1 miljon svenskar äter statiner!

augusti 26, 2018 kl. 6:58 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

 Dela gärna detta inlägg!

För några dagar sedan spelade jag golf med två kompisar. Den ene har slutat med statiner pga att han fick njurproblem och den andre äter fortfarande statiner. Läkarnas problemlösning mot förträngningar i blodkärlen, högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdomar, diabetes typ 2 m.fl. metabola sjukdomar är att tvinga ner dina kolesterolvärden med kemiska tabletter s.k. statiner.

Kommer man åt själva problemet genom att sänka kolesterolet? Grundproblemet är ju att blodet flödar sämre genom att där finns förträngningar i blodbanorna. Läkemedelsindustrin har ju fått vår naiva sjukvård att tro på att det är fett som orsakar förträngningar. Bl.a. så åker professor Mai-Lis Hellenius runt och utbildar sjuksköterskor om hur farligt vanligt smör är och att det kan orsaka hjärt kärlsjukdomar.

Det fantastiska är att läkarna fortfarande skriver ut recept på statiner som ska sänka kolesterolet trots alla dess biverkningar. En miljon svenskar äter statiner idag i tron att det skyddar mot hjärt -kärlsjukdom. Istället blir man ännu sjukare av statinerna som har massor av biverkningar

Kolesterolet är kroppens eget plåster!

Sjukvården lever fortfarande med och av den amerikanske forskaren Ancel Keys fuskstudie om fett och kolhydrater på 60-talet. Likaså gör fortfarande även Livsmedelsverket som gått på samma bluff. Att kolesterolvärden stiger beror oftast på att där finns inflammatoriska tillstånd i blodbanorna. Det betyder att mikrober av olika slag har ätit hål på blodväggarna så att sår uppstår. Det är inte fett som orsakar förträngningar utan istället socker som inte tas upp som bränsle av cellerna eftersom de redan är mätta. Ett överskott av blodsocker som studsar tillbaka in i blodomloppet, glykerar (karamelliserar) och fastnar på blodväggarna blir mat för bakterier, mikrober, svamp. Det är detta förlopp som orsakar förträngningar i blodbanorna. Immunförsvaret måste tillgripa inflammation för att läka såren som uppstår. Inuti blodbanorna uppstår här sårrester, var, blodklumpar som kan följa med blodflödet. Här kan det således bli stopp och diverse fördröjningar lite varstans i blodflödet.

Kolesterolet tillverkas av vår egen lever och av cellerna själva. Om vi behöver mer kolesterol så tillverkar kroppen det. Kolesterolet tillhör immunförsvaret och om inflammation i blodbanorna uppstår med sår så skickar immunförsvaret dit kolesterol för att hjälpa till att läka såren. Ett plåster alltså!

En vanlig läkare tror inte på min förklaring, han tror att det är kolesterolet självt som orsakar förträngningar i blodbanorna. Därför skriver han ut statiner som ska tvinga ner höga kolesterolvärden på kemisk väg. Därmed skadar denne läkare immunförsvaret hos sina patienter och många biverkningar uppstår.

Det är pengar i statiner!

10.000 miljarder kronor är den globala läkemedelsmarknaden värd varje år. De flesta länder som exempelvis Sverige betalar för detta pillerträsk med skattepengar. Statiner är det piller som säljer mest av alla läkemedel i världen. Statiner är kontraproduktivt och skadar mer än det hjälper. Ofta säger läkarna att du ska äta statiner livet ut. Vilken kassako för pillerindustrin och vilken skandal det är att läkarna inte vet bättre. För inte kan man väl skada människor medvetet?

Min golfkompis som äter statiner köpte min bok Frisk av mat efter golfrundan och han kommer med säkerhet att göra en kostförändring till LCHF och slänga statinerna i soptunnan. Nej förresten, lämna tillbaka dom till apoteket så att miljöförstörelsen inte ökar ännu mer.

Min andre golfkompis tappade spelet när vi började snacka statiner trots att han redan slutat med dessa tabletter och fått tillbaka sin hälsa med riktig kost.

För övrigt är det så att naturligt fett stimulerar och stärker immunförsvaret, alltså tvärtemot vad sjukvården tror. Naturligt fett är smör, olivolja första pressningen, ekologiskt kallpressat kokosfett, avokado.

bokomslag-2016-11-13

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Beställ min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 215 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 370 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com

 

 

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Statiner åt jag för ca 4 till 5 år sedan. Jag fick alla biverkningar tappade muskelkraften i hela kroppen benen var mig knappt. Kunde inte spela golf för orkade inte slå till bollen. Varför är läkarna så envisa med detta om kolesterol. Jag tror att vissa har högt värde och vissa lågt. Jag tänker inte äta statiner igen min kropp vill inte ha detta. Jag mår bra idag gjorde bypass 2004.
    Tack för ordet.
    Hälsningar Gertrud Lindberg

    Gilla

  2. Och rollatorerna går tätt…

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.