Mina viktigaste insikter av LCHF-kosten!

december 7, 2015 kl. 11:50 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , ,

DSC04400

Om ni botaniserar på den här bloggen Fet Hälsa så kommer ni att finna massor av artiklar om både kostens läkande kraft och om hur fel kost kan skada oss och förgifta oss. Jag gissar att det ligger minst tre böcker gömda i texterna och artiklarna här på Fet Hälsa. Över 800 artiklar har det blivit under 6 år. Dessutom har det blivit riktiga böcker, ”Frisk av mat”, som är utgivna på både svenska, tyska och engelska och snart kanske även på mandarin(kinesiska) Snart går vi in på det sjunde året med bloggen Fet hälsa och ingen av mina tidigare inflammatoriska sjukdomar har återkommit som faktiskt hotade att ta mitt liv då för sju år sedan.

Över en miljon besökare har varit på Fet hälsa sedan starten 2010 och massor av människor med inflammatoriska sjukdomar har beskrivit för mig hur de också blivit friska av mat! Jag har funnit att nästan alla s.k. ”kroniska” inflammatoriska sjukdomar, alltså att man har inflammation i kroppen som inte vill läka, kan hävas och läka sig genom att immunförsvaret blir så mycket starkare med den ketogena kosten.

Märkligt nog används inte denna kunskap inom sjukvården.

Kolhydrater, som ju är samlingsnamnet för alla sockerarter( dock ej kemiska), är det som förgiftar våra kroppar och skadar vårt immunförsvar. När vi äter mycket kolhydrater så äter vi mindre naturligt fett och kombinationen av denna felaktiga föda kan leda till ”kronisk” inflammation. Dessutom bidrar de kemiska fetterna margarin, Becel, Lätta m.fl till att förstärka ”kroniska” inflammationer.

Om någon, för sju år sedan, hade påstått att man kan bota hjärt -kärlsjukdomar, diabetes typ 2, prostatainflammation och tidig cancer med mat så hade jag skrattat åt den personen och trott att hen var mindre vetande. Idag vet jag att det är sant och att det finns ytterligare ett 40-tal inflammatoriska sjukdomar som också kan läka med hjälp av kosten och att det finns en fullkomligt rimlig förklaring! Sök på inflammation på Fet Hälsa så hittar du flera artiklar i ämnet.

images

Akuta metoder mot t.ex. värk!

En av de intressantaste erfarenheterna här på Fet hälsa är att man kan snabba på resultaten genom att strama upp kosten. En artikelserie har pågått på Fet Hälsa som handlar om att ”Nolla kolhydraterna” helt och hållet under en begränsad period. I mitt fall startade det med att jag fick tillbaka lite av min tidigare reumatiska värk på grund av plommon tror jag. Alltså för mycket fruktos som min kropp inte tålde. Då prövade jag att nolla kolhydraterna i fyra dagar. Värken gick över efter två dagar. Min mat under dessa dagar var 4 kokta ägg plus 50 gram smör till varje måltid, frukost, lunch och middag under fyra dagar. En extrem ketogen kost men som fungerar alldeles utmärkt. Pröva detta du som har värk trots LCHF-kost eller annan liknande kost.

Erfarenheten av detta är ju att vissa inflammatoriska tillstånd kan överleva på väldigt lite bränsle/socker och att vi som är kraftigt insulinresistenta faktiskt kan få hjälp genom att nolla kolhydraterna och lägga till det naturliga fettet förstås.

Så här skriver Jenny;

”Jag har gått på din ägg diet i tre veckor (vågar inte sluta är rädd att värken kommer tillbaka) Har endometrios och har mens UTAN! mensvärk för första gången:)

Såg att du skrev om det på din blogg. Jag har börjat byta ut middagens protein till det protein resten av familjen äter.  Annars äter jag fortfarande samma. Flera gånger per dag kommer jag på att jag inte har ont i buken! Jag har ju haft det sen jag var 
 tolv år varje dag. Jag känner att kroppen inte vet hur den ska bete sej nu när den inte har ont. Att den liksom har vant in ett rörelsemönster efter smärtan och nu när jag rör på mej och det förväntas göra ont och det inte gör det så stannar kroppen liksom upp istället:)
Med vänlig hälsning Jenny”

PS.

LCHF matkasse i Göteborg!

I slutet av januari 2016 startar LCHF matkasse i Göteborg. Det är en testverksamhet som ska pågå under några månader för att testa vår nya webbportal, www.lchfmatkasse.se och synkningen med två stycken ICA Maxi-butiker i östra och västra Göteborg. Vi söker 20 familjer i varje område som då hämtar sin matkasse i butik. Förutom goda recept på LCHF-mat kommer dessa familjer att få all tänkbar uppbackning i form av kunskapsdel, och personlig rådgivning på temat Frisk av Mat! Efter testperioden i Göteborg kommer vi att utvidga vårt Frisk av mat-koncept till andra delar av landet. Maila till info@lchfmatkasse.se om du vill vara en av de 40 testfamiljer i Göteborg som vill hjälpa till att utvärdera LCHF matkasse!

 Föreläsning i Göteborg!

Onsdagen den 20/1 2016 kl. 18.30 är det dags för en ny föreläsning i Göteborg på temat Frisk av mat! Platsen är Delsjöns golfrestaurang och där kommer att serveras LCHF-mat liksom föreläsning av mig, Mats Lindgren. I priset 320 kronor ingår dels mat, min uppdaterade bok ”Frisk av mat” och föreläsning som beräknas pågå till 21.00. Gör en intresseanmälan för föreläsningen till lindgren.mats@comhem.se

Totalt finns 70 platser till förfogande på Delsjöns golfrestaurang så först till kvarn gäller! Det finns fortfarande platser kvar.

_JHE5949w_logo

Bra Julklapp ”Frisk av mat”, boken som hjälper. Klicka på bilden ovan för att komma till beställning eller fyll i kontaktformuläret nedan så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar.

 

 

 

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] jag läst om andra med många olika inflammationer som man ätit sig frisk ifrån. Idag skriver Mats Lindgren, som ätit sig frisk från en massa olika ”vanliga” sjukdomar, om sina viktigaste insikter om […]

    Gilla

  2. Hej Mats
    Vet att bakning är ett ämne som man bara inte får ifrågasätta och särskilt inte i December, men hur kan det vara status/tradition etc. att blanda ihop ett antal av dom mest ohälsoframkallande komponenterna som finns (vetemjöl/annat mjöl, socker/sirap/mm tillsammans med margarin) och sen efter färdig produkt (kaka/bullar/osv. mata kroppen med detta i olika mängder och som lök på laxen må dåligt på många sätt i slutet av kedjan det är för mig en gåta.

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.