Kaxiga läkare!

maj 9, 2012 kl. 11:18 f m | Publicerat i Okategoriserade | 6 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

Jag har lyssnat på ”Fråga Doktorn” på Svt och även på en läkare i morgonsoffan som uttalade sig om allergier. Bägge läkarna säger samstämmigt att vi inte vet hur allergier uppstår och att det inte finns några botemedel. En fråga från journalisten till läkaren i morgonsoffan; – jag upplever att allergierna har ökat markant under de sista tjugo åren, stämmer min iaktagelse? Läkaren, – Det är alldeles riktigt allergierna har ökat med 20-30 procent de sista 10 åren men vi vet inte varför. Vår livsstil med rökning och olika slags gifter kan påverka, menar läkaren.

Jag skulle vilja påstå att den stigande kurvan för de inflammatoriska sjukdomarna, allergier ingår, följer kurvan för det stigande intaget av kolhydrater. Det finns alltså ett samband, menar jag. Läkarna ser tyvärr inte detta eller snarare vågar inte p.g.a. grupptryck från läkemedelsproducenter som vill sälja mer mediciner.

Ett tio-tal personer har hört av sig till mig och sagt att deras allergier har försvunnit eller blivit bättre när de ändrade sin kost till LCHF. Jag har tidigare skrivit ett inlägg om björkpollenallergi. Allergi från björkpollen! Detta, tycker jag är ett mycket tydligt bevis för att mycket kolhydrater i maten är inflammerande för människan och kan resultera i allergier eller värre inflammatoriska sjukdomar. För mig är detta tillräckligt vetenskapligt för att det ska tas på allvar.

Nu läser ju inte så många läkare min blogg så hur ska vi få ut informationen? Vi kanske kan bota oss själva utan läkarhjälp?

En annan sak som togs upp i ”Fråga Doktorn” i Svt var prostatabesvär och inflammation i prostatakörteln. Här påstod läkaren helt frankt att det inte finns något samband mellan inflammerad/förstorad prostatakörtel och prostatacancer. Jag blir upprörd när en läkare bara kan slänga ur sig en sådan sak. Det är väl självklart att det finns ett samband mellan dessa båda. Jag har själv haft besvär av prostatainflammation under många år men detta har försvunnit helt och hållet tack vare LCHF-kosten. En frisk prostatakörtel!

Läkarna brukar förklara förstorad prostatakörtel och prostatacancer med åldrande. Det är en förklaring som är helt taget ur luften p.g.a. att man inte har kunskapen. Professor Jan Hammarsten har forskat i mer än 20 år om sambanden mellan prostataförstoring och prostatacancer. Han är glasklar över orsakerna; -Det handlar om det metabola syndromet, att vi äter för mycket socker/kolhydrater i maten som skapar inflammationer.

Läs mer här om Jan Hammarstens forskning! mobil.nwt.se – Prostatabesvär kan kopplas till vår livsstil

Här kan du lyssna på Professor Jan Hammarsten!          Längre intervju med Jan Hammarsten              

Att läkare i ett sådant medium som Svt kan få vara så kaxiga förstår jag inte alls!

6 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Läkarna får ju lära sig att de är gudar, så följdaktligen tror de på det och agerar enligt vad de fått lära sig. Observera t.ex.hur de underordnade behandlar en läkare:
  Läkaren är AUKTORITETEN, speciellt om han bär hatten EXPERT.
  I inget annat yrke är underdånigheten större.

  Gilla

 2. Har du sett diabetesportalen.se ? Lika illa där när det gäller diabetes som ökar lavinartat.

  Gilla

 3. Det påminner mig om den diabetesexpert och professor som i en radiointervju menade att diabetes 2 var en sådan allvarlig systemsjukdom att det man åt inte spelade någon roll. Undrar vad han fick för läkemedelsindustrin för det uttalandet?

  Gilla

 4. Kroppens immunförsvar är uppbyggd av glucosaminoglykaner, som är beroende av kolhydrater, tar du bort denna byggsten så försvagar du ditt immunförsvar, (ungefär så här funkar kortisol), och när man förstår detta samband så är det logiskt att kroppen även reagerer mindre på histamines, men även andra partiklar samt bakterier, virus etc. Du försvagar ditt immunförsvar helt enkelt, men om du vill äta bacon istället så kan jag lova dig att duligger på pci-lab och blir stentad i ngt kranskärl inom kort tid, Och får käka waran hela livet// läkarkandis

  Gilla

  • Hej Andree, idag har jag publicerat din kommentar till inlägget ”Kaxiga läkare” på fethalsa.wordpress.com
   Läs gärna mitt svar också till dig!
   Hälsningar från
   /Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: