Drottning-fetshot och Mats favorit bröd.

mars 20, 2012 kl. 10:26 e m | Publicerat i Okategoriserade | 14 kommentarer
Etiketter: , ,

Frisk av mat!

Hur blir man frisk av mat egentligen? Jo det hela är ganska enkelt, man avstår helt enkelt från föda som inflammerar kroppen. Det innebär att man äter ett minimum av kolhydrater och mycket mera fett. Om inte inflammationer får bränsle har dom svårt att uppstå och svårt att överleva. Bränslet är överskottsglukos som blivit över när cellerna har fått sin energi. Detta överskott av energi både skapar och underhåller inflammationer. När immunförsvaret måste arbeta dygnet runt p.g.a. ständigt tillskott av nytt bränsle till inflammationerna så tål man inte ens en nysning utan att bli sjuk. Men det kan också yttra sig i svåra metabola sjukdomar som diabetes, cancer och hjärt-kärlsjukdomar. I det senare fallet har immunförsvaret utsatts för angrepp under lång tid av inflammationer som helt enkelt inte läker sig. Att inflammationerna inte läker sig är jag övertygad om att det beror på ett återkommande tillskott av inflammationsdrivande kost. Så var fallet i min kropp och jag tror inte att den är mycket annorlunda än andras.

Om man äter dagens favoritrecept och krymper kolhydraterna till ett minimum så blir man inte sjuk utan frisk. Bägge nedanstående recept gjorde jag på 20 minuter inklusive brödbak i ugn.

Drottning-fetshot!

500 gram rysk yoghurt

200 gram frysta hallon

200 gram frysta blåbär

300 gram kokosfett, ekologiskt och kallpressat. Köp det på http://www.crearome.se

Blanda allt med en stavmixer i en rostfri bunke.

Täck över bunken med plast och in i kylskåpet.

Receptet räcker i en vecka om du tar ett halvt glas drottning-fetshot varje dag. Oöverträffat!!

Mats favoritbröd!

Köp en påse mandel, en påse hasselnötter och en påse sesamfrön skalade. Kör hasselnötterna och mandelnötterna i en matberedare var för sig. tar cirka 20 sekunder för varje påse. Lägg de olika nötmjölsorterna i olika bunkar liksom sesamfröna.

Ugn 220 grader

4 ägg normalstora

1 dl. mandelmjöl, 1 dl hasselnötsmjöl, 1 dl skalade sesamfrön.

100 gram philadelhpiaost

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

1 kryddmått brödkryddor

1 kryddmått salt

smörpapper

Blanda ordentligt allt i en bunke med en matsked. Lägg ut smörpapper på en bakplåt. Smeta ut degen som bör täcka nästan hela bakplåten. Slickepott funkar bra. Sätt in plåten i mitten av ugnen i 10 minuter. Kan variera lite mellan olika ugnar. Ta ut och skär upp brödet i bitar. Jag brukar få ut 12 rejäla brödskivor på varje bakplåt.

Ät utan risk!

14 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Låter gott! Har du någon aning hur många kolhydrater det blir per sats?

    Man kan också använda keso istället för Philadelphia.

    Min variant:
    1 liten burk keso
    4 ägg
    1 dl fibrex strö
    1/2 dl krossade linfrön
    1 dl sesamfrö, hampafrön, Solrosfrön,mandelmjöl och bakprotein (jag tog 2 msk av varje, men man kan ta det man gillar bäst)
    1 msk fiberhusk
    1 tsk bakpulver
    salt

    Hej hej

    Gilla

  2. […] Sedan kan du göra en sats god Fetshot för hela veckan. Se även recept på Drottning-fetshot och mitt favorit bröd här… […]

    Gilla

  3. […] tar en matsked kokosfett i kaffet varje morgon, jag använder det för att steka i och jag gör Fetshot som består av hallon, rysk yoghurt och kokosfett. Det går också bra att ha i sallad och bakverk. […]

    Gilla

  4. […] titta på innehållet i glutenfria produkter när jag handlade fiberhusk och ägg för morgonens brödbak. Hur har vi det med glutenfritt […]

    Gilla

  5. Sojamjöl är det bara 16% kolhydrater i vilket kan vara användbart. Använder också alltid kokosfett, från Biofood.
    Tack för en bra sida!

    Gilla

    • näääääää, soja är ju rena giftet. i alla fall för en kille (bara att googla på soja östrogener)

      Gilla

  6. […] att göra detta till en rutin. Använd kokosfettet till att steka i,i sallader, i kaffet, som fetshot m.m. Kokosfettet kan du köpa billigast på nätet här, eller […]

    Gilla

  7. […] var andra året som vi hyrde ett hus tillsammans. Jag själv har ägnat varje morgon åt att baka bröd och laga omelett. Det gick åt som smör i solsken och en del vitt bröd blev fågelmat som det i […]

    Gilla

  8. […] du! Ja då bakar du ditt eget bröd på nötmjöl istället för på spannmålsmjöl. Kolla in Mats bröd! Att baka det brödet tar 15 minuter av din tid inklusive […]

    Gilla

  9. […] Mats LCHF-bröd! I denna länk får du också receptet på en Fetshot! […]

    Gilla

  10. […] Sedan kan du göra en sats god Fetshot för hela veckan. Se även recept på Drottning-fetshot och mitt favorit bröd här… […]

    Gilla

  11. Hej!
    Nyss hittat din sida. Varför ska man lägga nötmjölet i olika bunkar för att sedan ändå blanda ihop allt i samma? Och varför inte mixa nötterna samtidigt tillsammans?

    Gilla

    • Hej Anita! Du har helt rätt, det går att blanda allt tillsammmans. Du har läst något gammalt antagligen på bloggen. Vi lär så länge vi lever säger dom. Hur hittade du brödet på bloggen? Sökte du på bröd eller LCHF bröd? Gör det så hittar du uppdateringar.
      Trevlig helg hälsar Mats

      Gilla

  12. Hej Mats, waow tack för snabbt svar!
    Nu är jag fast på din sida 🙂

    Svarafunktionen fungerade inte så jag lägger in ny kommentar.

    Jag äter inte LCHF idag, men är trött på att jämt vara trött och förkyld.
    Jag sökte på Kokosfett och Kolhydrater på google, kom in på någon sida Kostdemokrati och sen vidare till dig.
    Jag äter Kokosfett på riskaka…..ska man alltså inte göra…och smoothie varje morgon av apelsin, banan, gojibär och kokosfett, lite naturell yoghurt/lite juice el vad som finns hemma. Trodde jag var så nyttig.
    Ska plugga på lite mer på din sida! Och göra ditt bröd ikväll.
    Trevlig helg hälsar Anita

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.