Cancerceller skickas ut i rymden!?

april 16, 2014 kl. 10:07 f m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

250px-Enterprise_free_flight

Cancerceller som är aggressiva får ut och resa i rymden. Cancercellerna kommer tydligen från en cancerinflammerad sköldkörtel och ska studeras hur de uppför sig i viktlöst tillstånd. Studier har tydligen visat att 30 procent av cancerceller dör vid viktlöshet jämfört med om de påverkas av tyngdkraften. Man hoppas på att få ny kunskap om cancerceller och nya cancermediciner.

-Cellernas vistelse i rymden ska hjälpa oss förstå mekanismerna, som aktiverar celldöden, säger professorn i rymdmedicin Daniela Grimm, från Århus universitet, rapporterar Ritzau.

Cancercellerna ska befinna sig en månad i rymden och skickas sedan tillbaka till forskarna.

Mina kommentarer!

Jag har verkligen inget emot studier, jag välkomnar dom i nästan alla sammanhang. Men begreppet att gå över ån efter vatten kan verkligen tillämpas här eller att inte se skogen för alla träd som står i vägen.

Det är verkligen sorgligt att man aldrig väljer att studera kosten (läs sockerarter) när det gäller cancercellers utveckling eller inte.  Så länge, från mitten på tjugotalet, har vi vetat att cancerceller kräver enormt mycket mer glukos än vanliga friska celler för att överleva. Ändå forskas det inte på detta fenomen!? Med all säkerhet beror detta på att inga möjliga nya mediciner kommer i fråga om det visar sig att maten har en central roll i cancercellers utveckling. Tänk om det är så enkelt att bara byta kostmodell? Bäva månde läkemedelsindustrin!

Faktum är att det är en ren skandal att inte sjukvården och läkarna redan nu berättar om vilka risker vi löper när vi äter den alltför sockerrika (läs sockerarter) maten. Jag har flera bekanta som drabbats av cancersjukdomar. Ingen av dom har någonsin fått några kostråd. Ungefär som om kosten inte spelar någon roll alls i förhållandet till cancersjukdomar.

Nu senast träffade jag en kvinna som precis fått ena bröstet bortopererat. Det var i en ICA-butik där jag gjorde reklam för min bok ”Frisk av mat” och LCHF matkasse. Ingen läkare har pratat med henne om att en kolhydratrik kost kan vara en faktor för om hennes cancer ska återkomma eller inte.

Positiv nyhet! Vi har saken i egna händer!

Här kommer den avgörande frågan? Har vi löst cancerproblemet och dess orsaker om vi skär bort tumören/cancercellerna? Nej, är naturligtvis svaret på den frågan. Orsakerna finns kvar hur mycket vi än skär bort i kroppen.  Så länge forskarna väljer att blunda för den mest uppenbara orsaken till cancer, nämligen ett alltför sött blod orsakat av alltför mycket sockerarter i maten, så har vi status quo i denna fråga. I över 50 år har man lagt miljarder på att försöka lösa cancerns gåta men man har aldrig forskat på det mest närliggande, nämligen matens påverkan på halsan.

Nu befinner vi oss i så lyckliga omständigheter att vi själva kan påverka vår hälsa. Vi kan både förebygga och läka metabola sjukdomar genom att ändra vår kost. Vi behöver inte okunniga läkare när det gäller att förebygga metabola sjukdomar som ju även cancer är.

2014-03-06 15.58.37

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Så nu kanske cancerpatienter ska få ut och flyga i rymden om några år??? 😮 Halleda, måste ju vara MYCKET billigare, och effektivare, att lägga av med sockret och glutenet och stärkelsen!

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.