Solskydd på Dagis och immunförsvaret!

juni 26, 2016 kl. 2:59 e m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , , ,

image

I veckan har man diskuterat i Göteborgs kommun hur man ska förbättra solskyddet på skolor och Dagis. I Göteborgsposten har man relaterat till en ny studie för att belysa problemet. Allting handlar förstås om att man tror att solens strålar ger hudcancer. Därför ska alltså barnen skyddas tidigt med solskydd överallt i skolor och på dagis. Tanken är förstås god om solens strålar vore problemet.

Försvagat immunförsvar!

Jag tror att solens strålar kan vara farligt på sikt om man har ett försvagat immunförsvar. Tyvärr skjuter man över målet som vanligt vill jag säga med den nya studien. Jag vet inte vem som bekostat studien men om man kan dra paralleller till läkemedelsindustrin så borde byggindustrin som bygger solskydd för skolor och dagis vara den som bekostat och beställt studien. Allt beror ju på hur man ställer frågorna?

Om man tar bort saften och bullarna på Dagis och tar bort pastan(över 80 procent socker i pasta) på skolorna så skulle man i ett huj stärka immunförsvaret och minska behovet av solskydd på skolgårdarna. Andra åtgärder kan vara att ersätta Lätta, margarin och Becel med smör.

Det är ingen tvekan om att vår  vanliga mat som finns bl.a. ute i skolor och på förskolor idag är så kolhydratrik och saknar naturligt fett att detta leder till ett försvagat immunförsvar för barnen. Det räcker faktiskt inte att bygga solskydd för att ersätta ett sargat immunförsvar. Immunförsvaret byggs upp av en riktig naturlig kost som innehåller minimalt med både e-nummer och sockerarter. Istället finns där ordentligt med naturligt fett som vi människor behöver.

Inflammatoriska processer i kroppen får sitt bränsle av för mycket sockerarter och för lite naturligt fett i maten. Vi ägnar oss åt massor av åtgärder som egentligen inte leder till någon lösning av grundproblemet; Varför får vi metabola sjukdomar som t.ex. hudcancer? Istället tar vi sprutor och piller och blir lurade av läkemedelsindustrin. Om 10 år är cancer vår vanligaste folksjukdom och varannan svensk beräknas få cancer under sin livstid. Tror någon att solskydd på våra skolgårdar hjälper?

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan stärka ditt immunförsvar genom min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor samma som levereras med LCHF matkasse. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken!  Fyll i nedanstående kontaktformulär och berätta vad du vill ha så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Ingen annan än jag ser dina kontaktuppgifter.

Lycke 2016-06-26

Mats Lindgren

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] hade jag en artikel om hur vi ofta skjuter över målet för att hitta orsaker till att vi drabbas av metabola […]

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.