Se bättre ut med LCHF-kost!

april 14, 2016 kl. 10:33 f m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

 

images

Tidigare artiklar på ämnet synen;

Rädda synen!

Kan LCHF hjälpa att få tillbaka synen?

I går spelade jag en runda golf med gubbarna. Då noterade jag att jag såg mina medspelares bollar klart och tydligt långt där nere på fairway. Mina medspelare kunde inte se bollarna trots att de hade glasögon på sig. Jag hade inga eftersom jag inte använder glasögon längre. Min egen boll såg jag också trots att den låg bra mycket längre fram än de andras bollar.

Vad är då hemligheten med detta? Jag har fört intensivstudier på hur min egen kropp reagerar på den ketogena LCHF-kosten under de senaste 7 åren. Det är konkret vetenskap baserat på beprövad erfarenhet. Denna artikel handlar om ögonens förmåga att läka sig själva.

Sämre syn med stigande ålder är ett accepterat fenomen men är det sant? Det är enkelt för läkare och sjukvård att skylla alla metabola sjukdomar inklusive sämre syn på stigande ålder och att det är ett normalt förlopp.

Nedan är sjukvårdens och optikerns svar på sämre syn. Jag tror att de har helt rätt i sin analys men de borde ta ett steg till genom att fråga sig varför ögats lins mister sin elasticitet med stigande ålder.

”Den främsta anledningen är att ögats lins får minskad elasticitet med åldern. I korthet innebär det att ögats lins inte kan ändra sin form så att ljuset från t.ex. en boktext inte bryts rätt till näthinnan och vi ser texten suddigt.” 

Varför accepterar sjukvården och läkarna/forskarna förklaringen att ögat mister sin elasticitet med stigande ålder? Det är ju inte ens en förklaring utan bara ett konstaterande! Varför forskas det inte kring varför ögat och linsen blir stel?

Varför mister ögats lins sin elasticitet?

Enligt mig är det av samma anledning som alla andra inflammatoriska sjukdomar breder ut sig. Linsen och artärerna i ögat stelnar och mister sin elasticitet på grund av att artärväggarna i ögat glaseras/försockras av ett överskott av glukos (blodsocker). Det är alltså för mycket sockerarter i kosten som åstadkommer försämrad syn. Dessutom är jag övertygad om att för lite naturligt fett i maten är en viktig del av orsaken.

Jag blir förvånad själv hur mina ögon reagerar. Från början innan LCHF-kosten hade jag glasögon både för kort och långt håll. Mina glasögon för att se på långt håll började jag med i 40-årsåldern. Läsglasögon fick jag först vid 50-årsåldern. Jag fick snabbt sämre förmåga att se på nära håll och fick byta till starkare läsglasögon allteftersom. Idag är jag 63, fyller i nästa vecka, och har ätit strikt LCHF-kost i 7,5 år. De första förbättringarna av synen märkte jag efter cirka 6 månader på LCHF-kosten. Vänster öga ställde in sig på att se bra på nära håll och högra ögat ställde in sig på att se bra på långt håll.

Idag, 7 år senare, märker jag att ögonen fortfarande håller på att läka sig. Skillnaden mellan ögonen håller på att jämnas ut. Jag ser allt bättre ut om man får lov att skämta lite. Nuförtiden finns där inget bränsle (överskott av blodsocker) i min kropp som gör att kroniska inflammatoriska tillstånd uppstår.

Kosten har ett avgörande inflytande på hur vi mår!

Jag blir alltmer säker på att kosten har en enorm betydelse för hur vi mår, hur sjukdomar utvecklas och och hur vi skyddar oss mot dom. Om Astra Zenecas forskare hade hittat på LCHF-kosten, lite kolhydrater och mycket naturligt fett, så hade dessa forskare inte fått Nobel-priset utan blivit avskedade. Anledningen är förstås att LCHF-kosten förstör den enormt lönsamma läkemedelsmarknaden.

IMG_0040

Hjälp dig själv till ett starkt immunförsvar!

Min bok ”Frisk av mat” är lättläst och du får en röd tråd att följa och en fungerande förklaringsmodell genom den. Mats LCHF-utbildning består av en utbildningsdel och en del med goda recept, handlingslistor och menyer. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken!  Fyll i nedanstående kontaktformulär och berätta vad du vill ha så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Ingen annan än jag ser dina kontaktuppgifter.

 

 

 

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hej Mats
    Var på Nolia mässan i Umeå i fjol och blev ”påhoppad” av en säljare från Memira som tyckte det var dags att i min ålder (59) göra en ögonoperation, gissa om han blev paff när jag drog till med att en kostomläggning och skippa allt socker var steg ett innan ens tanken skulle komma sig och den har ja redan gjort och slipper så här långt glasögon. Det borde alla göra tyckte jag och sen såg säljaren rätt sur ut.

    Gillad av 1 person

  2. Jag har haft glasögon sedan jag var 15 år. Juli 2014 började jag droppa Ionosil i ögonen morron och kväll och efter 1 år drygt har jag fått min syn tillbaka, helt otroligt alltså. Ser allt perfekt på håll men måste ha läsglasögon.
    För ”syns skull” har jag nu fönsterglas i mina vanliga glasögon, är så van att ha dom på näsan 🙂 Är idag 82 år och har i alla år ätit vanlig kost.
    Nu tar jag dropparna bara ibland om jag får liksom grus i ögonen någon gång.
    Detta är ett under som jag knappt vågar prata om, ingen kan väl tro det
    Utan glasögon sedan 23/10 2015 och ser perfekt

    Gilla

  3. Hej Mats! Jag är en man på 66 vårar. Började med LCHF 2010. Då för 6 år sedan använde jag ”skärmglasögon”, styrka 2, idag är 0,5 (de svagaste) lite för starka.
    Bra dagar kan jag läsa den lilla texten på varor för att kolla varudeklarationen, vilket var helt omöjligt för sex år sedan. Skönt att se bra ut. 🙂

    Gilla

    • Hej Jaa Meene!
      Ja visst ä det fantastiskt att man kan få tillbaka sin syn med hjälp av rätt kost. Det är ju otroligt mycket som behöver forskas kring hur den ketogena LCHF-kosten stärker immunförsvaret så att kroppen kan reparera sig själv.
      Hälsningar Mats!

      Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.