Kokosolja/fett hjälper mot Alzheimer!

oktober 30, 2013 kl. 7:00 e m | Publicerat i Okategoriserade | 8 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

coconut_brain_alzheimers(1)

Kokosfett är fantastiskt!

Nedan har jag översatt delar av en artikel där forskare funnit att kokosolja/kokosfett hjälper nästan omgående för hjärnans och kroppens välbefinnande. Dessutom fann man, i en pilotstudie, att personer med Alzheimers sjukdom gör förbättringar redan inom 45 till 90 dagar. Mary Newports försök att rädda sin Alzheimersjuke man är en av de mest kända anekdoterna. Se gärna filmen nedan.

Filmen om Mary Newport och hennes man!

Härmed intygas att kokosfett hjälper!

Jag kan intyga att om man äter kokosfett regelbundet varje dag så ingår det i en läkande process, man mår helt enkelt bättre. Själv tar jag alltid en stor matsked kokosfett innan jag spelar hockey-bockey på morgonen. Då får jag en riktig energiboost!

Viktigt är förstås, som alltid, att det inte räcker med att äta kokosfett om man fortfarande äter mycket kolhydrater. Då förlorar man kokosfettets förmåga. Kokosfettet innehåller till cirka 94 procent av mättade fettsyror. Det mättade fettet gör underverk med kroppen. I varje fall på min kropp hur mycket Hellenius än varnar för det.  Alltså tro inte på professor Maj-Lis Hellenius. Den dagen hon ätit ekologiskt, kallpressat kokosfett varje dag i 5 år och fortfarande påstår att det är farligt då ska jag tro på henne. Men dagen kommer aldrig att komma!

En bra test, om ni vågar efter att ha ätit ekologiskt kallpressat kokosfett under några år, är att utmana en 5 och ett halvt-åring på memory. Den utmaningen är inget att rekommendera för en kolhydratätare men för en LCHF:are som äter kokosfett regelbundet finns där faktiskt segerchanser. Hur det gick? 16 par till mig, 60 år, mot 14 för Melker 5,5 år!

Nedan översatt text! Här är länken till engelsk text!

Hur kokosolja kan rädda hjärnan från att få Alzheimer sjukdom!

Forskarna drog slutsatsen, ”Resultaten av denna pilotstudie ger en grund för vidare utredning av effekterna av kokosolja, eller dess beståndsdelar, för neuronal överlevnad med fokus på mekanismer som kan vara inblandade.”

Uppenbarligen är ett av sätten att kokosolja kan ”rädda” hjärnan hos Alzheimerpatienter genom att ta itu med metabola störningar i hjärnan i samband med sjukdomen, eller vad som kallas ”typ 3-diabetes.” När hjärnan åldras, blir den mer och mer resistent mot insulin, och därför oförmögen att använda glukos effektivt för att möta dess betydande energibehov – ”.

Tack och lov, har naturen utarbetat en alternativ energikälla för hjärnan som är oberoende av glukosutnyttjande och insulinets signalsystem, nämligen användningen av ketonkroppar. Kokosolja innehåller underlaget för den omedelbara produktionen av dessa ketonkroppar, som möjliggör betydande kvantiteter som skall produceras inom loppet av bara några minuter efter intag. Denna metaboliska återställande av funktion kan förklara varför anmärkningsvärda återhämtningar i kognitiv funktion och minne har observerats, anekdotiskt.

Sätt vetenskapen åt sidan för en stund, kokosnöt och valnötter, som båda lyder under den så kallade ”läran om signaturer.” Båda dessa livsmedel är inneslutna av ett dödskalle-liknande skal, och innehåller ett fettsyre-rikt ”kött” som föder orgeln – hjärnan – som de liknar. Kan en poesi av vår direkta erfarenhet säga oss något om värdet som denna mat har till vår hjärna, eller ska vi fortsätta att spela agnostiker och utöva stor försiktighet mot en ”mat som medicin”-strategi förrän män i vita rockar, och mäktiga ekonomiska krafter bakom dem är villiga att punga ut miljoner, om inte miljarder dollar, för att ”bevisa” i randomiserade, dubbel-blinda, placebo-kontrollerat sätt något vi förmodligen redan vet är sant?

8 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Mats jag är väldigt glad att du lägger ut dessa länkar som är så bra.Sedan skickar jag dom vidare till mina vänner och till Facebook. Själv äter jag en rejäl matsked kokosfett varje dag./ Bo

  Gilla

 2. Jag är troende (60-80 g per dag). Mättar nog för hela dagen!

  Mats Wiman
  http://www.FriskaDiabetiker.se

  Gilla

 3. Min dotter följer lchf, och under sin fjärde graviditet åt hon ekologisk kokosfett. Tyvärr verkar det som detta medverkat till att den yngste grabben har en mycket allvarlig nötallergi, där kokos är en av bovarna. Frågan är om kokosfettet har framkallat allergin?

  Gilla

 4. Nej Ingvar, det ställer jag mig mycket tveksam till. Allergi är ju en metabolisk sjukdom enligt min mening som får sin näring av alltför mycket glukos i blodet. Kokosfett kan inte orsaka att det blir ett överskott av glukos. Har du pratat med din dotter om vilken annan kost hon åt under tiden som hon var gravid? En annan orsak som jag tror mer på är allt vällingätande som många barn gör idag. I vällingen finns en oanständig mängd kolhydrater som påverkar immunförsvaret negativt. Om inte ditt barnbarn föddes allergisk mot nötter så är även de otaliga barnmatsburkar som småbarnsföräldrar köper ett gissel. När jag läste senast på en förpackning på en burk med barnmat så innehöll den 1 % fett. Vad innehåller då resten av barnmaten?
  Hälsningar,
  Mats

  Gilla

  • Jag har själv ätit ketogen kost sedan 2003 och lyckades efter ett antal år få med mig min dotter på banan. Allergikillen är född 2010 och min dotter var då ganska helfrälst på lchf. Naturligvis är det svårt att tillämpa hundra procent, men varken välling eller barnmatsburkar har förekommit i varje fall inte under de senaste fem åren. Ett märkligt inslag är, att den äldste killen, som är född 2003 har dragit iväg i längd medan de två mellanpojkarna, födda 2005 och 2008 uppvisar en mera ‘normal’ längdtillväxt. Jag var liksom Barry Groves, en medellängd för min generation. Dagens 25-åringar drar ju iväg över 1.90! Glukosgenerationen!

   Gilla

 5. Hej alla!

  Får bara heja på er alla som har med kokosfett på menyn. Undertecknad har intagit detta ämne i 8 år. Som utvecklingen hitintills varit har jag anledning att tro, att någon ev. demenssituation för mig kanske inträffar om 25 år då jag fyller då 101 om ens då….

  40 gram kokosfett varje morgon är mitt recept. Den som vill kan ta 20 gram på kvällen också. Det är intressant och slående att notera hur mättnadskänslan alltid håller sig i minst 5 timmar. Detta passar lagom för lunchtid vid 13.tiden som många har – om man sätter fart normalt på morgnarna förstås! Tilläggas bör att, som Mats skriver, måltiden ska innehålla övriga näringsämnen också. Det är matens fettkvalité vi här fokuserar.

  Ät kokosfett!

  Se vidare min hemsida (www.kostlotsen.se) om hur man enkelt praktiserar detta.

  Oktoberhälsningar 2013

  Rolf Aronsson

  Gilla

 6. […] Kokosolja/fett hjälper mot Alzheimer! […]

  Gilla

 7. http://notallergi.se/fakta-om-notallergi/olika-notter/

  Kokosnöt är INTE någon nöt. Däremot kan man vara allergisk mot kokosnötter men DET är något HELT annat. (om nu ingen redan skrivit denna info)

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: