Samtal med diabetessköterskan!

augusti 22, 2012 kl. 4:47 e m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

En av anledningarna till att jag skrev boken ”Frisk av mat” och startade LCHF matkasse är mötet med denna diabetessköterska som gör mig mörkrädd. Henne kostråd är direkt olämpliga för människor med diabetes och hon träffar kanske 10-15 patienter om dagen. Alla dessa som har diabetes blir nerknuffade av henne in i Naturalförloppet mot ett förutbestämt öde. Naturalförloppet är sjukvårdens benämning på ett tillstånd som de helt har kapitulerat inför. Man kan inte med dagens mediciner bli frisk från diabetes, alltså är det ett slags normaltillstånd enligt sjukvården. I Naturförloppet är det fullständigt normalt att, trots alla preparat, bli sämre och sämre och till slut dör man av en hjärtsjukdom.

Diabetessköterskan fick för ett tag sedan lov att låna ut min bok ”Frisk av mat” till sina diabetespatienter. Helt gratis! Jag frågade om hon läst den och hon svarade att hon skummat den. – Men du förstår väl att jag inte kan rekommendera LCHF-kost till mina diabetespatienter, säger sköterskan. De har ju blod tjockt som vispgrädde, var hennes kommentar.

Vad menar hon egentligen? Får man ännu tjockare blod av att äta enligt LCHF-modellen? Var kommer detta ifrån? Det normala vore naturligtvis att hon skulle bjuda in någon som mig som blivit frisk från diabetes för att berätta för sina patienter vad man kan göra med kosten. Man kan faktiskt fråga sig om sjukvården är rädda för vad LCHF-kosten kan åstadkomma? Är det risk för förlorade jobb inom sjukvården?

Anledningen till att hon ringde upp var att jag tidigare hade kontaktat Vårdcentralen och ville ha resultaten skriftligt från min ögonbottenfotografering tidigare i våras. Hon förklarade att resultaten var perfekta och jag kunde lita på hennes ord. Det tror jag faktiskt i det fallet men jag vill ändå ha det skriftligt för min egen dokumentation.

Tja, vad ska man säga? 10 patienter om dagen gånger 220 arbetsdagar blir 2200 diabetespatienter på ett år som alla går ett ovisst öde till mötes. Ingen  blir frisk på den diabeteskliniken. Här ska patienterna äta tallriksmodell och mat rik på fibrer. Alltså precis det som de blivit sjuka av från början.

Diabetes är vår tids farsot och leder till tragedier med kapade lemmar och blindhet liksom för tidig död. Diabetes ger faktiskt arbetstillfällen osmakligt nog till en rad anställda inom sjukvården. Det är naturligtvis inte lätt för min diabetessköterska att stå emot hela sjukvårdsapparaten och börja med att ge LCHF-kostråd på kliniken. Särskilt inte som Läkemedelsverket i sina senaste behandlingsrekommendationer inte ens nämner ordet kost med en enda stavelse i diabetesbehandling.

Nu finns det alternativ genom LCHF matkasse!

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hej Mats.
    Denna diabetessköterska begår ju tjänstefel som inte upplyser sina patienter om LCHF-kost samt stödjer dom som vill börja med kosten då socialstyrelsen godkänt den 2008 som vetenskaplig och beprövad metod. När man upplyser läkare, sköterskor och dietister om detta, har dom inte fått någon info. om det. Det finns tydlingen ingen uppdatering inom sjukvården. TRAGISKT.

    Gilla

    • Tyvärr tror hon, diabetessköterskan, att LCHF-kosten är farlig. Vissa människor väljer att gå i sina upptrampade hjulspår och ser inte verkligheten som är alldeles runtomkring dem. Tyvärr drabbar detta andra i det är fallet.

      Gilla

  2. Jag har inte diabetes men var hos Vårdcentralen och tog prover då jag är GBP-opererad och misstänker magnesiumbrist bland annat. Då nämnde jag att jag gått ner ca 35 kg och han trodde det berodde på operationen vilket jag genast dementerade utan sa att nej, det beror på LCHF. Något han aldrig hört talas om…snacka om inte ens uppdaterad på något alls!

    Gilla

  3. […] … Samtal med diabetessköterskan! (augusti 2012). Legitimerad vårdpersonal är fortfarande okunniga om hur man förebygger och bäst […]

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.