Ett möte på rangen!

augusti 10, 2015 kl. 9:13 f m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , ,

images

En kvinna kom fram till mig när jag värmde upp på rangen inför vårt klubbmästerskap i golf. -Är det du, sade hon! -Är det du som är Mats? -Jovisst sade jag, nog är det jag. -Kommer du ihåg att vi träffades i en ICA-butik där du demonstrerade din bok och gjorde Morfars LCHF-glass? Du berättade också att det var precis lagom att ha med sig tre kokta ägga ut på golfbanan, fortsatte damen. Tyvärr kommer jag inte ihåg allt det där eftersom jag träffat massor av folk i ICA-butiker.

Kvinnan fortsatte; – Ja, nu har jag inte längre högt blodtryck och inte någon artros (reumatism) kvar och min man har blivit av med sin diabetes och andra relaterade besvär. Allt detta har hänt sedan vi träffade dig den där dagen i ICA-butiken. – Tack Mats för att du berättade för oss, sade kvinnan. Jag blev generad för det var massor av folk som tittade på oss som också stod på rangen och som nu blev lite störda i sina förberedelser.

Jag kände mig lite uttittad och förflyttade mig till puttinggreen. Tyvärr gick det uselt i golftävlingen men jag blev förstås oerhört glad att denna kvinna kom fram till mig och berättade.

Massor av erfarenheter!

Kvinnans berättelse på golfbanan är bara en av många hälsovinster genom LCHF-kosten som jag fått berättade för mig antingen personligen eller via bloggen eller genom LCHF matkasse. Många har förstås mailat och berättat om sina hälsovinster via mail, lindgren.mats@comhem.se eller info@lchfmatkasse.se

Fortsätt gärna med att maila in dina personliga erfarenheter av LCHF-kosten till mig så skriver jag om detta på bloggen Fet Hälsa.

images images

Fullt av sockerarter/kolhydrater i ovanstående som skadar immunförsvaret!

  smr_124422494 images

Smör innehåller naturligt fett liksom ägg och orsakar inte skador på immunförsvaret. De stärker immunförsvaret!

Hur tydligt kan det bli?

Jag har i fem år försökt förmedla att en mat rik på sockerarter  och fattig på naturligt fett orsakar att immunförsvaret blir skadat och därmed blir det fritt fram för olika inflammatoriska sjukdomar att ta plats i kroppen. Exempel på dessa inflammatoriska tillstånd är allt ifrån eksem och allergier till diabetes, hjärt -kärlsjukdomar och cancer. Cirka ett 40-tal av dessa moderna sjukdomar är direkt orsakade av en inflammatorisk kost. Så om man vill bli frisk så är svaret ett kostbyte. Ju mer inflammerad man är desto  striktare med kosten. Alltså ännu mer ketogen kost om man är kraftigt inflammerad. Jag hävdar att detta är helt sant i namn av alla som gjort liknande hälsovinster som jag själv.

Vad vet dubiösa professorer?

När Professor Maj-Lis Hellenius uttalar sig i massmedia, senast i ICA-kuriren, om att naturligt fett som finns i smör och kokosfett orsakar hjärt -kärlsjukdomar så är hon inte alls uppdaterad på modern forskning. Hon hävdar, liksom den övriga officiella skattefinansierade sjukvården, att det är fett som smör som orsakar inflammatoriska tillstånd i kroppen. I t.ex. USA så släpper man nu tesen att fett är boven bakom våra metabola sjukdomar.

Jag som sitter bakom bloggen Fet Hälsa och LCHF matkasse vet ju genom erfarenhet, till skillnad från Maj-Lis, att människor blir friska av LCHF-kost och sjuka av en mat fylld av kolhydrater. Det är faktiskt så enkelt. Läs mer om boken Frisk av mat och hur den har hjälpt tusentals människor till ett friskare liv. Boken beställer du här! Läs sagan om kossan Maj-Lis!

Hur det gick i golftävlingen? Kan vi prata om något annat, tack?

Göteborg 2015-08-10

IMG_0040

 

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Ralf Sundberg skrev en bra kommentar.

    ”Kokosolja – uselt för hälsan enligt Mai-Lis Hellenius”

    http://www.ralfsundberg.se/2015/08/07/kokosolja-uselt-for-halsan-enligt-mai-lis-hellenius/

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: