Vilka sjukdomar kan LCHF bota?

april 14, 2015 kl. 11:10 f m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

2012-09-30 15.49.27

Ovanstående rättframma fråga, i rubriken ovan, fick jag för ett tag sedan. Frågan är berättigad och viktig. Vilka sjukdomar kan LCHF bota? Det verkar som att de flesta inflammatoriska besvär, som inte självläker, kan läka sig eller bli avsevärt bättre genom LCHF-kosten.

Inflammatoriska besvär är ju allt från allergier, eksem, migrän, mag och tarminflammationer till hjärt -kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och cancer. Man räknar med att det finns ett 40-tal och kännetecknande för dessa inflammatoriska sjukdomar är att de inte läker sig med vanliga mediciner. Kroppen eget immunförsvar förmår inte heller att rå på dessa inflammatoriska tillstånd i kroppen om man inte gör en avgörande livsstilsförändring.

Om nu ett byte av kostmodell till LCHF-kost kan hjälpa kroppen till att bota och läka inflammatoriska sjukdomar så måste det betyda att viss sorts mat som LCHF stärker immunförsvaret. På samma sätt kan man konstatera att en viss sorts livsmedel, som man åt innan kostbytet till LCHF, försvagar immunförsvaret och gör oss åtkomliga för ”kroniska” inflammatoriska tillstånd i kroppen.  Det är enkel logik men ändå sensationell.

249088_360358520684901_906857661_n

LCHF-kosten fungerar!

Jag har rätt bra på fötterna i mitt påstående att LCHF-kost kan bota, läka eller göra inflammatoriska besvär avsevärt bättre. Tusentals kommentarer har inkommit till min blogg Fet Hälsa eller till mig personligen om både enkla och fantastiska hälsovinster genom LCHF-kosten. Bloggen har varit igång i cirka fem år. Dessutom har jag fått hundratals kommentarer från personer som läst min bok ”Frisk av mat, LCHF från början” om hur kosten har hjälpt dem till ett nytt liv. Jag har ju dessutom egna personliga erfarenheter av hur mina egna tidigare inflammatoriska tillstånd i kroppen som diabetes typ 2, kronisk bronkit, prostatabesvär, reumatisk värk, och kärlkramp har försvunnit.

Det är sensationellt och bedrövligt att inte vår egen skattefinansierade sjukvård använder sig av kostbehandling. Idag finns där inga tvivel om att en ketogen kost som LCHF fungerar.

Den ketogena kosten botar inte direkt utan hjälper vårt egna immunförvar att självt bli motståndskraftig mot attacker utifrån. Det skapas en mindre sur miljö i kroppen och ett starkt PH-värde av LCHF-kost. Därmed blir det egna immunförsvaret mer alert. Motsatsen är ju en kost som består av mycket kolhydrater (sockerarter) och lite naturligt fett. Då bildas en inflammations-främjande miljö i kroppen med ett surt PH-värde. Många LCHF:are märker ju att de t.ex. inte ens blir förkylda längre. Det är ju ett tecken på att immunförsvaret fungerar optimalt.

images

Sjukvård och Livsmedelsverk fattar ingenting!

Man kan ju tycka att våra skattefinansierade myndigheter som sjukvård och Livsmedelsverk borde ta till sig de entydiga erfarenheterna av LCHF-kostens läkande egenskaper. De borde verkligen se till vårt välbefinnande men istället upplever många att de motarbetar LCHF-kosten. Jag kan ju relatera till min egen diabetessköterska och läkare som inte fattar eller vill ta till sig av mina erfarenheter. Min läkare skulle nog vilja lära sig mer om LCHF-kost men han vågar inte. En läkare förväntas skriva ut recept på kemiska mediciner som bara lindrar symptom, inte att komma åt orsaker till sjukdomarna.

Vid senaste besöket hos min läkare försökte han skriva ut statiner (kolesterolsänkande medicin) till mig eftersom han tyckte att mitt kolesterol låg för högt, 6,0. Det har blivit rutin att skriva ut kolesterolsänkande medicin om man ligger över 5 i kolesterolvärde. För tjugo år sedan var gränsen 9. Den som låg över 9 fick kolesterolsänkande medicin. Min läkare fick sig en rejäl utskällning av mig och jag påstod att han gjorde folk sjukare genom att ordinera statiner.

M

En sjuk sjukvård!

Att statin-förskrivandet får fortsätta är naturligtvis en skandal av värsta sorten. Medicinen statiner förvärrar och skapar inflammatoriska tillstånd i kroppen. Sjukvården har en hypotes att fett är orsaken till flera av våra inflammatoriska sjukdomar! Det är ju ett gigantiskt fel redan från början och därför blir åtgärderna ute hos patienterna totalt fel. Kolesterol är ju kroppseget fett som produceras varje dag i alla våra celler och i levern. Om där finns inflammatoriska tillstånd i kroppen ökar kolesterolmängden eftersom det är en del av immunförsvaret och försöker bekämpa de inflammatoriska händelseförloppen i kroppen. Att då skriva ut medicin som minskar kolesterol-producerandet i celler och i lever är kontraproduktivt och spär på inflammations-graden i kroppen. Detta gör läkare varje dag på vårdcentraler och sjukhus. Sjukt och okunnigt naturligtvis.

Det är naturligtvis svårt för enskilda läkare att stå emot kraven från sjukvårdsmyndigheter och läkemedelsindustrin. Det förekommer tyvärr inte så många vetenskapliga studier om hur kosten påverkar hälsan som läkare kan luta sig emot. Anledningen är förstås uppenbar, nämligen att bli frisk av mat inte säljer några piller eller sprutor. I Göteborg och Västsverige finns en färdig förstudie om hur två olika kostmodeller påverkar diabetes typ 2 patienter. Den koststudien är klar att användas om den får finansiering. Tyvärr har den blivit nekad finansiering av våra stora fonder och stiftelser.

Min bok ”Frisk av mat” guidar dig till bättre hälsa!

”Frisk av mat, LCHF från början” är en guide och inspirationsbok för dig som vill ha en bättre hälsa. Den innehåller både recept och veckomenyer för alla måltider. Framför allt får du en fungerande förklaringsmodell och en röd tråd att följa i din nya hälsosammare livsstil. Du kan också beställa Mats LCHF-utbildning. Boken kostar 195 kronor och Mats LCHF-utbildning 199 kronor. Maila namn och adress till mig på lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar.

IMG_0040

Föredrag i morgon onsdagen den 15/4 i Olofström. Om du jobbar i Olofströms kommun har du möjlighet att komma och lyssna på föredraget  och ställa frågor givetvis. Välkommen!

Du som vill arrangera föredrag med mig på temat Frisk av mat är välkommen att kontakta mig på lindgren.mats@comhem.se

 

 

 

 

 

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Mats – Du är en mästare i att skriva ”pang på” !

    Gilla

    • Tack Josef, jag tar det som en komplimang:)
      Hälsningar Mats

      Gilla

  2. Hej. Jag går här hemma och väntar på din bok som jag vet att en släkting sänt efter att jag önskat mig den. Har gjort många förändringar i min kost och det ska bli kul att se vad din bok kan erbjuda i min fortsatta resa. Är diagnostiserad med ulcerös kolit och endometrios och nu får det vara nog med tunga mediciner!

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.