Gott nytt friskt år!

december 21, 2015 kl. 5:07 e m | Publicerat i Okategoriserade | 11 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

_JHE5949w_logo

Snart är ännu ett år till ända och jag är fortfarande frisk. Hade någon sagt detta till mig för sju år sedan att jag kan bli frisk av mat så hade den informationen passerat in genom ena örat och ut genom det andra. Jag hade betraktat den personen som sagt detta till mig som imbecill! Vid årsskiftet går jag in på mitt sjunde år med LCHF eller ketogen kost som den innebär för mig. Jag kan konstatera att den imbecille personen, Dr Annika Dahlqvist faktiskt, inte var eller är imbecill på något vis utan en klok kvinna och något så ovanligt som en klok läkare.

Det är på det sättet, tro det eller ej, att LCHF-kost läker inflammatoriska tillstånd i kroppen. Det innebär att du kan bli av med, allergier, eksem, migrän, reumatisk värk, mag och tarminflammationer, diabetes typ 2 och mycket av de inflammatoriska besvären av diabetes typ 1 också. Dessutom kan du bli av med prostatainflammation, högt blodtryck, hjärtkärlsjukdomar av olika slag, cancer i tidig fas och en rad andra metabola sjukdomar som utvecklats till kroniska sjukdomar.

Varför ska du tro på mig?

I Sverige är vi extra rädda för allt som inte följer den normala gången. Om jag skulle påstå att en viss sorts mat stärker ditt immunförsvar till den grad att din egen kropp kan bota svåra sjukdomar, skulle du tro på mig? Det är klart att om du redan prövat LCHF-kosten så vet du att det är sant som jag påstår. Men om du inte prövat LCHF och lider av svåra inflammatoriska besvär, vågar du tro på mig då? Troligen inte! Varför ska du tro på mig när hela sjukvården, läkare, läkemedelsverk, livsmedelsverk, läkemedelsindustri, politiker och tjänstemän på våra myndigheter säger att jag har helt fel och att LCHf är farligt?

Jag påstår att jag har rätt och att alla ovanstående har fel! När professor Maj-Lis Hellenius på Livsstils-kliniken på Karolinska för femtielfte gången påstår att smör är farligt så har hon fel för femtioelfte gången. Smör innehåller mättat naturligt fett som vi människor är helt anpassade för att äta. Det är faktiskt helt nödvändigt att äta tillräckligt med naturligt fett i maten, som smör, för att vi ska hålla oss friska!

Okunnighet eller girighet?

Jag har hundratals bevis, bara under de senaste veckorna, för att LCHF-kosten hjälper till att läka inflammatoriska sjukdomar. Det är ett hundratal personer som skickat in sina hälso-historier och man häpnar hur stor del maten spelar in i om man är frisk eller sjuk! Om det jag påstår är sant så skulle ovanstående myndigheter och sjukvård nästan inte behövas alls eftersom man kan bota sin kroniska inflammation själv med rätt sorts mat!

Vi har fått en osund läkemedels och livsmedelsindustri som lever på att sjuka människor äter kemiska mediciner som bara behandlar symptom och inte orsaker. I denna onda cirkel har naiva myndigheter, politiker och tjänstemän låtit läkemedelsindustrin härja fritt. Ja t.o.m. långt in i läkarutbildningen och dessa stackars läkare känner inte till andra behandlingsmetoder än vad FASS-katalogen anger. I den katalogen står det bara om kemiska mediciner av olika slag som i bästa fall hjälper mot vissa symptom men som inte kan behandla orsaker.

Jag var i Stockholm för några veckor sedan och höll ett föredrag för Sveriges elit bland forskare på sjukdomarna diabetes typ 2 och hjärt -kärlsjukdomar. Dessa Sveriges elitforskare var alla i någon form anställda av dels sjukvården men också i hög grad av läkemedelsföretag som Big Pharma, Astra Zeneca m.fl. Dessa forskare satt som fågelholkar och lyssnade på mitt föredrag hur man kan bli frisk av mat. Detta hade de inte en aning om!!

Egentligen är det skrattretande att vi har så många totalt okunniga läkare som inte fattar någonting om hur kronisk inflammation hänger ihop med ett skadat immunförsvar och att felaktig kost har stor del i detta. De fattar heller inte att en annan sorts kost-modell som LCHF kan ha läkande egenskaper mot inflammation som blivit kronisk.

För 150 år sedan så var högsta vetenskap blodiglar som sattes på kroppen för att suga ut det onda blodet. Den kemiska galenskap med mediciner som pågår idag är inte mycket bättre.

Hjälp finns!

Tyvärr är det svårt att nå ut med att man kan bli frisk av mat! Jag har blivit utslängd från många grupper genom åren för att jag påstår att maten har både en läkande och en skadande funktion. Tyvärr är det först när du prövar själv som du förstår kraften i en ketogen kost. Därför uppmanar jag dig som har inflammatoriska besvär att ge dig själv  årets bästa julklapp; en ny livsstil som heter LCHF. Läs mer om min bok Frisk av mat här. Finns även på engelska här!

DSC04400

En riktigt God Jul och Gott nytt år till alla läsare,

Mats Lindgren.

 

 

 

 

 

11 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

    Gilla

    • Tack detsamma Gäst!
      Hälsningar Mats

      Gilla

  2. Hej Mats
    Återkommer med lite kommentarer runt hälsovinster på LCHF inom kort, men vill bara kommentera dina ”nolldagar” och min egen variant på detta nämligen att Måndag & Torsdag varje vecka kör jag med 6st ägg, smör, salt och 150gr Tonfisk / dag dessa dagar och detta funkar sjukt bra, även kombinerat 1st träningspass per morgon och kväll på Thoraxtrainer (Stakmaskin)
    http://thoraxtrainer.com/
    och Roddmaskin
    Så kom inte å säg att man inte kan träna på nolldagar.
    Önskar dig God Fet Jul & Gott Nytt År med fortsatta framgångar på hälsoområdet.

    Gilla

    • Det är bra Nisse att du håller igång. Vi ser fram emot dina hälsokommentarer.
      Hälsningar Mats

      Gilla

  3. Stort Tack Mats för all kunskap du förmedlar till oss alla. God Fet Jul och Gott Nytt LCHF År.

    Gilla

  4. God Jul & Gott Nytt år !

    önskar Josef

    PS. Apropå julmaten https://josefboberg.wordpress.com/2015/11/16/gar-det-att-ata-sig-frisk-och-lagom-viktig/

    Gilla

  5. Hej Mats. God Jul o Gott Nytt. Följer dig på nätet.. Kämpa på med din mission för en bättre hälsa med LCHF. Skall själv ta tag i min egen mathållning med LCHF. Har läst ”sönder” din bok, men har inte kommit till skott än. Behöver ta bort några kilon. Ha de…

    Gilla

  6. Tack Mats (med 3 ägg på golfbanan) för att jag mår så jättebra. Önskar dig en riktigt God Jul o Gott Nytt År

    Gilla

  7. Tack detsamma Mats, önskar Dig fortsatt trevliga härliga helgdagar! Tack för ALL bra information. Har lärt mig mycket av alla Dina inlägg!! Take care!

    Gilla

  8. Gott Nytt
    Jo följer man tallriksmodellen får man livsmedels-värk i kroppen, lyssnar man på dej upphör problemen i många fall..

    Ha det

    /Bo

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.