Omfattande utvärdering av LCHF i British Medical Journal!

april 5, 2017 kl. 8:01 e m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , ,

 Dela gärna!

Bevis som stöder förskrivning av kolhydratfattig fettrik kost!

”Kolhydratfattig hög fetthalt (LCHF) dieter är en mycket omstridd aktuellt ämne i näringslära. Denna berättelse översyn syftar till att ge kliniker med en bred översikt av effekterna av LCHF kost på kroppsvikt, glykemisk kontroll och kardiovaskulära riskfaktorer samtidigt ta itu med några vanliga problem och missuppfattningar. Blod totalkolesterol och LDL-kolesterolkoncentrationer visar en variabel, mycket individuell respons på LCHF kost, och bör övervakas hos patienter som ansluter sig till denna diet. I kontrast, tillgängliga bevis från kliniska och prekliniska studier indikerar att LCHF dieter konsekvent förbättra alla andra markörer för kardiovaskulär risk sänkande förhöjt blodglukos, insulin, triglycerid, ApoB och mättat fett (speciellt palmitoleinsyra) koncentrationer, vilket minskar små täta siffror LDL partikel, glykerat hemoglobin (HbA 1c ) nivåer, blodtryck och kroppsvikt samtidigt öka låga HDL-kolesterolkoncentrationer och vända alkoholfri fettlever (NAFLD). Denna speciella kombination av gynnsamma förändringar på alla dessa riskfaktorer är en fördel är unik för LCHF kost. Dessa effekter är sannolikt delvis beroende på minskad hunger och minskade ad libitum kaloriintag gemensam för låg-kolhydratdieter, förbundet till en minskning av hyperinsulinemi, och återföring av NAFLD. Även LCHF kost inte kan vara lämpliga för alla, visar tillgängliga bevis denna kost plan för att vara en säker och effektiv kost alternativ övervägas. LCHF dieter kan också vara särskilt fördelaktig för patienter med aterogen dyslipidemi, insulinresistens, och ofta associerat NAFLD.”

http://dx.doi.org/10.1136/bjsports-2016-096491

Mina kommentarer!

Ovanstående vetenskapliga genomgång i British Medical of Sports Medicin av LCHF-kosten har jag väntat länge på. Översättningen ovan är gjord direkt på Google Translate så ni får ha lite överseende med översättningen till svenska.

Författarna Timothy Noakes och Johann Windt har verkligen gjort en djupdykning i vetenskapliga studier om och kring Low Carb High Fat. De har funnit att denna kost borde förskrivas till patienter med metabola sjukdomar. Här finns referenser från 134 olika vetenskapliga studier.

Det är väl inte troligt att några svenska aktiva läkare kommer att läsa denna briljanta genomgång av Low Carb High Fat-kosten och hur den påverkar hälsan.

Svenska läkare och sjukvården bygger sina behandlingsinsatser mot t.ex. hjärt -kärlsjukdomar och diabetes typ 2 på en falsk studie av Ancel Keys i början av 60-talet. Han kom fram till i sin falska studie att det är fett som orsakar t.ex. hjärt -kärlsjukdomar. Många forskare har sedan dess motbevisat denna studie. Ancel Keys plockade helt enkelt bort de länder i studien som inte passade till hans egna åsikter som ju var att naturligt fett är farligt.

Vi är många tusen nu i Sverige som har helt andra erfarenheter än vad Ancel Keys försökte pådyvla oss. Vi vet att mycket naturligt fett och lite kolhydrater ger oss ett bättre immunförsvar som kan försvara oss mot metabola sjukdomar. Det är väldigt svårt att förstå varför inte svenska läkare och Socialstyrelsen tar till sig modern forskning.

Faktum är att vår pengaslukande sjukvård inte an bota en enda metabol sjukdom. Anledningen är väldigt enkel; man fattar inte att kolhydrater och socker liksom brist på naturligt fett skapar inflammatoriska och infekterade tillstånd i kroppen.

Stärk ditt immunförsvar!

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd och metabola sjukdomar. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 Wraps omelett för två personer. Stärker ditt immunförsvar.

6 ägg, ett paket bacon, 1 avokado, 1 tomat, mögelost i bitar, oregano, svartpeppar och citronsaft.

 

 

 

 

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] Lindgren på Fet Hälsa har översatt Abstract med Google […]

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.