Tack för stöd och omtanke!

april 16, 2017 kl. 10:59 f m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , ,

Jag har allvarligt överlagt om jag skall fortsätta skrivandet här på bloggen efter min brors plötsliga död. Men jag har fått så ofantligt mycket stöd och omtanke så jag kommer att fortsätta skriva om kostens påverkan på hälsan och att fel kost kan utveckla metabola sjukdomar. Tack alla ni som har hört av er, det betyder enormt mycket för mig! Min förhoppning är att min brors död kan göra skillnad, att många fler vågar tänka och agera utanför sjukvårdens råd och behandlingar

Våga be om hjälp!

Några dagar innan min bror dog i sömnen av en hjärtinfarkt så träffades vi. Han bad då mig om hjälp för dels sin nydebuterade diabetes typ 2 och dels för sina hjärtbesvär. Anledningen till att han bad om hjälp är säkerligen att han sett hur min kompis med hjärtflimmer och inflammatorisk mage blivit avsevärt bättre när han äntligen, efter sju år, gjorde slag i saken och började med strikt ketogen kost LCHF. För några månader sedan vågade min kompis inte ens ligga ner på natten utan sov i sin fåtölj eftersom han var osäker på om han skulle vakna morgonen därpå. Nu fungerar magen utmärkt och han kan t.o.m. ligga ner på vänster sida. Hans förbättringar med LCHF-kosten och att han börjat fasa ut sina tabletter efterhand som han blivit bättre är säkerligen anledningen till att min bror äntligen vågade be om hjälp. Nu var det ändå försent tyvärr.

Vi negligerar och bagatelliserar signaler från kroppen!

Vi får ofta starka signaler från kroppen som försöker tala om för oss att något är galet men en vanlig attityd till dessa signaler är att vi negligerar dem. Det är nog inte så farligt, tänker vi, jag har alltid varit skapligt frisk och stark. Signalerna från kroppen kan vara återkommande värk, viktuppgång, ont i bröstet, högt blodtryck, problem med magen, upp på natten och kissa många gånger med flera signaler.

Detta är signaler från immunförsvaret att det går på högvarv och att det är något fel på vår livsstil. En inflammerande och infekterande socker och kolhydratrik kost är den stora anledningen till att immunförsvaret krackelerar. Det går inte att bota dessa inflammatoriska tillstånd i kroppen med tabletter. Det som krävs är en kostomläggning i första hand som inte innehåller kolhydratrik kost. Då förlorar nämligen alla dessa inflammatoriska tillstånd i kroppen sitt bränsle som ju är överskott av blodsocker.

Jag var själv likadan att jag bagatelliserade signaler från kroppen och immunförsvaret innan jag gjorde min stora kostomläggning. Då hade jag förstås inte den kunskap jag har idag eftersom jag forskat kring dessa frågor, på i stort sett heltid, i 8 år. Jag blev i början enormt förvånad då när min diabetes typ 2, min kärlkramp, min reumatiska värk, min prostatainflammation och min ”kroniska” bronkit sakta läkte sig efterhand som jag åt den ketogena kosten LCHF. Idag är jag kärnfrisk men jag är också oerhört rädd om min hälsa och har lärt mig att naturligt fett stimulerar immunförsvaret och att kolhydrater försvagar immunförsvaret. Därför är jag enormt noggrann med kosten och jag blir rikligt belönad varje dag. Om jag skulle slarva någon dag får jag genast signaler från immunförsvaret att detta är fara och färde. Så har jag det i mitt liv och jag är oerhört tacksam att jag lärt mig detta.

Sjukvården har inte koll!

Jag har faktiskt ganska många läkare som följer min blogg. De flesta av dessa läkare vågar förstås inte kommentera offentligt av rädsla för repressalier från sjukvården. Så här skrev en läkare på Messenger till mig efter min artikel om min brors död;

”Läste inlägget om din bror. Beklagar. Delar allt du skriver i inlägget där. Jag är läkare själv dessutom och känner enorm frustration över allt onödigt lidande och alla bortkastade resurser. Det är helt ofattbart. Hoppas att den utvecklingen är på väg att brytas nu. Är övertygade om att du gör stor skillnad med ditt arbete, men jag förstår frustrationen i att det är så få som förstår och att allt går så långsamt. Men tålamod! Vindarna vänder och fler kommer förstå att man inte kan lita på sjukvården i de här frågorna.”

Den nystartade riksföreningen Metabol Hälsa har jag stora förhoppningar på. Facebooksida till föreningen. Jag har betalt in 200 kronor för medlemsskap till bankgiro 195-1607. Förhoppningsvis kan den föreningen göra skillnad.

 

Stärk ditt immunförsvar!

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd och metabola sjukdomar. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

 

 

 

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Tack. Du gör skillnad. ❤️

    Gilla

  2. Nä, du får inte sluta, du är en av dem som jag fortfarande litar på när det gäller kost och sjukdomar och du ifrågasätter. Förstår att det känns tufft med din broder, och jag har förståelse för om du behöver ta en paus. Om du visste vad du betyder för oss som kämpar dagligen med sjukdom och kost. Oförståelsen från sjukvården men också från familj och vänner. Din blogg gör mig alltid glad och lycklig över att tillhöra de som får läsa dina visdoms ord.

    Gilla

  3. Du är en av dom intressantare lchf-bloggarna, speciellt när kostdoktorn blivit allt för kommersiell. Sluta aldrig!

    Gilla

  4. Tack för att du fortsätter att skriva. Det är guld värt. Vi har mäktiga krafter att kämpa emot och ju fler som gör det desto bättre.

    Jag förstår att du är ledsen över din bror men det är inte alltid så lätt att lägga om kosten sent i livet. Själv har jag en syster (71 år) som, precis som jag, är metabolt störd. Hon vet att jag käkar LCHF och har en son som gör detsamma. Likväl bakar hon sina bullar. Hon har dock kommit så långt att hon kör med 5:2 och det är ju alltid något.

    Gilla

  5. Mats, Beklagar sorgen, Det är tungt många gånger i livet. Stort Tack för din blogg. Jag har följt den många år, och värdesätter den högt. Det är långsiktigt arbete att sprida LCHF, och motståndet är kompakt. Men det kommer fram allt fler signaler, om att det går framåt. Den nystartade riksföreningen Metabol Hälsa har jag också stora förhoppningar på.

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.