LCHF matkasse på Bokmässan i Göteborg!

september 5, 2012 kl. 11:22 f m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

Idag har jag läst Expressens LCHF bilaga. Många riktigt bra recept i den så därför är den värd ett köp. Tyvärr handlar det fortfarande nästan bara om bantning och att LCHF-kosten är en diet. Gå ner si och så många kilo på en månad handlar de flesta artiklarna om. Dessutom har ett antal dubiösa företag som säger sig sälja Low-carb produkter annonser om olika slags chokladbitar och andra söta produkter. Se upp för dom!

Visst är det viktigt att kunna gå ner några kilon om man lider av sin övervikt. Det kan betyda mycket. Men i första hand, anser jag, är LCHF-kosten ett utmärkt sätt att hålla sin kropp frisk och få ett starkt immunförsvar. Dessutom blir man av med inflammationer med hjälp  av LCHF om man äter denna kost under en längre period. En viktminskning är främst en bonus! Hälsan kommer i första hand och finns inte den så minskar allt annat i betydelse.

Den 27/9 finns vi på Bokmässan i Göteborg. Vi är där för att lansera LCHF matkasse som har både mat och kunskap i kassen. Dessutom kommer vi att sälja min bok ”Frisk av mat, LCHF från början” på Bokmässan. Där kan du få ett signerat ex. om du besöker vår monter.

Tanken är ju att människor, med hjälp av våra utbildningar och mat, ska få så mycket kunskap att de själva kan påverka sin hälsa och bli friska med så lite kemiska preparat och mediciner som möjligt. En konkurrent/komplement till sjukvården.

Våra tankar om en alternativ hälsa/sjukvård genom kosten är än så länge inget självklart och ganska provocerande mot vår idag dyra existerande sjukvård. Vi vill naturligtvis inte ersätta den men vi vill presentera ett bra alternativ för människor som vågar ta till sig nya tankar. Vi vill t.e.x. kunna erbjuda diabetiker alternativt pre-diabetiker en fungerande kosthållning som inte underhåller olika inflammationer i kroppen utan stärker immunförsvaret. Målet är förstås att immunförsvaret ska bli så starkt att det orkar försvara mot diabetes.

Vi vill ge alla som har problem med eksem och allergier en kosthållning som tar bort bränslet för dessa inflammationer!

Personer med ledvärk och olika slags magbesvär kan få hjälp och bli av med sina besvär med hjälp av en icke inflammerande kost.

Nära hälften av oss drabbas av hjärtbesvär, Stroke, högt blodtryck, Alzheimers m.m. tack vare en kost som skapar förträngningar i våra kärl och ådror. Jag pratar inte om fett utan om för mycket sockerarter som är boven i dramat. Det finns en framtid även för oss. Det är jag själv och många med mig ett bra exempel på.

Man kan vara sockerberoende även av kolhydrater som inte smakar sött. Jag tänker på bröd, pasta, flingor m.m. Läs mer om kunskapen om vete och gluten här på Martinas blogg.Vi erbjuder hjälp att bli av med sockerberoendet och få nya fräscha smaklökar. Ja, det är sant , smaken förändras när du har ätit LCHF-kost under en längre tid. Det betyder att du kan uppleva sötma på ett mer naturligt sätt.

Det är inte alldeles lätt att byta livsstil och stanna kvar där. Vi erbjuder den hjälpen genom kunskaper, bra mat och engagemang. Dessutom, som en bonus, kommer du troligtvis att gå ner några kilo i vikt!

Välkommen att prata med oss i vår monter på Bokmässan i Göteborg!

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.