En ketogen motorväg för Eivin? #Friskavmat

november 17, 2016 kl. 11:26 f m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

motorvagen-fran-ulriocehamnsmotet-1024x678

Eivin är diabetiker typ 2 (sockersjuk) som började med ketogen kost LCHF den 19 oktober 2016. Han gjorde en riktigt dramatisk förändring av sitt liv genom att börja äta strikt ketogen kost, med ett minimum av kolhydrater och mycket naturligt fett. Hans inställning är att han ser sin kostomläggning som ren medicin och som en slags sportprestation och utmaning. Han har valt att avbryta all medicinering med tabletter och istället satsa på att den nya kosten gör ett bättre jobb.

Hur har det då gått efter en månad med mycket strikt ketogen LCHF-kost? Tja, Eivin har inte diabetes typ 2 längre enligt sjukvårdens definitioner. Han har 5,8 i blodsocker vilket är fullt normalt för en man i hans ålder. Han är väldigt observant på hur han mår och han kollar hela tiden sina värden.

Eivin pratar om att han är mycket piggare (på alla plan) och att han känner att han kan tänka klarare. Blodet flödar lättare (utan kemiska tabletter) och därmed återuppstår en rad funktioner i kroppen som nästan blivit bortglömda.

Jag menar att Eivins inflammatoriska tillstånd i kroppen har eller är på väg att läka sig. Det som hänt är att hans immunförsvar har fått ultimata förutsättningar att bli starkt igen. Inget överskott av blodsocker som karamelliserar blodväggarna. Därmed finns där ingen anledning för bakterier att äta hål och skapa sår där. Därmed behöver inte kroppens immunförsvar ständigt vara på red alert och skapa inflammationer för att läka dessa sår.

2016-07-07 10.20.55

Eivin har valt en ketogen motorväg!

Eivins sätt att förändra sin kost är en slags motorväg för att mycket snabbt bli av med inflammatoriska tillstånd i kroppen. Eivin är i ketos nästan hela tiden. Det innebär att han tar hjälp av levern för att tillverka och använda ketoner som sitt blodsocker. Det är kroppseget blodsocker som inte karamelliserar blodväggarna. Att vara i ketos är det idealiska tillståndet för att bli av med metabola sjukdomar och stärka sitt immunförsvar.

Det ska bli intressant att höra kommentarerna från Eivins läkare som han ska träffa i januari. Eivin tänker inte berätta att han helt valt bort tabletterna och ändrat sin kost. Åtminstone inte till en början. Läkaren kommer antagligen att bli förvånad över Eivins snabba tillfrisknande och sen kommer han att konstatera att medicineringen varit riktig.  Då tänker Eivin sticka fram min bok ””Frisk av mat” under näsan på läkaren och berätta hur det verkligen gått till med hans tillfrisknande.

Nu kanske detta sätt inte passar alla som vill bli av med metabola sjukdomar av olika slag. Men det är intressant veta, tror jag för många, att ju striktare ketogen kost man äter desto snabbare tillfrisknar immunförsvaret som då lättare kan försvara oss. Eivin har valt att ta hjälp av min bok ”Frisk av mat” och Mats LCHF-utbildning.

Snart är det Jul!

_JHE5949w_logo Ge bort min bok ”Frisk av mat” till någon som behöver den. Det kan bli julens bästa present! Fyll i kontaktformuläret nedan. Jag kan skicka boken direkt till den som behöver den.

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

bokomslag-2016-11-13 Both

 

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag funderar på att köra några veckor med 50gram smör till varje måltid. Det lär väl vara en garanti för att hamna i ketos, eller? Kött/fisk och lite broccolli sen 50g smör.

    Gilla

    • Kör på Calle och kolla hur du mår!
      Hälsningar Mats

      Gilla

  2. Vad kan jag göra som inte tål gluten, mjölkprotein och egg?

    Gilla

  3. […] hoppas att du kommer ihåg Eivin som bestämt sig för att läka sin diabetes typ 2 med ketogen kost LCHF.  Eivin var på […]

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.