Otroligt men sant!

januari 18, 2013 kl. 1:45 e m | Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

426190_368969776460321_275734919117141_1271432_1347543266_n

Positivt från sjukvården

Idag publicerar Diabetesportalen mitt inlägg ”Frisk efter 40 år med sjukdomar”. Det kanske finns hopp ändå för sjukvården och dess representanter liksom för oss alla. Jag är positivt överraskad över att de publicerar inlägget eftersom det är ganska kritiskt mot sjukvårdens behandlingsinsatser mot diabetes och andra inflammatoriska sjukdomar.

Min förhoppning är att många som har diabetes läser inlägget och förstår att det finns hopp om att bli frisk. Jag hoppas också att andra som är sjuka av inflammatoriska sjukdomar som t.ex. hjärt-kärlbesvär, bronkit, värk, prostata, ledbesvär, mag o tarmbesvär m.m. förstår att det finns en länk mellan kost som innehåller mycket sockerarter och inflammationer i kroppen. Jag tror att det är väldigt viktigt att vi försöker se sambanden istället för olikheterna. För annars får vi bara en rad olika kemiska mediciner och sprutor för varje sjukdom som inte hanterar sammanhangen.

Diabetes 1 eller 2

Det finns en utbredd förutfattad mening att hälsovinster med LCHF-kosten bara gäller personer med diabetes typ 2. Detta är inte sant. Jag känner många med diabetes typ 1 som gjort stora hälsovinster med LCHF-kosten. http://diabetestypettlchf.blogg.se. Andra bloggar är Friska Diabetiker. Skicka in din historia du också.

Utbildning för sjukvårdspersonal

Jag undrar hur många diabetessköterskor och läkare som läser Diabetesportalen? Om det finns sådana personer och de känner att de behöver utbildning i hur kosten påverkar hälsan så kan de vända sig till LCHF matkasse. Många diabetiker vågar inte gå över till LCHF-kosten därför att de hört att blodkärlen blir förfettade. Detta är ett uttryck som hittats på av sjukvården eller läkemedelsfabrikanter och stämmer inte med verkligheten. Jag har under mina 4 år med LCHF-kosten ätit stora mängder mättat fett och mina kärl är renare än någonsin.

Det är inte fett som skapar förtätningar i kärlen utan troligen bakterier som lever av vårt allt för söta blod. Det blir en obalans i kroppen av att vi äter för mycket sockerarter och för lite naturligt fett. Det är detta som är grunden för våra metabola sjukdomar enligt min åsikt. De flesta med sunt förnuft vet att fett smörjer och ökar förmågan till cirkulation.

En rad krämpor

Om du är diabetiker så vet du redan att det inte bara är diabetes som du lider av utan också av en rad andra åkommor. T.ex. blir du lätt förkyld, du får springa på toaletten på natten, du kanske har besvär med hjärtat och med lederna. Du kanske har ”kronisk värk”. Detta är typiskt för en inflammerad kropp. Den som har en inflammerad kropp bör äta en strikt LCHF-kost med högst 5 gram kolhydrater per 100 gram livsmedel. Dessutom bör man förstärka läkningsprocessen genom att äta ekologiskt kallpressat kokosfett varje dag.

Om du menar allvar med en livsstilsförändring för att bli frisk så bör du fasa ut olika mediciner som t.ex. statiner och liknande och ersätta detta med en naturlig kost som människan är anpassad för. Du kommer att få stor hjälp med boken ”Frisk av mat” om du väljer den.

9606939-RBCbn

7 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. I ingressen på diabetesportalen står det att du knappt varit förkyld på 40 år 🙂

    Är det en felskrivning eller nån som vill kasta löjets skimmer över artikeln?

    Positivt ändå att den togs in öht.

    Gilla

    • Hej, ja det ser ju lite konstigt ut men är säkert en felskrivning. Jag har inte kontaktat dom om detta. Tycker du att jag bör göra det?

      Gillad av 1 person

      • Hmm! Jo

        Vi kan ju vänta med att utlova 40 års frihet från förkylning tills vi har uppnåt det

        Själv har jag hittills kommit till 3 år ett par gånger på Lchf i allafall 🙂

        Gilla

  2. Det behövs nytt tänk och nya infallsvinklar i vården, grattis till att du blev publicerad!

    Gilla

    • Ja tack, det är på tiden att de vågar ta in dessa historier som väldigt många har.

      Gilla

  3. Jag tror att Ditt sätt att ”vara på” och inte ge upp slutligen kommer att ge resultat, trägen vinner liksom.

    Gilla

  4. Grattis Mats till att vara den första LCHF:are som blir publicerad på Diabetesportalen. Tror det kan hjälpa många att våga prova LCHF eftersom ditt inlägg är publicerad på ett respektabelt universitets hemsida. Det blir mer ”trovärdigt” då hoppas jag många tänker. Jag tycker om din ihärdighet och ditt ”tjat” ;o) Fantastiskt är det och det är ofta folk som dig som till slut vinner terängen… Go mats Go!

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.