#Friskavmat Solen skyddar eller skadar?

maj 8, 2017 kl. 12:02 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

Vid den här tiden på året när solens varma strålar väcker liv i natur och människor så kommer kommentarer från ”experter” att vi ska vara aktsamma för att utsätta oss för solljus. Man menar att solens strålar kan orsaka hudcancer, Malignt melanom. Enligt Vårdguiden är malignt melanom mycket sällsynt före puberteten och ovanlig under tonåren.

Det finns en mycket klar orsak till att solens strålar inte orsakar skada under barnåren och tonåren enligt min mening och erfarenhet. Vi har under barnaåren ännu inte lyckats äta oss till inflammatoriska tillstånd i kroppen. Huden är vårt största organ och påverkas av vad vi äter liksom övriga kroppen. För mycket socker och kolhydrater och för lite naturligt fett permanentar inflammatoriska tillstånd i kroppen och därmed blir vårt immunsystem försvagat.

Innan jag började med ketogen LCHF-kost för 8,5 år sedan så var min hud full av prickar och plitor som bara verkade tillta allt eftersom åren gick. Jag hade också problem med att jag hade lätt för att bränna mig av solen. Med hjälp av naturligt fet kost och väldigt lite kolhydrater har min hud blivit spänstig och elastisk och prickarna har faktiskt försvunnit och jag behöver inte smörja in mig med sololja nu för tiden.

Smörja in kroppen inifrån!

Numera smörjer jag in min kropp inifrån genom den ketogena kosten. Detta resonemang kan låta märkligt eftersom vi är fostrade att alltid smörja på utanpå huden. Men att olja in oss utanpå huden är egentligen bara ett sätt att lindra symptom istället för att angripa orsaken till varför vi inte tål solljuset. Orsaken är oftast att vårt immunförsvar är skadat genom att vår kropp och hud drabbats av inflammatoriska tillstånd genom överskott av blodsocker. Jag kan inte hitta någon annan förklaring eftersom jag numera tål solens strålar på ett utmärkt sätt. Visst finns det ljushylta personer som har sämre förutsättningar från början men även de skulle få bättre förutsättningar att tåla solljus genom att äta immunstärkande mat.

Vi har ett liknande felaktigt tänk genom att många tar ett piller mot något symptom i kroppen som i bästa fall bara lindrar för tillfället. Istället borde vårt tänk vara orsaksrelaterat, varför får vi värk, varför orkar vårt immunförsvar inte försvara oss mot sjukdomar? Oftast är det enkla svaret att vi ätit oss till alla de symptom som vi tar piller för.

Sjukvård och pillerindustri lever på vår okunnighet!

Det är förstås inte lätt att gå emot en massiv sjukvårds och pillerindustri som lever gott på att vi inte underhåller vårt immunförsvar. Läkare är tyvärr inte utbildade för att utföra behandlingsinsatser som stärker vårt immunförsvar. Pillerindustrin levererar ”kunskapen” till läkarna och sjukvården. Vad skulle hända med pillerindustrin tror du om läkarna skulle förorda åtgärder som stärker immunförsvaret?

Gå ut i solen!

Jag menar att solens strålar bara är farliga för dig om du äter en inflammerande kost. Tyvärr gör ju de flesta detta idag. Men vi som äter en naturligt fet mat med ett begränsat intag av kolhydrater/socker finner att vi kan sola och ta till oss av solens D-vitaminer. Vi smörjer in kroppen inifrån. Därmed stärker vi vårt immunförsvar ännu mer.

Nedan är andra artiklar jag skrivit om solen och cancer.

Är solens strålar farliga?

Dags att gå ut i solen!

Stärk ditt immunförsvar med naturlig mat!

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd och metabola sjukdomar. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Jag har alltid varit väldigt känslig för solen, som barn fick jag alltid soleksem på våren, och täckte mig ofta när det var sol på somrarna. Jag har aldrig gillat solkrämer, så istället har jag solat ”efter klockan”, dvs varit i solen en liten stund, sedan utökat lite varje dag för att i slutet av sommaren ha fått en aning färg utan att bli bränd.

    Sen 5-6 år tillbaka har jag insett att jag inte bränt mig en enda gång, trots att jag i princip är ute hela somrarna och rensar ogräs, klipper gräs, sitter i solen och läser mm. Kan bara förklara det med ändrad kost.

    Gilla

  2. I mitt fall var solen och värmen min räddning från eksem med såriga och blödande händer sedan ungdomen (40 år sedan) men när jag började med LCHF 2010 är det ett minne blott.

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.