Häpnadsväckande historier i ICA-butiken!

juli 25, 2014 kl. 10:35 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

2014-03-06 15.58.37

Igår var det en riktigt stimulerande dag i ICA Maxi-butiken i Partille. Jag träffade på många positiva människor som var nyfikna på LCHF-kosten. Riktigt många hade redan egna erfarenheter av hälsovinster med LCHF. Det verkar som att fler och fler ser LCHF-kosten utifrån ett hälsoperspektiv och inte så mycket en bantningsdiet. Det är min tolkning utifrån gårdagen möten med människor men det kan möjligen också vara ett önsketänkande från min sida.

Jag fick höra några fantastiska historier där jag själv på något sätt var inblandad. Först handlar det om tre systrar som alla hade problem med diverse metabola inflammatoriska besvär. Den äldre av systrarna var den som allra först kom i kontakt med LCHF via Solveig Kiander, LCHF Hälsa Väst. Skulle hon inte pröva LCHF för att få bukt med sin svåra halsbränna bl.a., tyckte Solveig. Nej, hon var inte riktigt motiverad så det fick anstå. Ända tills för ett år sedan då hon bestämde sig för att köpa min bok ”Frisk av mat”! Då hade nämligen en kompis till hennes man spelat golf med mig. Efter nio hål tog jag fram mina tre kokta ägg som vanligt och detta gjorde tydligen intryck.

Hennes mans kompis berättade om mig och då ramlade polletten ner. ”Ska vi inte pröva LCHF ändå”, frågade den äldre systern sin man? Nu stod hon där på ICA och berättade att hennes halsbränna var ett minne blott plus att hon blivit kvitt en rad andra inflammatoriska besvär liksom hennes man. Hon var verkligen entusiastisk som man kan bli när man blivit frisk på ett nästan mirakulöst sätt. Javisst ja, hon hade som bonus förlorat ett antal kilon också. Hon tjatade på sina systrar och ytterligare en av dom har nu börjat med LCHF, berättade hon. Även den andra systern använde sig av min bok ”Frisk av mat” som kunskaps och inspirationskälla.

Under tiden som vi stod där och pratade vid Frisk av Mat-montern kom där en annan man som också hade ätit LCHF-kosten under ett år. Även han hade gjort stora hälsovinster och var naturligtvis entusiastisk att en förändring av kosten kan göra så mycket! Han hade läst min bok berättade han. Denne man hade också en historia att berätta där jag återigen var inblandad på ett märkligt sätt.

En äldre man som var hans bekant eller granne, oklart vilket, ville ha något att göra på äldre dagar så mellan huslängorna började han odla potatis. Detta pågick år efter år och potatisblasten växte hög och stolt ända tills det helt plötsligt upphörde. Min bekant frågade då vad som hänt? Jo, sade den äldre mannen min fru har köpt en bok på Allum i Partille (ICA Maxi) och numera så äter vi inte potatis hemma hos oss. Vilken bok det är kan ni nästan gissa, jovisst ”Frisk av mat” är det ju. Lite dåligt samvete kan man ju känna som medverkat till att den äldre mannens fritidssysselsättning har försvunnit. Förhoppningen är att de blivit friskare och kanske den äldre mannen kan hitta en annan sysselsättning. Det finns ju andra saker att odla också.

Sådana där historier kan man få höra en dag i ICA-butiken. Idag är en ny dag så mellan kl. 11.00-19.00 är jag återigen och bjuder på Morfars LCHF-glass i ICA Maxi Partille Allum. Kom du med din historia också, det är verkligen uppiggande i värmen!

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Får inte till det när jag försöker beställa din bok clearing numret blir fel /
    Vänligen Monika Seeman

    Gilla

    • Hej Monika! Försök med att Ta bort bindestrecket mellan clearing nummer och kontonummer. Hälsningar, Mats

      Skickat från min iPhone

      Gilla

  2. tack för boken, håller nu på laddar in för min nya höst,Så nu har jag nåt att jobba med. Tack.

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.