Uppföljning kring Artros!

oktober 18, 2016 kl. 11:32 f m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

images

Stämmer det som jag skrev igår i inlägget, ”Gympa eller ät dig fri från Artros”,  att ketogen kost LCHF kan minska Artros och värk eller t.o.m. ta bort värken helt och hållet? Jag får ganska många kommentarer kring mina inlägg om kost och hälsa. Jag har valt ut några kommentarer nedan från läsare:

Linda L; – Jag hade artros i knät tidigare – inga som helst symptom på det längre 󾰀󾰀󾰀!

Kerstin A; – MItt besvärliga artrosknä känns inte av längre – efter 2 år med lchf – inget socker och lite kolhydrater över huvudtaget.

Marianne M: – För ca två månader sedan började jag med LCHF. Artrostummen som jag många gånger önskade till en annan planet, känner jag inte av. PPP som jag dragits med under 12 år har inte poppat upp med en enda blåsa.

Kraften i ovanstående kommentarer borde föranleda läkare och sjukvård att fundera och börja ställa frågor? Kan det verkligen vara så att en kost rik på naturligt fett och minimalt med kolhydrater kan läka inflammatoriska tillstånd som Artros som ju betyder sjuk led? Om det är sant att Artros kan läka sig bara genom en konsekvent kostförändring så går det ju omkring nära 800000 (åtta hundra tusen) människor som har smärta och värk i onödan.  Säg för enkelhetens skull att en ask smärtstillande piller mot Artros kostar 100 kronor styck och att dessa piller räcker i en månad. Det blir alltså en kostnad på 1200 kronor per år för den enskilde patienten. Ta den summan gånger 800000 personer med Artros så får man fram följande summa; 960 000 000 kronor per år. Anta att man äter dessa smärtstillande tabletter i 20 år så är den totala försäljningen för läkemedelsföretagen nära 20 miljarder kronor. Nu är detta bara ett räkneexempel, det är antagligen mycket värre än så.

images

Vetenskapliga studier!

Det verkar som att det är sant att läkare är mutade av läkemedelsindustrin för annars skulle ju läkarna resa sig som en man/kvinna och börja kräva vetenskapliga studier om varför Linda, Kerstin och Marianne ovan har blivit av med sin Artros genom att äta ketogen LCHF-kost? Varför gör inte läkarna det? Istället skriver de ut piller för miljarder kronor varje år som gör ägarna till multinationella läkemedelsbolag stenrika.

En lustigkurre skrev följande kommentar till mitt inlägg i går.

Leif K.; – Då hade jag inte behövt byta min höftled som jag gjorde för fyra veckor sedan? Men skönt att slippa atrosvärken.

Det finns förstås gränser för vad man kan uppnå även med en strikt ketogen LCHF-kost. Men om läkarna redan i ett friskvårdande syfte berättade om hur en kolhydratrik mat med lite naturligt fett kan vara inflammerande för kroppen och leda till inflammatoriska sjukdomar så skulle vi spara mycket skattepengar. Istället skulle läkarna förklara att naturligt fett tillsammans med mindre protein och ännu mindre kolhydrater inte inflammerar kroppen och därmed kan du förebygga metabola sjukdomar.

Vad sker idag? Jo, i enlighet med Livsmedelsverkets rekommendationer så ordinerar man metabolt sjuka patienter kost som innehåller mycket kolhydrater och lite naturligt fett. Man rekommenderar alltså sådan mat som orsakar inflammatoriska sjukdomar och tvingar in folk i läkemedelsberoende. Hur sjukt är inte det.

Vilka är ansvariga?

Att det har gått så långt att det bara är kemiska tabletter som anses vara enligt vetenskap och beprövad erfarenhet som medicin är naturligtvis en skandal. Ansvariga för detta är våra myndigheter och okunniga politiker. Exempelvis får myndigheten Läkemedelsverket i Sverige 95 procent av sina intäkter från läkemedelsindustrin, alltså samma företag som de är satta att kolla. Att detta förekommer är ju fullständigt horribelt. Tror våra beslutande politiker att Läkemedelsindustrin vill att vi ska bli friska och slippa mediciner. Läkemedelsbolag vill naturligtvis ha ut mesta möjliga intäkter på insatt kapital som alla andra bolag. Att läkare skriver ut mediciner som är avsedda att ätas livet ut (t.ex. statiner, blodförtunnande, hjärtmedicin m.m.) är ett led i att öka läkemedelsbolagens intäkter, inte att vi ska bli friskare. Om det sprider sig att den ketogena kosten LCHF har en läkande kraft så kan Läkemedelsbolagen gå i konkurs och kanske sjukvården likaså.

2016-07-07 10.20.55

Vill du sprida Frisk av mat-tänket!

Vill du vara med att sprida Frisk-av-mat-tänket? Jag har gjort i ordning små paket med 10 st böcker i varje och du kan välja på den svenska boken ”Frisk av mat” och den engelska boken ”Health through food” eller kombinera dom. Du får köpa dom till ett mycket bra nettopris. Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com. Glädjande är att flera redan har nappat på att sprida Frisk-av-mat-tänket. Du kan göra det på din ort, på ditt företag eller din förening.

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Läs min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor samma som levereras med LCHF matkasse. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

IMG_0040 Both

 

 

 

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Sluta aldrig att skriva, Mats!!!

    Gilla

  2. Då kanske även jag ska berätta, även om mina besvär har varit ytterst små. Men jag har i alla fall haft känningar i mitt högra långfinger, något som jag gissar handlar om artros. Men sedan jag regelbundet lägger in dagar då jag nollar kolhydraterna känner jag inte längre något i fingret (övriga dagar blir det ca 20-25 gram kolhydrater). Vid vissa tillfällen händer det att jag av artighet äter lite mer kolhydrater än jag själv skulle vilja, och då känns det plötsligt i fingret igen. Så för mig är det tydligt att kosten påverkar.

    Gilla

  3. Bra jobbat Mats….
    Jag blir mer o mer förvånad över våra läkares dåliga kunskap, intresse för matens betydelse för vår hälsa.
    Hur kan vi få Sveriges läkare att uppdatera kunskaperna inom området.
    Finns det förbättring i dagens läkarutbildning?

    Gilla

  4. I dag var jag hos tandläkaren. Så lite tandsten var det länge siden jag hade. Har ätit LCHF i fyra år. Kommer aldrig att sluta äta LCHF:

    Gilla

  5. Hej Mats
    Min krånglande vänstra fotled som
    jag höll på att bli knäpp på sen mänga år är idag
    till 98% smärtfri de gånger den bråkar
    idag då har jag mig själv att skylla dvs
    har varit och vänt i sockerstugan. Inte ens efter VätterRunt var det nåt stort besvär, Och lösningen är just de
    kostomläggning för två år sedan.
    Ut med allt bröd och så lite socker/kolhydrater det bara går och
    in med mera fett smör kokosolja.

    Gilla

  6. […] Uppföljning kring artros. Artikel 2. […]

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.