#Friskavmat Naturligt fett i kosten, så gör du!

januari 15, 2017 kl. 12:13 e m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , ,

Viktig information för dig som äter LCHF-kost

smr_124422494 thumb_avocado 2014-10-03 08.28.19 fetshot imagesimages

Ett vanligt nybörjarfel för den som äter LCHF-kost är att man glömmer att tillföra det naturliga fettet. Det kan vara att man är fettskrämd men att man faktiskt inte är medveten om detta. Det är ganska lätt att minska ner andelen kolhydrater till 10 gram eller därunder per 100 gram livsmedel men svårt att ersätta detta med naturligt fett. Det vanliga är att man ersätter kolhydraterna med mer protein istället och då minskar inte överskottet av blodsocker i lika hög grad som man önskar. Meningen med ketogen LCHF-kost är att stärka immunförsvaret och bli av med inflammatoriska tillstånd på ett optimalt sätt förutom då att de flesta går ner i vikt på denna kostmodell.

Så om du inte får de resultat du önskar med LCHF-kosten bör du, i första hand, se över hur mycket naturligt fett som du äter egentligen. LCHF betyder lite kolhydrater och mycket naturligt fett. Det totala naturliga fettintaget ska ligga mellan 60 – 80 procent av ditt totala kostintag. Detta kräver ganska stora omställningar och att göra upp med sin fettskrämdhet. En viktig sak att komma ihåg är att det går inte att överäta narurligt fett.

Naturligt fett som finns i smör, olivolja (första pressningen), ekologiskt kallpressat kokosfett, avokado, ägg, m.fl. stärker ditt immunförsvar och motverkar inflammatoriska tillstånd i kroppen. Detta är min absoluta erfarenhet efter 8 år med ketogen LCHF-kost. Jag har haft flera svåra inflammatoriska tillstånd i kroppen som t.ex. diabetes typ 2, kärlkramp, prostatainflammation, ledvärk, kronisk bronkit och alla dessa metabola sjukdomar lyser fortfarande med sin frånvaro. Jag har t.ex. inte varit förkyld med feber sedan jag började med LCHF-kost. Dock fick jag en kortvarig släng av  influensa för några år sedan. Slutsatsen är att kroppen utvecklar ett starkt immunförsvar av ketogen LCHF-kost och att det naturliga fett är en av de viktigaste komponenterna.

Hur får du i dig tillräckligt med naturligt fett?

Jag själv byter lite mellan hur jag får i mig tillräckligt med naturligt fett. Just nu tar jag en sexa eller åtta centiliter olivolja första pressningen varje morgon innan jag äter något annat. Ibland blandar jag minst femtio gram skirat smör med 3-4 kokta ägg och mosar det tillsammans. Ett sätt som jag vet att många gör är smoothies. Man kan t.ex. blanda avokado, råa ägg, olivolja/smör/kokosfett, citron, ingefära, hallon i en mixer och göra smoothies som räcker hela veckan. Ställ in kannan med smoothies i kylskåpet bara så tar du ett glas varje morgon.

Ett enkelt sätt att få i sig det naturliga fettet är att lägga en rejäl smörklick till varje lunch och middag som man äter. Om du äter lunch ute kan du ta med en liten flaska med olivolja  och hälla över lunchen. Gör detta till en vana. Det handlar om att skaffa sig rutiner för att få i sig tillräckligt av det naturliga fettet.

Lycke 15/1 2017

Mats Lindgren

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

Sprid frisk-av-mat-tänket!

Hjälp andra som fastnat i inflammatoriska sjukdomar! Just nu har jag en kampanj i januari och februari där man köpa två olika bokpaket av min bok ”Frisk av mat” till nettopris. Det kan vara lämpligt att ha en bok till hands när prat inte räcker. Jag har även tillgång till engelska böcker, ”Health through food” som du kan inkludera i bokpaketet. Hjälp andra som du själv blivit hjälpt.

5-paketet med boken Frisk av mat!

Nu kan du hjälpa till att sprida Frisk-av-mat-tänket med hjälp av boken Frisk av mat. 5-paketet innehåller 5 böcker, ”Frisk av mat” som du kan köpa till nettopris.Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com om du är intresserad.

10-paketet med boken Frisk av mat!

Med 10-paketet får du ett ännu bättre nettopris av boken Frisk av mat! 10-paketet innehåller förstås 10 stycken böcker Frisk av mat. Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com om du är intresserad.

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Naturligt fett är rena hälsokosten.

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.