Störd tarmflora kopplas till diabetes och fetma!

augusti 29, 2013 kl. 8:52 e m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

225px-EscherichiaColi_NIAID     

Bakterier i rejäl förstoring!

Ny studie om tarmfloran. 

Nu börjar vi snacka om rätt saker. Det är danska och franska forskare som ser ett samband mellan insulinresistens och störd bakterieflora. Alltså att bakterierna förändras vid en ohälsosam livsstil/kosthållning. Men också att bakteriefloran kan förändras och förbättras vid en mer hälsosam kost.

Forskarna ser kopplingar till diabetes och fetma i den störda bakteriefloran. Forskarna anser också att detta kan förändra sjukvården i framtiden. Det ligger inte alltför långt fram i tiden enligt forskarna

2012-06-30 13.08.49  images

Äntligen!

Jag har länge hoppats på att man ska börja forska på hur bakteriefloran påverkar våra kroppar och att det faktiskt kan vara upphovet till det metabola syndromet. Egentligen är det inte särskilt konstigt; bakterier som får smaka på vår alltför kolhydratrika mat växer sig starka och skapar en obalans i vårt immunsystem. De flesta av oss tål inte, i längden, den kolhydratrika maten som Tallriksmodellen med 50-60 % kolhydrater på tallriken. Vi får metabola sjukdomar som t.ex. diabetes och hjärt-kärlsjukdomar.  Sjukvården har inte en susning om dessa tankar tyvärr. Med sin kemiska behandling av sjukdomar utan hänsyn till orsaker kan man ofta förvärra problemen.

Nedan kan du läsa mer i tidigare inlägg !

Läs mer här om bakterier och immunförsvar!

10 gånger fler bakterier än celler i människokroppen!

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Mycket intressant! Tack för länken, Det har dock fallit bort ett kolon efter http.

    Det här är nog en stor orsak till att många upplever bättre mage på LCHF, fast inledningsvis kan den bli sämre då tarmfloran håller på att förändras.

    Inte konstigt att det blir så här för många med tanke på allt logdamm och tröskavfall det anses nyttigt att stoppa i sig idag.

    Jag är av åsikten att fiberrikt bröd/spannmål faktiskt är värre än vitt mjöl eftersom du då får i dig cellulosa och fibrer som vi inte kan bryta ner utan som passerar till tarmen och göder vår ogynsamma bakterieflora.

    Därmed inte sagt att det är nyttigt med vitt mjöl, speciellt inte om man har dålig blodsockrkontroll.

    Gilla

    • Hej Patrik, tack för att du är uppmärksam. Jag har korrigerat länken.
      Hälsningar från Mats

      Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.