Hela släkten fick hälsovinster!

maj 21, 2014 kl. 10:26 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

249088_360358520684901_906857661_n

Ibland måste jag publicera brev som jag fått från läsare! Heja Maria och hennes familj och släkt. Är det någon som tvivlar på LCHF-kostens läkande egenskaper efter att ha läst Marias brev?

Hej Mats,

Nu har jag och min familj ätit lågkolhydrakost i drygt tre månader och mår fantastiskt bra.

Det hela började med att jag, mamman, ville ta tag i min måttliga övervikt på ca 10 kg. Jag har pendlat i vikt och i stort sett bantat (många gånger med viktväktarna) sedan jag var 15 år.  Jag läste allt jag kom över om lågkolhydratkost och ju mer jag läste desto mer övertygad blev jag att detta var en kost för alla i min familj. Inte för att de behövde gå ner i vikt utan för deras välmående. Min 13-årige son som ständigt var sugen och med ett blodsocker som åkte upp och ner mår prima med ett stabilt blodsocker. Min man som ständigt drabbades av förkylningar så fort han gick och tränade har inte varit förkyld en enda gång. Han är förbluffad! Själv har jag sedan februari gått ner 8 kg och det allra bästa är att jag blivit av med mina besvärande handexem.
I samband med att vi la om vår kost fick jag också med mig mina föräldrar (strax över 70 år). Min mor som är vältränad och helt normalviktig lider av ärftligt högt blodtryck sen många år och medicinerar för detta. Med detta har också följt en begynnande diabetes 2 vilket inneburit högt morgonsocker och lite för höga kolesterolvärden. Min glada mor kan nu konstatera att hennes morgonsocker ligger på normal nivå och efter senaste kontrollen hos läkare så är hennes kolesterolväden också bra ( det goda kolesterolet högt medan det onda var lågt). Hon medicinerar fortfarande för högt blodtryck men värdena är bättre.  Min mor lider också av besvärande handexem som lindrats betydligt. Båda mina föräldrar upplever att det mår prima, sover bättre och istället för att vara uppe och kissa 3-4 gånger par natt är de nu endast uppe en gång, ibland ingen. 
Det som började som en metod att gå ner i vikt har för mig nu blivit en livsstil som jag önskar att fler upptäckte. Vi har alltid lagat all mat från grunden och varit noga med råvarorna men aldrig har det varit så enkelt att laga riktigt god mat som vi alla mår bra av.
Med min övertygelse och entusiasm över denna kost har nu också min faster och farbror lagt om sin kost. Det ska bli oerhört spännande att se om min faster som bla lider av Hypotyreos kan få ett friskare och bättre liv med en kost som hämmar pågående inflammationer i kroppen.
Jag ser mycket fram emot att läsa Mats bok, ”Frisk av mat”.
Hälsningar,
Maria
Bokomslag

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. ”Mamman Maria” kanske kan tala om för sin mor att det kan vara blodtrycksmedicinen som håller på att glänta på dörren för sockersjukan…

    Gilla

  2. Hej Joel, detta är vi fullt medvetna om. Med hjälp av kosten är nu värdena normala.
    Hälsningar,
    Maria

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.