte äta så mycket förgiftande kolhydrater. Dels förhindrar naturligt fett att inflammatoriska tillstånd uppstår eftersom fettet inte orsakar överskott av blodsocker.

2012-06-30 13.08.49  images  smr_124422494

Hur läka metabola sjukdomar?

Den absolut enklaste metoden att läka inflammatoriska tillstånd i kroppen är att ta bort det som är bränsle för inflammatoriska tillstånd, nämligen ett överskott av blodsocker. Metoden är enkel, minska andelen kolhydrater i maten radikalt och öka på motsvarande sätt andelen naturligt fett i maten. Då skapas inget överskott av blodsocker som går ut och karamelliserar blodbanorna. Bakterierna håller sig på sina platser och ser till att PH-balansen i kroppen fungerar och att immunförsvaret hålls starkt.

Ja, jag vet att ovanstående är lättare sagt än gjort, men med en fungerande förklaringsmodell så tror jag att det är lättare att hålla sig till en ketogen kostmodell som LCHF och få tillbaka ett starkt immunförsvar. Det är bl.a. det som jag försöker berätta i min bok ”Frisk av mat” och i Mats LCHF-utbildning.

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Läs min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor samma som levereras med LCHF matkasse. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken!  Fyll i nedanstående kontaktformulär och berätta vad du vill ha så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Ingen annan än jag ser dina kontaktuppgifter.

2016-07-07 10.20.55   IMG_0040

 

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hej Mats
    Svaret stavas pengar och åter pengar.
    Det är dessa som styr.
    Industrin har svårt att tjäna pengar på dom friska eller dom som kämpar för att blir frisk(are).
    Svårare än så är det inte trist men sant.

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.