Hjälp finns men…….

juli 7, 2016 kl. 11:48 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,
2016-07-07 10.20.55

Mats i skrivande på altanen.

Detta inlägg får gärna delas!

Många av oss som upplevt den ketogena kostens stärkande av immunförsvaret vill gärna förmedla detta till nära och kära. Det är lättare sagt än gjort. De flesta av mina gamla kompisar ler fortfarande lite överseende när jag pratar om LCHF-kost. Detta gäller de som fortfarande inte prövat ordentligt. De som prövat LCHF-kost under en längre period vet att hälsan och immunförsvaret får sig en ordentlig boost.

Det handlar om något så enkelt som naturlig mat som stärker immunförsvaret så mycket att kroppen kan försvara sig själv. Jag är övertygad och vet att en ketogen kost är enormt immunstärkande och inflammationsdämpande på de flesta metabola sjukdomar som finns idag.  Jag har sett många bevis på hälsoförbättringar under de senaste 7 åren, och inte minst på mig själv, för personer med riktigt allvarliga inflammatoriska sjukdomar. Jag påstår faktiskt att kroppen blir vaccinerad mot metabola sjukdomar av en ketogen kost typ LCHF.

is Otto Warburg.

Cancerfrågan?

Den allvarligaste metabola (ämnesomsättning) sjukdomen av alla är cancer. Detta är de flesta övererans om. Det handlar om celler som inte dör på vanligt sätt utan hittar bränsle för okontrollerad tillväxt. Då bildas tumörer och bränslet är ett överskott av blodsocker. Normalt stänger cellerna sitt intag av blodsocker när de blir mätta men cancerceller kräver 20-30 gånger mer glukos än vanliga celler och slukar därför hur mycket bränsle (överskott av blodsocker) som helst. Det är snart hundra år sedan som Otto Warburg, 1923, var den forskare som först insåg att cancerceller är beroende av socker (blodsocker) för att överleva. Därför är ju det uppenbara och självklara rådet till cancer-patienter att undvika kolhydrater/sockerarter i maten och istället ersätta den energin med energi från naturligt fett.

Man skulle ju kunna tänka sig att sjukvården 2016 levererar det kostrådet till sina cancerpatienter men ack nej. Cancerpatienter får inga kostråd alls trots Otto Warburgs upptäckt för snart hundra år sedan. Han fick nobelpriset 1931. Sjukvården är fortfarande skrämmande okunnig om hur kosten påverkar cancerpatienter och alla andra metabola sjukdomar.

Idag börjar en nära vän med cellgifter.

Det är fortfarande oerhört känsligt att prata om cancer och än känsligare att prata om hur naturlig mat, ketogen diet LCHF, kan vara en del av behandlingen och i förebyggandet av cancer. Snart drabbas varannan svensk av sjukdomen cancer någon gång i livet.

Jag har tagit mig friheten att översätta nedan en sammanfattning av flera studier om hur LCHF-kost kan användas i behandling och förebyggande av cancer. Hela studien finns att läsa här, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3267662/ på engelska.

”Finns det en roll för kolhydratrestriktion vid behandling och förebyggande av cancer? 

Slutsatser;
Vi sammanfattar de viktigaste resultaten från litteraturen om betydelsen av diet  kolhydratbegränsning i cancerutveckling och utfall.

(I) De flesta, om inte alla, tumörceller har en hög efterfrågan på glukos jämfört med benigna celler av samma vävnad och genomföra glykolys även i närvaro av syre (Warburg effekt). Dessutom har många cancerceller uttrycker insulinreceptorer (IRS) och visar hyperaktivering av IGF1R-IR-vägen. Det finns belägg för att kroniskt förhöjda blodsocker, insulin och IGF1 nivåer underlättar tumörbildning och förvärrar utfallet för cancerpatienter.

(Ii) inblandning av axeln glukos-insulin kan också förklara associationen av det metabola syndromet med en ökad risk för flera cancerformer . Kolhydratbegränsning har redan visats utöva gynnsamma effekter hos patienter med metabolt syndrom. Epidemiologiska och antropologiska studier tyder på att en begränsning av kolhydrater i kosten kan vara till nytta för att minska cancerrisken .

(Iii) Många cancerpatienter, i synnerhet de med avancerade stadier av sjukdomen, uppvisar förändringar i hela kroppens metabolism och kännetecknas av ökade plasmanivåer av inflammatoriska molekyler, nedsatt glykogensyntes , ökad proteolys och ökad fettutnyttjandet i muskelvävnad, ökad lipolys i fettvävnad och ökad glukoneogenes i levern. Hög fetthalt och låg andel kolhydrater i kosten hjälper mot dessa metaboliska förändringar. Studier hittills har visat att sådana dieter är säkra och sannolikt fördelaktiga , i synnerhet för patienter som befinner sig i avancerade stadier av cancer .

(Iv) Kolhydratbegränsning härmar metaboliska tillstånd av kalorirestriktion eller – när det gäller KDS – fasta. De positiva effekterna av kalorirestriktion och fasta på cancerrisk och progression är väl etablerade. Kolhydratbegränsning öppnar därmed möjligheten att uppnå samma bakomliggande mekanismer utan biverkningar av hunger och viktminskning.

(V) Vissa laboratoriestudier tyder på en direkt anti-tumörpotential hos ketonkroppar. Under de senaste åren, har en mängd av mus-studier faktiskt visat anti-tumöreffekter med keton-dieter för olika tumörtyper , och i några fallrapporter och prekliniska studier erhölls lovande resultat även hos cancerpatienter. Flera registrerade kliniska prövningar kommer att utreda möjligheter för Keton-diet som ett stödjande terapeutiskt alternativ inom onkologi.”

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Läs min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor samma som levereras med LCHF matkasse. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken!  Fyll i nedanstående kontaktformulär och berätta vad du vill ha så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Ingen annan än jag ser dina kontaktuppgifter.

IMG_0040

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hur går det för Christina med ALS?

    Gilla

    • Jag har försökt kontakta henne men hon har inte svarat. Förhoppningsvis skriver hon på en egen blogg. Tyvärr finns det andra alternativ också. Hälsningar Mats L

      Gilla

  2. Sugar: The Bitter Truth

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.