Stackars Stephan Rössner!

oktober 1, 2012 kl. 10:50 f m | Publicerat i Okategoriserade | 8 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Stephan Rössner fetmaforskare

På Bokmässan i Göteborg den sista dagen kunde jag inte låta bli att lyssna på Stephan Rössners föredrag. Jag har aldrig hört honom ”live” förut. Föredraget kallades ”Gå ner i vikt med Stephan Rössner” Han började med att säga att det inte hänt något på viktfronten på 30 år. Huvudbudskapet var att man ska springa mer och äta mindre. Efter att han pratat strunt i en halvtimma om att det inte finns någon hjälp för överviktiga så är hans åsikt att hans nya bok är det enda riktiga hjälpmedlet för den som vill gå ner i vikt.

Jag trodde knappt mina öron när jag lyssnade på honom. Betalar vi verkligen den här personen med våra skattemedel? Han har alltså ingen aning om vad som hänt tusentals överviktiga som gjort en livsstilsförändring med LCHF-kosten. De har inte bara gått ner i vikt utan också blivit av med sina inflammationer i kroppen som orsakas av vår normalt kolhydratrika kost.

Stephan Rössner avslutade sitt föredrag med att beklaga sig över att det är så få män med diabetes och kulmage som lyssnar på hans föredrag. – Det är mest kvinnor som är på mina föredrag och männen lyser med sin frånvaro. Strax därpå blev det frågestund och gissa vem som fick ställa första frågan. Jodå, jag började med att berätta att jag är en man som haft både diabetes och gubbmage. Jag förklarade att jag både blivit frisk och blivit av med gubbmagen med hjälp av LCHF-kosten. Sedan fortsatte jag med att undra över hur han kunde vara så ouppdaterad och stå däruppe och prata strunt i en halvtimma och påstå att inget hänt på 30 år. Under tiden som jag pratade och ställde min fråga så höll jag upp min bok ”Frisk av mat” så att alla kunde se. Stephan Rössner avfärdade mig med att jag representerade en extremdiet som är farlig. En barnläkare höll med Rössner och fortsatte med att LCHF-kosten höjer kolesterolet på ett livsfarligt sätt. Jag bad om att få bemöta det påståendet men det fick jag så klart inte. Snart är det bara den officiella sjukvården och Rössner själv som tror på sina teorier. Vi övriga går åt ett annat håll och blir både friska och smala.

Från Sven Ingvar och David till Martin Ingvar!

En äldre herre kom in i vår monter och var mycket intresserad. Han visade sig vara pensionerad läkare som kände Martin Ingvars farfar Sven Ingvar. Han berättade en fantastisk historia om att Sven Ingvar, som också var läkare liksom sin son David och sonsonen Martin, ordinerade LCHF-kost till diabetiker. Detta var före insulinets tid men då fanns förstås inte de fyra bokstäverna LCHF. Denne pensionerade läkare förklarade att man fick mycket goda resultat och diabetiker 2 kunde hålla sig friska med hjälp av LCHF-kosten men då pratar vi förstås tjugo-tal.   Man undrar ju förstås vad som hände med de kunskaperna när sjukvården  idag använder statiner och insulin. Martin Ingvar har följt i sin farfars spår med sin positiva inställning till att går att göra fantastiska resultat bara genom att ändra kosten.

Mina intryck av Bokmässan!

Det starkaste intrycket är alla de hundratals människor som varit inne i vår monter och berättat om hur de blivit friska från alla tänkbara inflammatoriska sjukdomar tack var LCHF-kosten. Man blir verkligen stärkt och motiverad. Tänk om Stephan Rössner stått en dag i vår monter, LCHF matkasse,  och träffat alla dessa människor som gjort sådana fantastiska hälsovinster. Han skulle ha lärt sig mer under den dagen än vad han lärt sig under de senaste 30 åren. Det är faktiskt många fler än vad man tror som äter LCHF-kost idag just för sin hälsas skull.

Sjukvården gör framsteg!

Jag är verkligen glad av att kunna ha ovanstående rubrik i min blogg. Tyvärr får sjukvården mest negativa omdömen av mig som definitivt är berättigade men här kommer forskare från Karolinska sjukhuset i Stockholm med nya studier och en ny bok ”Magen och maten” som är helt nya tankar. ”Det är faktiskt en enda lovsång till LCHF-kostens antiinflammatoriska egenskaper och utgår från nya moderna studier. Föreläsaren, professor Ingemar Ernberg från Karolinska intstiutet, lyckades binda ihop hjärnan, magen, imminsystemet, kosten, evolutionen, kroppens fysiologi på ett suveränt lättförståeligt sätt. Han lyckades också förklara att suget efter socker är en rest från den tiden då vi måste lägga upp energidepåer för sämre tider.” Allt enligt Kostdemokratis Margareta Lundström. Fet Hälsa har förstås skrivit om dessa saker under flera år och  i boken ”Frisk av mat” men det är ju fantastiskt roligt att även sjukvården så sakteliga börjar förstå sammanhangen.  Läs ”Magen och maten” Stephan Rössner så har du i alla fall uppdaterat dig lite under de senaste 30 åren. Jag antar att du inte vill läsa min bok ”Frisk av mat” för där finns inte bara teoretiska bevis utan även praktiska och reella.

8 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Riktigt bra att begära ordet på Rössners föreläsning!

    Gilla

  2. Suveränt att du ”höjer rösten” i sådant sammanhang!

    Gilla

  3. Jag gillar dig mer och mer 🙂 Härligt att du fick ordet!

    Gilla

  4. Hej! Jag lyssnade också på Rössner men inte samtidigt som Mats. Jag gissar att förlaget försöker hårdlansera hans bok för att i den sista darrande minuten tjäna pengar på namnet Rössner . Det var redan nu tydligt att han är en föredetting, som försöker hålla sig flytande genom att oavbrutet prata och ösa ur sig samma gamla floskler vi hört i åratal.
    Men fatta mod! Det verkar som ljuset kommer från Karolinska Institutet. Jag lyssnade på Ingemar Ernberg precis som Mats nämnde.Kommer lite om det på Kostdemokrati.se. när webbchefen får tid att lägga in det.

    Gilla

  5. Mats, du är både klok och modig! Väl rutet.

    Gilla

  6. Rössner är pensionär och betalas inte längre av sjukvårdssystemet.

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.