Läkaryrket, en stor skam!

oktober 7, 2014 kl. 5:41 e m | Publicerat i Okategoriserade | 8 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

9172411899

Idag fick jag en fråga från en läsare om jag känner några LCHF-positiva läkare? Jag tänkte efter ett tag och kom fram till att jag känner inte några förutom Annika Dahlqvist och Andreas Eenfeldt(Kostdoktorn) och förstås Ralf Sundberg. När jag hade min diabetesläkare, Åsa Larsson på Stavre Vårdcentral i Trollhättan, så fick jag tag på henne först efter att jag annonserat på internet. Hon var pensionerad redan då och det är nu fem år sedan jag träffade henne senast.

Är det inte stor skam att läkarna inte är positiva till det som botar och läker, nämligen LCHF-kosten. Jag vet ju hur man blir frisk för jag har facit i hand och jag vet även många andra som blivit friska. Några av dom har redovisat sina hälsovinster i min bok ”Frisk av mat, LCHF från början”!

Nu försökte jag googla på LCHF-positiva läkare och hittade ingenting. Var finns ni läkare som vill börja bota människor och inte bara kränga mediciner åt läkemedelsföretagen.

images

Var är alla ni läkare som jobbar med att försöka lindra och läka olika slags inflammationer i tarmen? T.ex. IBS, Chrons sjukdom m.fl. andra inflammatoriska tillstånd i magen. Vad gör ni med era patienter? Proppar dom fulla med medikamenter? Börja med att rekommendera patienterna LCHF-kost så kommer inflammationerna att släppa. Jaså ni vet inte vad LCHF-kost är? Ni kan inte det alltså? Det finns många andra som kan. Kontakta mig så skickar jag en lista på LCHF-kunniga personer. Ni får gärna gå en kurs hos mig också. jag har flera olika utbildningsdelar som även passar läkare.

Var är ni läkare som försöker behandla prostatainflammation? Är det antibiotika som gäller och klämma ut var ur prostatakörteln från aktersidan? Lägg av med det, det finns mycket bättre metoder. Med rätt kost och kunskap så blir kroppen självläkande även när det gäller prostatainflammation. Fråga mig som hade besvär av prostata i 30 år.

Var är ni diabetesläkare som vill att era patienter ska bli friska? Sluta med att ge statinbehandling och insulin till typ 2 diabetiker. Det bara förvärrar hela problemet. Patienten har ett skadat immunförsvar och då hjälper det inte med statiner och insulin som gör skadan värre. Blodsockret sänks med LCHF-kost och därefter sker en självläkning allt eftersom immunförsvaret läker sig självt med LCHF-kost. Fråga mig jag vet att det är så!

Hjärtläkare som vill hjälpa sina patienter, var är ni? Världen största bluff, kolesterolmyten, att kolesterol skulle vara farligt, underhålls av er läkare. Skulle något som alla celler i kroppen producerar vara farligt för människan? Hur dumt låter inte det och hur dumma är vi som gått på den bluffen. Det är naturligtvis tvärtom, annars skulle aldrig våra celler producera kolesterol överhuvudtaget. Kolesterolet läker och ni hjärtläkare hindrar läkningen genom att ordinera statiner som sänker kolesterolet. Min kärlkramp är sedan fem år borta och få har ätit så mycket naturligt fett som jag under dessa år.

Alla ni läkare som varje dag kränger piller, har ni aldrig funderat på några andra alternativ? Anledningen till min fråga är ju att människors besvär inte läker sig hur mycket piller de än äter. Migrän går inte över utan det kanske lindras tillfälligt. Eksem och allergi läker sig inte utan en tillfällig lindring sker med piller och sprutor. Har ni aldrig funderat på varför det uppstår inflammatoriska tillstånd i kroppen som inte läker sig?

Ovanstående frågor till er läkare är bara några av många som gäller inflammatoriska tillstånd i kroppen. Faktum är att ni inte vet hur ni ska behandla dessa sjukdomar alls.

Varför är läkare så fega?

Idag finns det tusentals exempel på hur människor blir friska från svåra metabola sjukdomar som diabetes och annat bara genom att ändra kosten. Ändå så kan jag fortfarande fem år efter att jag senast träffade Åsa Larsson på Stavre vårdcentral inte finna en läkare som är pro LCHF. Det är stor skam tycker jag och visar att läkare egentligen bara är dyra läkemedelsförsäljare.

Du som är läkare och vill öka på dina kunskaper kan beställa min bok ”Frisk av mat” genom att maila ditt namn och adress till lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se. Boken kostar 149 kronor plus porto. Landstinget kanske vill stå för den kostnaden.

IMG_0040

 

8 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Fanns en läkare till, som tyvärr är pensionerad, min diabetesläkare, Jörgen Vesti-Nielsen i Karlshamn. Han plockade bort min kolesterolmedicin och sa, 30 år med den medicinen kanske förlänger livet en månad. Gå ner 1 kg i vikt förlänger livet 3 månader. Har nu gått på LCHF i 5 år och det blir livet ut.

  Gilla

 2. Ralph sundberg Björn Hammarsköld …..

  Gilla

 3. Jag har två i min närhet förutom jag själv som blivit frisk! Rocka fett!

  Gilla

 4. Har efter 7,5 månader på strikt Lchf fortfarande all kroppslig värk kvar men tänker vara uthållig då jag mår så bra för övrigt på denna kost. Alltid mätt och belåten och aldrig sugen längre. Efter ett test på mina värden så vågar jag inte söka läkare eller prata om dem, inte ens med mina vänner då de skulle anse dem som skyhöga. Själv är jag inte orolig, utan äter på som vanligt så får vi se vad ett nytt prov visar när jag ätit en liten längre tid. Alla kvoter blir ju helt ok med dessa värden:
  Kolesterol 11,3
  HDL 3,0
  LDL 6,8
  Triglycerider 0,75
  Blodsocker 5,2
  HbA1c 32
  Skulle nån vara orolig på dessa värden?
  Tack för alla dina bra inlägg, kämpa på Mats 🙂
  Mvh Pia

  Gilla

  • Högt HDL och låga triglycerider! Jag skulle inte vara orolig. 🙂

   Gilla

  • Var inte orolig Pia! Du får hjälp av att kolesterolet är lite högre när din kropp läker sig. Jag tror att kolesterol har en läkande funktion i kroppen och din kropp är inne i en läkningsprocess. Kämpa Pia mot dumhet!
   Hälsningar från Mats

   Gilla

 5. Hej Mats ! Jag vet ytterligare en läkare i Nyköping, Håkan Borg som stöder LCHF. Han är numera pensionär och politiker. Hans fru Gunilla Borg, pensionerad tandläkare och politiker skrev i Sörmlands Nyheter om de gammalmodiga och felaktiga kostråden som är ett problem även i Sörmland. Genast gick den etablerade trojkan igång till försvar hänvisande till forskning och gemensamma näringsrekommendationer med Finland, Norge, Danmark och Island. Kämpa på Mats, det är ändå många som stöder dig och försöker tänka själva.
  Hälsningar Mona

  Gilla

  • Hej Mona! Bra med fler LCHF-positiva läkare. Men, och det är ett stort men, märkligt nog blir många läkare mer positivt inställda till LCHF efter pensionen än före. Jag känner också en hel del pensionerade läkare som blivit omvända efter pensionen. I mitt inlägg efterlyste jag aktiva LCHF-positiva läkare som folk kan vända sig till nu, idag. Dom lyser med sin frånvaro tyvärr!

   Ha det bra hälsar Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: