Har du högt blodtryck?

november 1, 2016 kl. 11:22 f m | Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , ,

9waranimages-1 Unknown

Ungefär en tredjedel av alla vuxna svenskar har högt blodtryck. Den kurvan följer alla andra brant stigande kurvor för metabola sjukdomar eller inflammatoriska tillstånd i kroppen som jag vill kalla det. För hundra år sedan var högt blodtryck nästan helt okänt liksom andra inflammatoriska sjukdomar som diabetes, cancer m.fl.

För mig som gammal rörläggare är anledningen till att blodtrycket ökar och blodflödet minskar ganska enkelt. Rören är igentäppta. Det är ju en enkel förklaring som kan accepteras av de flesta. Men vad är då orsaken till att blodflödet blir sämre och att trycket ökar inne i blodsystemet.

Enligt sjukvården är det fett, eller förfettning som är läkarutbildningens eget ord, som orsakar att att det blir förträngningar i blodbanorna. Denna förklaring innebär att läkarna skriver ut blodförtunnande och kolesterolsänkande medicin på löpande band. Meningen är att vi ska äta dessa mediciner livet ut. För mig som en gång i tiden (över 40 år tillbaka) var en enkel rörmontör är läkarnas förklaringsmodell rena mysteriet. Vi fick ju lära oss och fick erfarenheter att fett är det som smörjer och håller igång maskineriet, inte skapar förtätningar.

Man behöver ju inte vara Einstein för att förstå att om 1800000 (1 miljon åtta hundra tusen) personer äter kolesterolsänkande och dessutom blodförtunnande mediciner livet ut så så uppstår en viss vinst för dom som producerar tabletterna.

Orsaken till högt blodtryck, som är alla metabola sjukdomars moder, är försockring/karamellisering av blodbanorna genom en alltför sockerrik mat och alldeles för lite naturligt fett enligt min erfarenhet. Om bakterier börjar äta på väggarna inuti dina försockrade blodbanor skapas sår. Dessa sår försöker ditt immunförsvar läka med inflammation. Miljarders bakterier som tuggar på ditt överskott av blodsocker i blodvägarna kan skapa kroniska inflammatoriska tillstånd. Enda sättet att läka är att ta bort bränslet, sockret!

Bluffen, myten, bedrägeriet!

Myten att äta fett skapar fetma och sjukdomar lever kvar i sjukvården i allra högsta grad. I modern forskning, som har svårt att tränga in till sjukvård och läkare, förhåller det sig i själva verket så att naturligt fett stärker immunförsvaret och motverkar inflammatoriska tillstånd. Bara på denna bloggen finns där tusentals anekdotiska (självupplevda) bevis för att detta är sant.

Enklast att syna denna sanning är att pröva själv för dig som har högt blodtryck eller besvär av andra metabola sjukdomar. Ät ketogen kost LCHF i tre månader så kan du vara säker på att blodbanorna renar sig, inte från fett utan från sårrester, blodklumpar, svamp, var m.m. Det är först då du förstår hur det kan kännas att vara frisk. Så var det för mig.

Under mina åtta år med ketogen LCHF-kost så har jag träffat många forskare och professorer som forskat på varför fett är så farligt för hjärt -kärlsjukdomar?? De har inte forskat på om det t.ex. kan vara socker/kolhydrater som orsakar hjärtsjukdomarna. De har heller inte forskat på om det t.o.m. kan vara så att naturligt fett är bra mot hjärt -kärlsjukdomar?

Det är nog så att dessa forskare inte är helt ointelligenta utan att deras forskning styrs av vem som kan och vill betala för studierna.

Sjukvården är en försäljningsorganisation för läkemedelsbolagen!

Idag säljs mediciner som skadar immunförsvaret hos sjuka människor istället för att stärka det. Men tabletterna kan lindra symptomen för stunden så att man blir beroende av dem. Denna gigantiska läkemedelsbluff pågår just nu medan jag skriver detta inlägg. Vår skattefinansierade sjukvård är i högsta grad inblandade som försäljare av dessa kemiska preparat. Är du onödigt sjuk? Pröva en enkel kostförändring så kommer du åt orsakerna istället.

Vi behöver några modiga och kunniga politiker som driver kost och hälsa-frågor eller är de också inblandade i denna gigantiska bluff?

2016-07-07 10.20.55

Vill du sprida Frisk av mat!

Vill du vara med att sprida Frisk-av-mat-tänket med hjälp av min bok? Jag har gjort i ordning små paket med 10 st böcker i varje och du kan välja på den svenska boken ”Frisk av mat” och den engelska boken ”Health through food” eller kombinera dom. Du får köpa dom till ett mycket bra nettopris. Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com. Glädjande är att flera redan har nappat på att sprida Frisk-av-mat-tänket. Du kan göra det på din ort, på ditt företag eller din förening.

IMG_0040

LCHF-utbildning och boken Frisk av mat!

Du kan lära dig mer om hur du stärker ditt immunförsvar. Du får kraft att både läka och försvara din kropp mot inflammatoriska tillstånd. Köp och läs min bok ”Frisk av mat, utdrag ur boken och Mats LCHF-utbildning brev 1 av 12. Följ råden där så kommer du att bli angenämt överraskad över hur effektivt det är. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. I LCHF-utbildningen får du också tillgång till menyer, recept och handlingslistor samma som levereras med LCHF matkasse. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken! Kontakta mig på lindgren.mats8@gmail.com eller fyll i kontaktformuläret nedan.

 

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Har ätit strikt lchf i 10 år har kunnat sluta med metformin och har ett långtidssocker på42 kollade idag. Blotrycket får jag ingen ordning på 145/95 trots långa promenader varjedag vikten håller sig runt 100 och verkar hopplöst att klara av men mår jättebra piggare nu vid 65 än när jag var 40.

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.