Lägg ägg!

december 10, 2013 kl. 9:48 f m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

TI0148473 Tipstack till Elisabeth

Redan ett ägg i veckan ökar risken för diabetes!

Nej, det är inget att skratta åt, många läkare tror fortfarande att ägg ökar risken för diabetes. I filmen nedan menar läkaren att t.o.m. bara ett ägg i veckan ökar risken för att få diabetes. För mig är det förstås skrattretande desinformation som har ätit mellan 3-8 ägg om dagen i fem år och jag har faktiskt blivit av med min diabetes typ 2.

Man hänvisar till vetenskapliga studier i inslaget ovan men jag kan redan nu fastslå att dessa eventuella studier är rena falsarier. Vem har betalat för dessa s.k. studier?  Vanliga läkare i svensk sjukvård har också dessa åsikter att ägg är farligt. Hur man nu kan tro att ägg kan höja en människas blodsocker så att man utvecklar diabetes är förstås en gåta?

Ägg är världens bästa livsmedel, enligt min åsikt, och är helt anpassad för människan sedan miljoner år tillbaka. Det är skrämmande att läkare är så okunniga och än mer skrämmande att de pådyvlar patienterna sina helt tokiga åsikter.

Äggproducenter jämförs med tobaksindustrin!

I nästa inslag ovan jämförs äggindustrin med tobaksindustrin. Man påstår att äggproducenter genom olika annonskampanjer försöker dölja hur farligt äggkonsumtion är. Man menar att ägg höjer kolesterolet och därmed ökar risken för hjärt-kärlsjukdom.

Det skulle vara intressant att få veta vem som står bakom NutrionFacts.org Kan det vara läkemedelsindustrin?

Moderna studier visar att kolesterolet är vår främsta bundsförvant som har livsviktiga komponenter för att vi ska ha ett fungerande immunförsvar. Varenda cell i kroppen är tillverkare av kolesterol varje dag. Vår lever är den största producenten av det livsviktiga kolesterolet.

Jag trodde att äggvarningar från sjukvårdens sida var passé. Det är tydligen fortfarande aktuellt.

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Det är en veganorganisation, som jag möjligen kan tänka mig har dolda band till Big Agra, Monsanto och liknande.

  Gilla

 2. Känner mej bara bedrövad av allt fusk och påhitt. Jag har också blivit av med diabetes typ 2 och äter mellan 3-8 ägg om dagen. Mina prover??? Kanonbra!!!!!

  Gilla

 3. ”NUTRITIONFACTS.ORG is brought to you by the Jesse & Julie Rasch Foundation in partnership with Michael Greger M.D”

  ”Currently he [Dr Greger] serves as the Director of Public Health and Animal Agriculture at the Humane Society of the United States.” (http://nutritionfacts.org/about/)

  The Humane Society of the United States är en mycket radikal djurrättsorganisation med vegan-agenda om vilken man kan läsa mer på: http://www.activistcash.com/organizations/136-humane-society-of-the-united-states/

  Gilla

 4. Det är väl också visat att kolesterol i kosten INTE påverkar. Till och med Ancel Keys trodde ju inte det… Frånsett naturligtvis att kolesterol är vår vän allmänt!
  Och ja, verkar som NutrionFacts.org är veganstyrd! Dom älskar ju att tro att högt kolesterol är dåligt för oss i o m att vegankost oftast sänker kolesterolet, vilket vi vet att det inte är bra!

  Gilla

 5. Åt nästan aldrig ägg fick diabetes typ 2 började med LCHF och mycket ägg och är frisk

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: