Vad vet läkarna om Prostatit eller bäckeninflammation?

januari 9, 2014 kl. 6:57 e m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

Jag fick ett mail från en person som berättade att han under 13 månader besökt 12 olika läkare för hemska smärtor från ena testikeln som sträckte sig ända upp till käken och vidare ner i knäna. Ingen av läkarna kunde ge något besked om var smärtorna kom ifrån och varför.

Han undrade varför han inte fick antibiotika eller någon form av behandling. Läkarna påstod att det skulle läka ut av sig självt. Till slut fick han penicillin omgående av en läkare som inte ens brydde sig om att titta på ultraljudet.

Efter 10 månader fick han sådana akuta smärtor att det blev ambulanstransport till sjukhus. Där tjatade han till sig en magnetröntgen. Till slut fick han diagnosen Prostatit eller bäckeninflammation.

För två veckor sedan läste han min bok ”Frisk av mat” och nu har han ätit LCHF-kost i en vecka. Vad som har hänt? Jo han mår redan bättre och läkningsprocessen har startat.

images

Läkarnas kunskapsnivå!

Jag blir upprörd när jag får veta hur han blivit behandlad av sjukvården och läkarna. Läkarnas kunskaper om inflammatoriska tillstånd i kroppen verkar vara under all kritik. Jag själv drabbades av prostatit redan i 20-årsåldern och det inflammatoriska tillståndet följde med mig ända tills jag var 55 år eller tills jag började med LCHF. Den läkaren som behandlade mig första gången heter Stig Bengmark och han har skrivit en rad kritiska debattartiklar om LCHF-kosten i olika tidningar. Då, på den tiden, fick jag höra att orsaken till min prostatit var att jag suttit på för kalla bilsäten.

Jag känner igen mig i den här personens kämpande mot sjukvårdens attityder och jag tror tyvärr att det är mer vanligt än ovanligt. Anledningen är helt enkelt okunskap bland läkare i allmänhet att kosten har en avgörande betydelse för om vi drabbas av olika slags inflammatoriska tillstånd i kroppen som t.ex. Prostatit.

images

Försockringen startar tidigt!

Anledningen till att vi drabbas av olika inflammatoriska tillstånd som till slut inte antibiotika biter på är en alltför sur miljö(PH-värde) i kroppen. Det kallas AGE (Advanced Glycation End-products) och betyder att våra kroppar karamelliseras (försockras) av alltför mycket sockerarter i maten och för lite naturligt fett, enligt min uppfattning. I mitt fall startade försockringen redan i tidiga tonåren. Jag var idrottstokig och gjorde allt som man kund göra med bollar, puckar m.m. Tyvärr drabbades jag allt som oftast av luftrörskatarrer, förkylningar och annat som hindrade min idrottsutövning.

Jag hade inte en susning om vad man borde äta när jag var tonåring men jag vet att min bror, som också var idrottstokig, blev varnad av läkare för att äta ägg??!! Min frukost bestod ofta av Cornflakes med strösocker på toppen och te med 4 sockerbitar i och till det några skivor av Skogaholms sirapslimpa med marmelad på.  Mina föräldrar trodde att jag åt nyttig mat och det trodde jag själv också. Ack, vad fel man kan ha!

Prostatit självläker med rätt kost!

Prostatabesvär drabbar många män både i tidig och sen ålder. Det inflammatoriska tillståndet kan också vara inkörsporten till den vanligaste cancerformen för män, nämligen prostatacancer. En tredjedel av alla svenska män drabbas av denna cancerform. Kan man skydda sig mot detta eller är det ett ofrånkomligt faktum? Du kan vara helt övertygad om att LCHF-kosten både hjälper, skyddar och förebygger mot både prostatit och prostatacancer. Jag har fått massor av mail från män som beskrivit hur de blivit av med sina besvär med hjälp av LCHF-kosten. Jag kan själv instämma i detta eftersom jag blivit frisk från alla mina tidigare inflammatoriska tillstånd inklusive en efterhängsen prostatainflammation.

9606939-RBCbn

Många har fått hjälp via boken ”Frisk av mat” som nu kommer ut i en ny uppdaterad upplaga i slutet av januari. Du kan inte köpa boken i bokhandeln utan du måste maila ditt intresse till mig. Det gör du antingen till info@lchfmatkasse.se eller lindgren.mats@comhem.se

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Ja du Mats jag blir riktigt glad när människor blir bättre och bättre.Tack för dina inlägg.
    /Bo

    Gilla

  2. Att inflammation i våra kroppar orsakas av för högt kolhydratsintag har ju visat sig genom otaliga ” anekdoter” numer, och att man blivit av med dessa genom att skära ned på kolhydratsintaget! Är själv levande ”bevis” för, med ett stärkt immunförsvar! Bara att utesluta gluten skulle hjälpa många!

    Gilla

  3. Man har ju sett samband med komjölksprodukter o prostatasjukdomar samt bröstcancer. Jag kan tänka mej att der är sämre när mjölk konsumeras som dryck eller fil o kanske äv hög kobsumtion av ost. Däremot är smör nog troligtvis bättre. Själv tål jag inte komjölksorotein då det förvärrar min Rosacea. Ser även omkring mej hur mjölkkonsumerande personer redan kring 40-års åldern får de här typiska mjölk-kinderna, lite ständigt rödrosiga. Även röd näsa kan vara tecken på en reaktion på mjölk. Jag var likadan tidigare. Liksom min man med sin röda näsa. Nu är vi mindre rosiga 🙂
    Man har äv sett högre halter av IGF-1 hos mjölk konsumenter.
    Men gluten är ju liks illa som Gustav säger. Det äter vi inte heller.

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.