Morfars LCHF-glass!

mars 10, 2014 kl. 10:55 f m | Publicerat i Okategoriserade | 12 kommentarer
Etiketter: , , , , ,

Nu har jag testat Morfars LCHF-glass eller LCHF-glass på fem minuter på massor av barn under tre dagar. Kommentarerna från barnen är entydiga, det är jättegott!!!

Först var jag ute på ICA Maxi i Högsbo 421 och gjorde reklam för min bok ”Frisk av mat” under torsdagen och fredagen. Den säljs numera där för 149 kr kan jag meddela. Massor av barn testade min LCHF-glass på fem minuter och samtliga tyckte det var jättegott. Föräldrar som inte vill speeda upp sina barn på kvällen kan välja att servera LCHF-glass, barnen älskar det! Kan bli ett populärt mellanmål för förskola och dagis också som vill sänka sockernivåerna.

2013-11-14 20.04.59

Så här gör du;

Ta fram frusna blåbär och frusna hallon ur frysen. Häll upp i en skål så mycket bär som du tror går åt. Låt tina i 5-10 minuter. Därefter häll på 40-procentig grädde på bären så att det nästan når upp till toppen av bären. Ta fram en stavmixer och mixa allt i två minuter.  Det är nästan för enkelt för att vara sant  och alla barn gillar detta. Det finns alltså inget socker i detta förutom bärens egen sötma. Vuxna gillar det också och jag är en av dom. Givetvis kan man använda andra bär till glassen också.

Det ultimata testet!

Det riktiga avgörande testet gjordes på mina barnbarn när föräldrarna var på kurs i helgen. Mina barnbarn är tyvärr vana vid kolhydrater och jag gör mitt bästa för att inte reta upp föräldrarna alltför mycket med mitt kostsnack. Tyvärr fungerade inte deras stavmixer (oladdad) och jag fick blanda med en sked. Det fungerade det också. Jag kan berätta att barnen (3 och 6 år) åt upp allt som fanns  i skålen. ”Vad gott med blåbär i glassen” sa den minste, snart tre år.

2014-03-06 15.58.37

Frisk av mat på ICA Maxi  i Partille Allum torsdag och fredag!

På torsdag och fredag denna veckan finns jag på ICA Maxi i Partille Allum mellan kl. 13.00-19.00 bägge dagarna. Där kan du få smaka LCHF-glass på fem minuter. Du kan köpa boken ”Frisk av mat” och du kan göra en intresseanmälan för LCHF-matkasse eller bara snacka kost och hälsa med mig en stund.

12 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Så trevligt för en Partillebo:-) jag försöker komma på torsdag.

  Gilla

 2. Tycker det är problematiskt att servera våra barn LCHF kost, eftersom de samtidigt äter kolhydrat rik kost i skola och på fritids och bjuds på fika och godis i andra sammanhang. Kombinationen socker och fett blir inte bra. Hur resonerar du?

  Gilla

  • Nja Nina, enligt min uppfattning är det inte det naturliga fettet som är problemet utan sockret/kolhydraterna. Våra barn blir karamelliserade från barnsben med allt socker som serveras. Lite naturligt fett hjälper upp situationen anser jag.
   Hälsningar,
   Mats

   Gilla

 3. Detta är standard hos oss som helgfika/mellanmål/lunch. Brukar ha lite sötare jordgubbar istället för hallon, vilket inte passar alla, men funkar för oss. Vill man ha strössel till så rostat man kokosflingor och strör över! Mumsigt!

  Gilla

 4. Ahhh! ”köpkassen” påväg hit till Göteborg också?!?! Mmmm-da!! 🙂 Eller har jag missuppfattat att det bara varit Stockholm innan!?? Hmmm får ta mig österut på torsdag/fredag!!!
  Och på temat barn och LCHF. Våra egna erfarenhet med dottern, nu 12 år, Hon hade godisförbud – för att bli ”rik” och shoppa sina önskade prylar 😉 . Gott så! Men ”bieffekten” blev att hon numera ratar alla kakor också, ogillar det godis som hon ibland tillåts göra undantag med… etc! INTE mammas LCHf-snack (håll för öronen!!) utan helt egen kommentar! Bara en så liten sak som borttagandet av en påse lördagsgodis kan göra underverk på smaklökarna!!!!! WOW!

  Gilla

 5. […] dag i ICA-butiken. Idag är en ny dag så mellan kl. 11.00-19.00 är jag återigen och bjuder på Morfars LCHF-glass i ICA Maxi Partille Allum. Kom du med din historia också, det är verkligen uppiggande i […]

  Gilla

 6. […] HALLÅ ALLA FÖRÄLDRAR nära hälften av era barn kan inte inte äta Morfars LCHF-glass. De är antingen intoleranta eller allergiska mot grädden eller […]

  Gilla

 7. […] barn och allergi. Det var i samband med att jag var och demonstrerade LCHF-konceptet och bjöd på Morfars LCHF-glass. Många föräldrar har hört av sig till mig och känt skuldkänslor och ilska mot mitt inlägg […]

  Gilla

 8. […] matkassar med kunskapsdel. Jag bjuder också på mat av något slag som är hälsosam. Antagligen Morfars LCHF-glass. Först och främst vill jag att du ska stanna till och prata om hälsan och maten med […]

  Gilla

 9. […] vanligt bjöd jag på Morfars LCHF-glass till alla föräldrar och barn som ville smaka. De flesta barn älskar denna glass helt utan […]

  Gilla

 10. […] det jag. -Kommer du ihåg att vi träffades i en ICA-butik där du demonstrerade din bok och gjorde Morfars LCHF-glass? Du berättade också att det var precis lagom att ha med sig tre kokta ägga ut på golfbanan, […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: