Alla hjärtans dag!

februari 14, 2015 kl. 10:31 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , ,

249088_360358520684901_906857661_n  images

Grattis till alla er med goda och friska hjärtan på Alla Hjärtans Dag!

Är du godhjärtad eller hjärtlös, varmhjärtad eller kanske har du hjärtsvikt! Ord som är sammansatta med hjärta finns det många av och med otaliga betydelser. Så här på alla hjärtans dag förknippar vi hjärtat med kärlek och omtanke.

Mina tankar går till människor med hjärtsjukdom som ännu inte känner till att det finns ett relativt enkelt sätt att bli av med denna typ av sjukdom alternativt få en mycket bättre hjärthälsa. Sjukdomar i hjärta och blodsystem är oftast olika typer av inflammation som får sin näring av för mycket eller överblivet glukos i blodsystemet. Det är min erfarenhet. Det enkla sättet att ta itu med inflammationerna är att förändra sin kost och ta bort större delen av sockret/kolhydraterna och lägga till mycket naturligt fett.

Min kärlkramp försvann relativt snabbt när jag bytte kost till LCHF för 6 år sedan, faktiskt nästan lika snabbt som när jag blev av med min diabetes typ 2. Alltså på bara några månader försvann två ”kroniska” sjukdomstillstånd som sjukvården i princip har gett upp inför. Alternativet hade varit att bli medicinerad livet ut som sker idag för många.

Diabetes och hjärtsjukdom hör ihop!

40 procent av alla som får diagnosen diabetes typ 2 beräknas dö av en hjärtsjukdom inom 5 år från det att de fått diagnosen. Jag vet, det är hjärtlöst att skriva så här på alla hjärtans dag men dessvärre sant. Diabetes och hjärtsjukdomar liksom en rad andra metabola sjukdomar har samma ursprung och orsak; För mycket överblivet glukos stör och försvagar immunsystemet och medför att immunsystemet kan angripa den egna kroppen. Detta kan leda till ”kroniska” inflammatoriska tillstånd som inte läker med hjälp av mediciner.

Enda sättet är att försöka lappa ihop immunförsvaret igen är att äta en naturlig kost som stärker immunförsvaret och därmed PH-värdet i kroppen.

Hjärtat kan läka sig!

Idag håller man hjärtsjukdomars symptom i schack med diverse mediciner av olika slag. med den typen av medicin får man leva med sin sjukdom utan att något görs åt dess orsaker. Men det finns andra mediciner också. Naturlig mat som LCHF är en sådan medicin. Med den typen av medicin kan du komma åt orsaken till hjärtsjukdomen. Det är inte ett nytt sätt att tänka att använda mat som medicin. Redan den gamle greken Hippokrates menade att maten är din medicin.

”Medicin är ju inte entydigt med läkemedel, som vissa felaktigt använder det, utan omfattar alla  varor med syfte att förebygga, påvisa, lindra eller bota sjukdom eller symtom på sjukdom”, som en docent i vår forskargrupp uttrycker det.

Frisk av mat!

Du känner säkert någon i din omgivning som har hjärtproblem av något slag. Tipsa gärna om min bok ”Frisk av mat”. Den är en guidebok för hur man tar itu med en läkningsprocess via naturlig mat. Den kan beställas här!

Hjärtliga hälsningar på alla Hjärtans dag från

Mats Lindgren

IMG_0040

 

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. ”…Min kärlkramp försvann relativt snabbt när jag bytte kost till LCHF för 6 år sedan…”

  Jo… – Mats – och detsamma för mig när jag bytte till dr Annika Dahlqvists artegna = hälsobringande LCHF-kost för ca fem år sedan.

  Varför skall det vara så lite lätt att få genomslag för att Wi framförallt äter Oss sjuka ❓

  Gilla

 2. Hej Mats. Stort tack för din bok och din blogg.

  Jag har funderat på vilka faktorer som höjer blodsockret. Kolhydrater verkar höjande det förstår jag, men jag undrar hur andra faktorer påverkar blodsockret.

  Gilla

  • Hej Rolf! Jag tror att det blir en ond cirkel. Kosten är ju kroppens dagliga bränsle och fel sådant som mycket sockerarter och lite naturligt fett skapar grunden för metabola sjukdomar. Så kosten är förstås främsta källan till för högt blodsocker, anser jag. Egentligen borde man säga för mycket blodsocker, inte för högt, eftersom det överblivna blodsockret, glukos, är det som är farligt. Alltså det glukos som inte tillåts bli bränsle åt cellerna. Det kan istället bli bränsle för inflammatoriska tillstånd i kroppen som t.ex. diabetes. Men om man dessutom är stressad och mår allmänt dåligt så harmonierar ofta det med dåliga matvanor och vips är man i en ond cirkel.
   Hälsningar från Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: