LDL kolesterol är inte alls farligt!

juni 13, 2016 kl. 10:06 f m | Publicerat i Okategoriserade | 12 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

imagesimages Unknown

Det är skönt att ha rätt. Det är en speciell känsla. Igår presenterades en ny forskningsrapport i British Medical Journal om att LDL kolesterol som alltid har påståtts vara det farliga kolesterolet inte alls är farligt utan snarare nyttigt. LDL-snacket är den stora anledningen till att läkare skriver ut statiner (kolesterolsänkande medicin) till i stort sett alla som inte orkar stå emot sin läkare. Denna idiotiska drog gör att många äldre får smärtor i musklerna bl.a. Även Lars Bern har skrivit om detta.

Jag har i 7 år på denna bloggen beskrivit kroppseget kolesterol som en mycket viktig del av immunförsvaret och ska inte påverkas av kemiska substanser. Detta baserat på mitt eget tillfrisknande och givetvis alla andras hälsoberättelser som beskrivits här på Fet Hälsa-bloggen.  Det är en fruktansvärd skandal att läkare under många år tillåtits att skriva ut statiner som förstör människoliv på löpande band.

Toppnyhet i the Times idag!

Nu måste Socialstyrelsen och regering agera!

Det är nu dags för Socialstyrelsen och regeringen att agera. Stoppa förskrivning av kolesterol-sänkande medicin är första steget. Nästa steg är att regeringen ger Socialstyrelsen mandat och pengar till att genomföra ordentliga koststudier utan inblandning av läkemedelsföretag.

Hela kolesterol-tänket, som bygger på den felaktiga idén att naturligt fett är farligt och orsakar hjärt -kärlsjukdomar, måste förändras. Sjukvården bygger sina behandlingsinsatser på att det är fett som är boven i dramat när det gäller alla metabola sjukdomar. Det är inte att undra på att sjukvården med alla sina miljardresurser inte kan bota eller läka en enda metabol sjukdom.

Det är dags att lägga våra skattepengar på något vettigt istället för i läkemedelsindustrins feta plånböcker.

En djävulsk komplott!

Att kolesterolet har blivit utpekat som orsak till metabola sjukdomar som diabetes typ 2, hjärt -kärlsjukdomar och liknande bygger på den falska studien om fett och kolhydrater som Ancel Keys gjorde  en gång. Han fick då fram med hjälpa av manipulationer att fett var farligt och inte kolhydrater. Denna studie har avslöjats som falsk av många forskare men ändå bygger all världens kostråd och sjukvård på just denna studie.

Kolesterolet som tillverkas av alla celler i kroppen liksom av levern är en mycket viktig del av vårt immunförsvar och en viktig byggsten för våra hormoner. Att läkemedelsindustrin lyckats med att få kolesterolet att framstå som farligt är en mästerkomplott. Tyvärr säger detta också en hel del om kunskapen hos våra läkare och sjukvård liksom om kunskapen hos oss själva.  Hur kan vi tro på att det som kroppen tillverkar varje dag ska vara något farligt?

När ifrågasättandet om kolesterol verkligen var farligt kom så gjorde man den smarta manövern att dela upp kolesterolet i gott (HDL) liksom i ont (LDL) kolesterol. Därmed kunde man lura alla att det bara är det onda kolesterolet som är farligt. Skulle verkligen kroppen tillverka ont kolesterol? Tänk efter, tanken är absurd! Bara en ytterst liten del av kolesterolet kommer från det vi äter.

På senare tid har det förekommit förslag på att skriva ut statiner till folk i förebyggande syfte. Det skulle bli det ultimata lurendrejeriet. Ja, det är redan verklighet. Min delägare i mitt bolag käkade statiner i 17 år till han träffade mig. Då, för 2,5 år sedan, hade han högt blodtryck, gravt överviktig och andra inflammatoriska besvär. Han berättade att hans professor hade sagt att han måste äta statiner livet ut. Han slutade med statiner och fick tillbaka livet med LCHF istället. Idag är han en frisk normalviktig person och hans barn tycker att han ser 10 år yngre ut.

Stäm dom!

Jag tycker att alla som blivit sjuka av statiner ska stämma de ansvariga. Dessutom måste ju Livsmedelsverkets existens ifrågasättas som ju också lurat oss med sina kostråd som bygger på en falsk studie (Ancel Keys).

Vi måste ta mer ansvar själva för vår hälsa, det är helt klart. Vi kan inte lita på varken politiker eller myndigheter.

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan stärka ditt immunförsvar genom min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor samma som levereras med LCHF matkasse. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken!  Fyll i nedanstående kontaktformulär och berätta vad du vill ha så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Ingen annan än jag ser dina kontaktuppgifter.

IMG_0040

 

12 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Samma sak säjer ju Scherstèn i artikeln i MedicinskAccess…!!? Och förutom att kolesterol är utgångssubstans för alla våra steroidea hormoner är det det också för våra gallsalter…utan kolesterol ingen assorbiment av fettsyror…!? Men kanske kommer jag ihåg fel..ibland sviker minnet??

  Gillad av 1 person

 2. Om några år kommer kanske läkemedelsindustrin ut med ny medicin, ”Hur du ÖKAR ditt kolesterol!!”

  Gilla

  • Exakt Gert, det kan bli precis så!
   Hälsningar Mats

   Gilla

 3. Jag sa`nej till Statiner, tyckte de verkade rent livsfarliga. Inger

  Gillad av 1 person

  • Och jag sa också nej, absolut inte!! Doktorn har försökt i flera år men icke, nix! Rör inte mitt kolesterol! Så skyhögt är det inte heller. Ren lurendrejeri är det med statiner. Där går min gräns! Tur att det visar sig vara rätt….

   Gilla

 4. Jo… – Mats – hundratusentals människor i vårt land behandlas med kolesterolsänkande preparat med biverkningar – och en av dom är en mycket nära vän till mig sedan ca tre år tillbaka.

  F. o. m. torsdagen den 26 maj 2016 ligger hon på hjärnintensiven i Lund i koma (medvetslöshet) efter en rupterad = brusten aneurysm (blodkärlutvidgning i hjärnan).

  Brusten cerebral (i hjärnan) aneurysm är ofta dödlig. Cirka 25% av de drabbade dör inom 1 dygn, och ytterligare 25% dör inom ca 3 månader. Av dem som överlever kommer mer än hälften att ha någon form av permanent funktionsnedsättning.

  Hon är opererad två gånger och hur det kommer att gå med henne står skrivet i stjärnorna. Men så länge som det finns Liv så finns det hopp.

  Hon har sedan flera år tillbaka ätit Trombyl – och en av biverkningarna är just blödningar i hjärnan.

  Gilla

 5. Just idag (CBC radio Canada) hörde jag om ett fall med en äldre kvinna som fick en felaktig diagnos av sin läkare, som sa att hon hade alzheimers. Kvinnan trodde inte det var sant och gick in på en djupare undersökning som visade dement symptom påkallade av en kombination av medeciner. Alltså inte en sjukdom. Tyvärr avslöjade inte intervjun vilka medeciner det rörde sig om, men hon slutade ta dessa och blev av med sin alzheimer. Det säger, än en gång, att medeciner kan vara rena giftet.

  Gillad av 1 person

 6. Med all respekt. Men hur kan du försvara ett sånt här uttalande: ”Jag har i 7 år på denna bloggen beskrivit kroppseget kolesterol som en mycket viktig del av immunförsvaret och ska inte påverkas av kemiska substanser. Detta baserat på mitt eget tillfrisknande och givetvis alla andras hälsoberättelser som beskrivits här på Fet Hälsa-bloggen.”?
  Jag har ingen uppfattning i frågan annat än att jag är djupt skeptisk till alla påståenden, oavsett om de kommer från en sån här blogg eller Livsmedelsverket.
  Men du kan väl inte mena att du trott att du haft rätt pga att DU blivit frisk på att följa din tro? OK, med tillägg av ett antal anekdoter från andra?

  Gilla

  • Hej Dan! Bra att du kommenterar. Det är faktiskt inga anekdoter utan konkreta fallbeskrivningar med människor som valt att använda den ketogena kosten LCHF för att läka inflammatoriska tillstånd i kroppen. Jag kan säga dig att jag inte ”tror” utan jag vet faktiskt idag vad som påverkar min kropp till att antingen utveckla inflammatoriska tillstånd (metabola sjukdomar) eller stärka immunförsvaret. Faktum är, Dan, att jag var lika skeptisk som du till LCHF-kosten. Hur kan viss sorts mat hjälpa till att läka folksjukdomar som diabetes typ 2, hjärt -kärlsjukdomar m.fl. sjukdomar? Dock valde jag att tro på Annika Dahlqvist en gång i tiden. Jag var förstås desperat eftersom jag var illa sjuk och jag hade prövat sjukvårdens insatser utan resultat. Jag förstod ganska snart att hypotesen om att naturligt fett som t.ex. smör var farligt var rent nonsens. Därmed var tanken att högt kolesterol också var farligt rena gallimatias. Efter ett år var alla mina metabola sjukdomar borta förutom kronisk bronkit. Den inflammationen tog tre år för kroppen att läka. Jag stegade upp till forskarna och professorerna på Sahlgrenska Akademin med två stycken papper på mina värden före och efter LCHF. ” Nu har jag gjort precis tvärtemot sjukvårdens råd och blivit frisk. Hur förklarar ni det, frågade jag professorerna? Någon förklaring fick jag aldrig för jag blev utslängd andra gången jag var där. Jag började långsamt fatta hur lite sjukvården vet om inflammatoriska processer i kroppen.
   Nu har jag jobbat med dessa frågor på heltid i 7,5 år och skrivit böcker och utbildningar m.m. Jag har fått tusentals bekräftelser från människor som gjort liknande erfarenheter och hälsoresor som jag själv. Jag har sålt tusentals böcker (”Frisk av mat”) och inte en enda har påstått att mina teorier inte fungerar. Det handlar inte om anekdoter längre Dan utan om riktiga människor som blivit friska av naturlig mat. Detta faktum går inte längre att snacka bort.
   Några av forskarna på Sahlgrenska Akademin blev intresserade av mina resultat och vi startade då en forskargrupp med målet att genomföra en koststudie på diabetes typ 2 patienter. Hälften skulle äta Tallriksmodell (standardkost för diabetiker) och hälften skulle äta LCHF-modell. Vi lyckades få med några ICA Maxi-butiker som hjälpte till att bekosta förstudien. En väl genomarbetad förstudie blev underlag för ansökan till bl.a. Diabetesfonden, Diabetes Wellness, Hjärt & Lungfonden. Vi har till dags datum fått sex raka nej utan motivering. I början trodde jag att de säkert har bättre koststudier än vår och därför blir vår ansökan inte godkänd. Tyvärr var jag naiv där. Det pågår inga koststudier alls utan bara läkemedelsstudier. Läkemedelsbranschen är en soppa Dan med både korruption och organiserad brottslighet inblandad. De som sitter i styrelserna för Diabetesfonden m.fl. andra fonder är också avlönade av läkemedelsindustrin och denna industri har inget intresse alls av kostforskning.
   Avslutningsvis kan jag säga att jag idag faktiskt vet att det inte är kolesterol eller smör som skapar förträngningar i våra blodkärl. Det är istället inflammatoriska processer som får sin näring av ett överskott av blodsocker som inte används som bränsle av cellerna. Om detta kan du läsa mer om på Fet Hälsa. Sök på inflammation!
   Bästa hälsningar,
   Mats Lindgren

   Gilla

 7. Du skriver att de som blivit sjuka borde anmäla de ansvariga, jag har blivit sjuk!
  Men vem är ansvarig och vem anmäler man till?
  Med vänlig hälsning
  Ulla

  Gilla

  • Hej Ulla!
   Läkaren som behandlade dig är enligt min mening ansvarig. Anmäl honom/henne!
   Hälsningar Mats

   Gilla

 8. Jag har diabetes typ 1 och har käkat statiner i 3 år nu. Mitt LDL ligger på 2,8 och min läkare tycker det är alldeles för högt och vill nu höja dosen av statiner till två tablette per dag. Förstår inte varför… 2,8 trodde jag var ett normalt LDL-värde.

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: