Så lite vet vi om ämnesomsättningen!

september 17, 2012 kl. 6:04 e m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

Kajsa Asp, dietisten som brukar skriva om kostråd i GP, har fått det hett om öronen. Hon har ifrågasatt LCHF-kosten i sin blogg och det gör man ju som bekant inte ostraffat. Själv vill jag tillföra till debatten LCHF-kostens läkande egenskaper och givetvis sockerarternas inflammerande funktion på oss människor. Se min kommentar nedan i  Kajsa Asps blogg. Hon kanske väljer att refusera mig och därför passar jag på att publicera den själv här nedan. Sedan gläds jag förstås att vi äntligen börjar leverera LCHF matkasse med början i Stockholmsområdet. Gör en intresseanmälan här om du vill att LCHF matkasse ska komma till din hemort.

”Intressant diskussion det här och roligt att du vågar stå kvar och debattera Kajsa. Själv vågar jag påstå att viss mat har en inflammerande funktion medan annan mat har en läkande funktion. Mitt liv har tidigare kretsat kring inflammatoriska sjukdomar som diabetes och hjärtbesvär. Vidare har jag haft kronisk bronkit och prostatabesvär sedan ungdomen. “Kronisk” värk och ledbesvär är andra jobbiga saker som följt mitt liv.

Det konstiga är att jag då trodde att allt detta var normalt. Man har ju bara referenser till sitt eget liv och det är först när man gör en stor livsstilsförändring som man får perspektiv. För snart fyra år sedan bytte jag till LCHF-kosten efter att ha lyssnat på Annika Dahlqvist när hon höll ett av sina föredrag. Sedan dess har alla mina sjukdomar släppt och försvunnit någonstans. Vart vet jag inte men de finns inte kvar hos mig. Det är dags att erkänna hur vi lite vi vet om ämnesomsättningen i kroppen.

Jag vet i varje fall med säkerhet att sockerarter i olika former har en starkt inflammerande påverkan på min kropp. Jag vet också med säkerhet att naturligt fett såsom smör, kokosfett m.m har en läkande effekt på min kropp. Eftersom jag har skrivit i min blogg Fet hälsa i flera år om mina hälsovinster så känner jag också till hundratals andra som också blivit friska från alla möjliga besvär som t.ex. allergier, migrän, astma, ledbesvär, magproblem m.m.

Vi är ju “följa-john-människor” som gör det som andra människor gör. Så är det även med dietister och läkare. Om man granskar den s.k. “vetenskapen” bakom så är den ofta en upprepning från föregående talare. Min läkare sade till mig att jag riskerade att dö eftersom mitt kolesterol var skyhögt en gång i tiden i samband med mitt kostbyte. Då tog jag ett eget beslut att avstå från mediciner, statiner och insulin och helt enkelt våga tro på att kosten kan hjälpa mig. Så skedde och jag har inte varit sjuk en dag sedan dess.

Att vetenskapen går framåt innebär helt enkelt att man vågar ifrågasätta gällande normer ungefär som man en gång ifrågasatte funktionen med blodiglar. Jag tror att det är viktigt att alla vi som gjort remarkabla hälsovinster med hjälp av kosten vågar tala om detta och att vi efterfrågar produkter från sjukvård och Livsmedelsverk som utgår ifrån orsaker och inte symtom. När min kropp får naturlig föda som jag anser att LCHF-kosten är så blir mitt immunförsvar starkt och orkar försvara mig.”

Hälsar Mats Lindgren i all vänlighet

Mats Lseptember 17, 2012 vid3:23 e m

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Hon svarar ju varken på dina eller Lars-Eriks frågor… Hon bara slänger ur sig floskler och gammal tro.

    Gilla

  2. Jag äter numera 25 mikrogram Levaxin för min sköldkörtel (och enl doktorn skulle 12,5 räcka men tabletten är inte delbar) från att ha ätit 150 mikrogram från start. All denna minskning har skett under tiden jag har ätit LCHF-kost och minus 18 kg på vågen är ju stor bonus. Jag är övertygad om att minskningen av Levaxin-dosen har med kosten att göra.

    Gilla

  3. På tiden att någon börjar kommentera Kajsa Asps kostråd… blir så fruktansvärt irriterad varje gång jag ser hur mycket utrymme hon o hennes åsikter får… Mest blir jag nog ledsen över dem råd hon ger människor som vill ha hjälp:(

    Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: