#Friskavmat-glass på min altan!

mars 27, 2017 kl. 10:34 f m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

I helgen bjöd jag hem mina golfkompisar efter rundan på kaffe och LCHF-glass. En av dom är diabetiker typ 2. Alla var förvånade över att det gick så snabbt att göra glass på 10 minuter medan kaffet kokade. De trodde alla att jag har en glassmaskin men så är det inte utan det är ännu enklare.

Han med diabetes typ 2 tyckte glassen var jättegod trots avsaknad av socker. Här är mitt senaste recept på den glassen:

1. Häll frusna bär, t.ex. hallon eller blåbär, i en skål. Så mycket som du vill äta eller bjuda på.

2. Fyll på med fullfet (40 %) grädde nästan upp till nivån på bären.

3. Häll på ett eller två råa ägg beroende på på hur många du vill bjuda. Ett ägg för två och två  för fyra pers.

4. Häll i saften från en halv citron.

Låt stå och tina i 10 minuter. Kör därefter med en stavmixer i några minuter och servera sedan glassen.

Glassen tog slut i ett navs där på min altan. Den här gången hade jag bara hallon.

Konstgjort insulin!

Jag vet att många diabetiker typ 2 inte vill avstå från en livsstil med mycket kolhydrater och socker. De tar hellre en dos insulin till än att avstå från det söta. Men vad händer egentligen i kroppen när man ständigt fyller på med konstgjort insulin. Normalt ska ju bukspottkörteln se till att där produceras tillräckligt med insulin för att neutralisera sockret. Men för en diabetiker typ 2 är systemet och bukspottkörteln skadat. Man brukar kalla detta för att vara insulinresistent. Då kan man fylla på med insulin på konstgjort sätt genom att spruta in det i kroppen.

Att tillföra konstgjort insulin via sprutor kan vara en riktig björntjänst för den egna kroppen. Ju mer konstgjort insulin som tillförs desto sämre blir funktionen för den egna bukspottkörteln att producera insulin. Det blir en nedåtgående spiral för immunförsvaret som sjukvården brukar kalla för naturalförloppet. Dvs säga att man tycker att det är något som är normalt för en diabetiker att bli sjukare och sjukare av den enkla anledningen att man inte känner till något annat alternativ.

Alternativet!

För de flesta diabetiker typ 2 finns där ett alternativ till konstgjort insulin via naturlig mat. En ketogen kost bestående av mycket naturligt fett och minimalt med kolhydrater kan sätta fart på den egna bukspottkörteln att börja producera tillräckligt med insulin igen. Anledningen är att med mindre kolhydrater och socker i systemet så får bukspottkörteln lite mer arbetsro.

Om man är nydebuterad diabetiker så är omgående en ketogen kost  bästa sättet att återställa immunförsvaret och funktionen på bukspottkörteln. Hur gör man då om man är en garvad diabetiker typ 2 med långvarigt nyttjande av konstgjort insulin? Ja, här är också ketogen kost det bästa alternativet. Det man skall tänka på är att fasa ut insulinet efterhand som immunförsvaret och den egna bukspottkörteln repar sig. För mig som är diabetiker typ 0 nuförtiden är en ketogen kost det som håller mig frisk och borta från konstgjort insulin och metformin.

Enkelt uttryckt så blir jag inflammerad och sjuk, sockersjuk, av kolhydrater och socker i maten. Svårare är det faktiskt inte.

 

Systemet fungerar märkligt!

Nu är det så märkligt att piller och sprutor subventioneras via skattemedel medan immunstärkande mat får vi betala fullpris för. Den konstiga effekten för en diabetiker typ 2-person blir att han eller hon premieras om man håller fast vid sprutor och tabletter medan en diabetiker/sockersjuk som väljer immunstärkande mat får betala fullpris för sin medicin, dvs maten.

Man kan fråga sig varför jag som valt ketogen kost, immunstärkande mat, för att läka min diabetes typ 2 ska subventionera andra som valt piller och sprutor? Ja, jag vet att sjukvård, läkare och diabetessköterskor förordar piller och sprutor gentemot ketogen kost med mycket naturligt fett och lite kolhydrater. Men har de rätt?

Det gäller att komma ihåg att vi har många inom sjukvård och läkemedelsindustri som faktiskt är beroende för sin försörjning att du inte blir riktigt frisk utan att du håller dig ”lagom” sjuk av piller och sprutor.

Stärk ditt immunförsvar!

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd och metabola sjukdomar. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

 

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hej Mats

    Älskar denna klockrena kommentar:

    ”Det gäller att komma ihåg att vi har många inom sjukvård och läkemedelsindustri som faktiskt är beroende för sin försörjning att du inte blir riktigt frisk utan att du håller dig ”lagom” sjuk av piller och sprutor.”

    Ett av dom absolut mest svåra ämnen att nudda vid i hycklerilandet Sverige år 2017.

    Men 100% sant.

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.