Enkelt sätt att kolla om du är inflammerad i blodet!

augusti 25, 2017 kl. 9:56 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Min vän Nisse Hult som gjort tre stycken arteriografi-scanningar av sina blodkärl och artärer tycker att vi alla skulle göra detta. Jag håller med. Han har alltså mätt sin artärstelhet och blodkärlens elasticitet varje år sedan han började med ketogen LCHF-kost. Han har fått de svar han ville ha. Första gången han mätte var hans arteriografiska ålder ungefär på den nivå som hans riktiga ålder är. Nisse är idag 61 år. Men i år när han scannade sina blodkärl och artärer senast så visade hans arteriografiska ålder att han är mellan 10-20 år!!

 

 

Nisse menar att hans årliga scanningar av artärer och blodkärl kostar mellan 1000-1200 kronor varje gång. Exempelvis kan man göra arteriografi på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.

Nisse har fått bevis på papper att den ketogena LCHF-kosten fungerar alldeles utmärkt. Det blir inga inflammationer eller inflammatoriska tillstånd i blodvägarna med en inflammationshämmande kost som ju ketogen LCHF-kost är.

Sjukvården menar att stela och oelastiska blodkärl beror på åderförkalkning. Jag menar att blodkärl och artärer blir stela och oelastiska beror på att små, små sår uppstår i och på blodväggarna. Det är all sköns små djur som vi har i kroppen som äter hål på blodväggarna så att immunförsvaret måste svara med inflammation för att läka dessa små sår. Varför börjar bakterier, mikrober och svampar äta på blodväggarna? Jo, därför att överskott av blodsocker samlas och klistrar sig fast i vårt blodomlopp. Någon forskare hade liknelsen att det är som saft som man spillt på golvet. Trampar man i det så fastnar man. Jag menar att detta scenario är alla våra metabola sjukdomars ursprung. Om man fortsätter att fylla på med mycket socker och kolhydratrik mat och för lite naturligt fett så blir där nytt bränsle hela tiden som klibbar sig fast i blodväggarna. Mat för bakterier alltså. Immunförsvaret jobbar intensivt för att försöka hålla jämna steg och läka såren men har förstås svår att hänga med när miljarders miljarder bakterier käkar för fulla muggar.

Här kommer ett tips till Sjukvården!

Våra metabola sjukdomar kostar många miljarder kronor varje år och ännu mer i mänskligt lidande. Jag tycker att sjukvården skulle genomföra en mycket enkel vetenskaplig studie för att ta reda på om ketogen kost verkligen hjälper mot metabola sjukdomar. Så här skulle man göra;

Alla som har en metabol sjukdom som t.ex. hjärt -kärlsjukdom, diabetes typ 2, cancer eller någon annan av de 40-tal metabola sjukdomar som är kända skulle göra en arteriografi. Undersökningen är enkel och tar, enligt uppgift bara 5 minuter att genomföra. Man scannar stora kroppspulsådern och får på så sätt ett mått på hur det ser ut i övriga kroppen. Om man nu gör denna scanning varje år i tre år och kopplar det till ketogen kost så får man, precis som Nisse fick, en klar indikation om ketogen LCHF-kost hjälper mot metabola sjukdomar och håller kärlen rena. Sjukvården skulle kunna, i en enkel studie, ha två grupper, en grupp som äter ketogen kost och en som äter enligt Tallriksmodell. Vid den årliga scanningen av blodkärlen så kan man jämföra de två gruppernas resultat med den arteriografimätning som gjordes ursprungligen.

En sådan vetenskaplig studie borde genomföras på initiativ av Socialstyrelsen tycker jag. Utan inblandning av pillerindustrin. Socialstyrelsen behöver få direktiv av regeringen att sätta igång med detta omgående bums. Tyvärr tror jag inte att någon ur regeringen läser min blogg men man vet aldrig.

Lycke 2017-08-25

Mats Lindgren

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan stärka upp ditt eget immunförsvar själv. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd och metabola sjukdomar. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

 

 

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hej Mats

    Gäller helt klart att ligga i varje dag om inte nästa år mätning skall ”försämras” allt för mycket för två år av kraftigt förbättrade värden kan ju ha nått en ”ände” och kurvan
    börjar plan ut lite.
    ” You are only as good as your last race”
    heter det ju i Motorsport sammanhang 🙂 så på med spikskorna och fortsätt kämpa på.

    Gilla

  2. […] mäta artärstelhet och blodkärlens elasticitet heter arteriografi. Min vän Nisse har mätt sin arteriografiska ålder varje år som han ätit ketogen LCHF-kost, totalt tre år. Den sista mätningen visade en ålder […]

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.