Vi byter åsikt samtidigt!

juni 26, 2012 kl. 5:33 e m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , , ,

Enligt EU dör 40 procent av alla invånare inom EU av hjärt-kärlsjukdomar. Det är den överlägset största dödsorsaken av alla dödsfall inom EU. Det betyder ungefär 2 miljoner dödsfall per år. Dessa sjukdomar beräknas kosta 110 miljarder euro per år(data från 2006). Det motsvarar i svenska kronor ungefär en biljon kronor.

I Sverige kostade hjärt kärlsjukdomarna enligt läkemedelsvärlden c:a 61 miljarder kronor år 2010. Det finns mycket man kan göra för de pengarna. Enligt Hjärt-Lungfonden är högt kolesterol och förfettning av våra kärl och ådror den största orsaken till hjärt-kärlsjukdomar. Det beror enligt samma fond på att vi äter felaktig fet mat som förtätar våra blodbanor. Istället ska vi äta spannmål fibrer, frukt och grönsaker enligt samma hjärtlösa fond.

Jag tycker att det är fantastiskt att så många fortfarande kan tro på en för länge sedan förkastad studie av Ancel Keys om att fett är farligt. Här är ett inlägg i läkartidningen om den studien. Hela vår sjukvård inom framför allt hjärt-kärl och diabetes är uppbyggd på att fett orsakar just dessa sjukdomar. Hur är det möjligt och varför skriker vi inte högt? Massor av människor får felaktiga kostråd och felaktiga mediciner som faktiskt kan göra dom ännu sjukare. De lider i onödan!

Vi är i början på ett paradigmskifte i synen på hur livsmedel påverkar hälsan och våra dogmatiska myndigheter och verk ligger och bromsar så mycket de orkar. Strax därefter bromsar sjukvården och livsmedelverk, folhälsoinstitut, socialstyrelsen, läkemedelsverk. Sedan kommer alla som tjänar pengar på tingens ordning som läkemedelsindustri, sjukvårdspersonal(privat eller landstingsanställd), apotek osv.

Det var någon som sa att i Sverige byter vi åsikt samtidigt. Jag tror det stämmer, till slut blir det någon slags konsensus bland alla experter och man enas helt enkelt om att nu byter vi åsikt. Ingen av dessa experter som nyss bytt åsikt kommer att erkänna att de haft en annan åsikt tidigare. De har alltid tyckt som de gör nu och tidigare har de blivit missförstådda helt enkelt.

Anledningen till att alla byter åsikt samtidigt är förstås att deras gamla åsikter för länge sedan är överbevisade och ovetenskapliga. Men, ingen har någonsin haft fel! Det är viktigt att komma ihåg!(Ironi)!

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.