En titt i kristallkulan!

februari 19, 2015 kl. 2:38 e m | Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

20110425201

Jag har tittat i kristallkulan och kollat hur den nya sjukvården kommer att se ut om 10-20 år. Framför allt sker förändringen i synen på behandling av inflammatoriska sjukdomar eller metabola sjukdomar. Kostbehandling har fått en helt annan status än idag. Inom sjukvården har man insett att fel kost kan orsaka inflammation och förorsaka att  immunförsvaret blir nedsatt.

Dessutom har man insett att en bra naturlig kost stärker immunförsvaret och därmed motverka inflammatoriska sjukdomar som diabetes, hjärt – kärl, cancer och liknande. Samtidigt har man insett att en rad kemiska mediciner kan motverka sitt syfte när man äter naturlig mat.

FASS-katalogen har fått mindre betydelse. Doktorn slår inte längre enbart i FASS-katalogen för att hitta lämplig medicin utan söker bästa väg för att patientens immunförsvar ska kunna stärkas. Det kan vara både förändrad kost, motion och andra livsstilsförändringar.

smr_124422494

Naturligt fett är inte längre farligt!

Smör med flera andra mättade fetter betraktas nu som en del av den nyttiga kost som är inflammationsdämpande. Däremot har man, genom ett stort antal studier, fått klart för sig att olika slags sockerarter kan försämra immunförsvarets förmåga till försvar. Nya studier visar att mycket av det som vi trodde var naturligt åldrande egentligen är en slags försockring av kroppen, en karamellisering som kan förändra balansen och PH-värdet i kroppen.

De första åtgärderna som sker på Friskvårdscentralen, ja man har bytt namn på vårdcentraler i Sverige, är att kontrollera graden av inflammation hos den sökande patienten. PH-värdet kontrolleras genom nya subtila mätningar som mäter PH-balansen i hela kroppen och inte bara i blodet.

Om PH-värdet är surt ordineras patienten en diet som innehåller mycket naturligt fett, lagom med protein och en liten del kolhydrater. Kost och medicin kan kombineras men målet är att så snabbt som möjligt fasa ut de kemiska medicinerna när immunförsvaret blir starkare.

images

Ny status för kroppens bakterier!

Ny forskning har lett till nya kunskaper om hur kroppens alla husdjur (bakterier) påverkar hälsan på alla plan. Många biljoner bakterier ska vara i balans med varandra för att undvika sjukdomar och denna status uppnås i första hand genom, en för människan, naturlig föda. Insikten om att bakterier är våra bästa vänner och att de måste behandlas på ett värdigt sätt för att undvika sjukdomar. Exempelvis betraktas alla slags onaturliga och processade sockerarter som inflammationsfrämjande och kan förändra balansen bland kroppens bakterier.

En naturlig kost som LCHF har blivit ett av läkarnas viktigaste redskap i behandling av inflammatoriska sjukdomar som cancer, diabetes och hjärt -kärlsjukdomar. Även allergier, eksem, migrän, IBS och andra inflammatoriska sjukdomar har regelmässigt kostbehandling som metod.

Ny yrkesgrupp, Kosthabiliterare!

Alla metabola sjukdomar har kostbehandling som främsta metod. Kosthabiliterare har dykt upp på marknaden som en eftersökt yrkesgrupp. Alla Friskvårdscentraler har anställt kosthabiliterare. Även en rad privata alternativ finns.

Sjukvårdsbudgeten har halverats i Sverige år 2030. Från att år 2015 ha legat på cirka 400 miljarder kronor per år är den nu nere i 200 miljarder per år och prognosen är fortsatt sjunkande. Främst beräknar man att kostnader för läkemedel har minskat eftersom folk är radikalt friskare.

Aktier i läkemedelsföretag säljs nu till vrakpris på börser runtom i världen. Man befarar att världsekonomin kan rubbas.

Gruppstämningar i USA!

En rad nya stämningar har lämnats in till domstolar i USA. Det är gruppstämningar från människor som anser att de fått kroniska sjukdomar p.g.a. fel kostråd och fel sjukvård. Advokaterna använder sig av samma teknik som när gruppstämningar lämnades in mot tobaksindustrin på 90-talet.

Skadestånden riktas mot regeringen och väntas bli astronomiska.

Frisk av mat!

Om du inte vill vänta på den nya eran i sjukvården kan du läsa min bok ”Frisk av mat”. Här får du alla förutsättningar för ett nytt friskare liv med hjälp av ett kostbyte till LCHF. Beställ här!

IMG_0040

 

 

7 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. ”Sjukvårdsbudgeten har halverats i Sverige år 2030. Från att år 2015 ha legat på cirka 400 miljarder kronor per år är den nu nere i 200 miljarder per år och prognosen är fortsatt sjunkande. Främst beräknar man att kostnader för läkemedel har minskat eftersom folk är radikalt friskare.

  Aktier i läkemedelsföretag säljs nu till vrakpris på börser runtom i världen. Man befarar att världsekonomin kan rubbas.”

  Allt Är Möjligt !

  Gilla

 2. Kosthabiliterare, vilket underbart ord! Det vill jag bli när jag blir stor! 🙂

  Gilla

 3. Låter fantastiskt och inte alls någon science fiction. Hoppas verkligen att man får uppleva denna förändring.

  Gilla

 4. Vi satt just och diskuterade detta maken och jag om det det skandalösa i att läkare i princip inte får någon utbildning i nutrition. Hela första året skulle ägnas åt nutrition tyckte min man. Men vem skall göra det? De som utbildar dietister? Förlåt, det var ett riktigt dåligt skämt!
  Ditt framtidsscenario är tilltalande.Men… vem skall utbilda läkarna? Det finns ju ingen akademisk kunskap om naturlig mat? Ingen professor i LCHF.

  Gilla

  • Maragreta – så länge som det finns Liv i Oss LCHF-are – så finns det hopp – som jag ser det.

   Gilla

  • Hej Margareta!
   Faktum är att den nuvarande akademiska kunskapen är också minst sagt bristfällig när det gäller inflammatoriska sjukdomar. Hur uppstår de? Vad är deras bränsle? Hur kan man behandla dom? Ändå får läkare utbildning som i hög grad styrs av läkemedelsindustrin. Den industrin har ju inget intresse av att minska sin egen försäljning genom att sälja färre mediciner. I den forskargrupp, som skall genomföra en ny koststudie, och där jag deltar med mina bristfälliga kunskaper så erkänner flera av forskarna att man har kunskapsluckor i dessa frågor. Min tro är att om 10-20 år finns det massor av ny kunskap som kan överföras till läkare och sjukvård. Inte minst ny kunskap från många nya studier varav många redan pågår i USA om Lågkolhydratkost.
   Vi kanske får en helt ny yrkesgrupp av kosthabiliterare som i första hand kommer att utbilda sjukvård och läkare. Alternativet är ju inget vidare att tänka på:)
   Hälsningar Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: