Okunnig matskribent på ICA-kuriren!

augusti 7, 2015 kl. 10:30 e m | Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

 

hellenius500

Den okunniga journalisten Malin Ottosson på ICA-kuriren hänvisar till Professor Maj-Lis Hellenius beträffande kokosfettets/oljans egenskaper. Professor Hellenius är en av dom professorer som har mest att stå till svars för på grund av felaktiga kostråd. Det tokiga är att man tror att smör och också kokosfett orsakar hjärt -kärlsjukdomar och därmed inflammation. Inget kan vara mer felaktigt utan det förhåller sig precis tvärtom. Man blir av med inflammatoriska tillstånd med hjälp av smör och kokosfett. Jag är ganska trött på att gå i svaromål mot Maj-Lis Hellenius. Hon har gjort mer för ohälsan och trumpetat ut felaktiga kostråd än någon annan i Sverige.

Media har för bråttom!

Varför vänder sig journalisterna till henne? Hon vet ju ingenting. Det är inte mättat fett som orsakar inflammationer i kroppen utan överskott av blodsocker som kommer av att vi äter för mycket kolhydrater/socker i maten. Detta är välkänt sedan länge både genom vetenskapliga studier och genom erfarenhet. Här på Fet Hälsa-bloggen kan vi bistå med erfarenhet. Hundratals, ja kanske tusentals har bekräftat att de blivit av med inflammatoriska tillstånd i kroppen via min bok ”Frisk av mat” och denna blogg. Dessa personer har ätit LCHF-kost som innehåller mycket naturligt fett (mättat bl.a.) och lite kolhydrater.

När ska vi slippa personer som Maj-Lis Hellenius vars livsstilsklinik på Karolinska sjukhuset är sponsrat av Pfizer.  Detta läkemedelsföretag tillverkar kolesterolsänkande medicin och man säljer mer av denna smörja ju mer Maj-Lis påstår att naturligt fett som smör och kokosfett är farligt.

Visst är det galet men vi har en sjukvård som bygger helt på den felaktiga hypotesen att naturligt fett som smör och kokosfett är farligt. Man tror alltså att vi får metabola sjukdomar genom att fettet tätar igen våra blodbanor. Genom att sjukvården har denna felaktiga förklaringsmodell så kan man inte bota en enda inflammatorisk sjukdom. Tycker du inte att detta är underligt Maj-Lis Hellenius?

De människor som valt en annan väg och t.ex. läst boken Frisk av mat eller följer denna blogg, Fet Hälsa, vet att Maj-Lis har fel. Tusentals kan vittna om sina hälsovinster genom att äta en kost bestående av mycket naturligt fett och lite kolhydrater. Dessa siffror kan bara sjukvården drömma om.

Maj-Lis utbildar sjuksköterskor!

Tyvärr har nu Maj-Lis Hellenius varit ute och undervisat sjuksköterskor med sin filosofi på landets olika sjukhus. Jag kan inte rekommendera någon att anlita vår skattefinansierade sjukvård när det gäller inflammatoriska tillstånd i kroppen. Än mindre nu när Maj-Lis varit i farten igen.

Jag såg att någon på Facebook var orolig för att kokosoljan/fettet kunde orsaka inflammationer i kroppen. Inget är mer felaktigt, det förhåller sig precis tvärtom. Men kokosoljan ensam kan inte läka sjukdomar utan där krävs en radikal kostförändring till LCHF för att göra detta. Med hjälp av en ketogen kost som LCHF kan man stärka immunförsvaret så att de inflammatoriska tillstånden försvinner.

Läs boken ”Frisk av mat” om du har besvär av inflammatoriska tillstånd i kroppen. Du kan spara många onödiga sjukhusbesök på det och få en ny syn på hur metabola sjukdomar fungerar. Boken kan du beställa här.

 

Göteborg 2015-08-07

Mats Lindgren

IMG_0040

7 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Det är inte bara boken som du skrivit som är bra. även Kostdoktorns bok och hans sida är bra att läsa

  Gilla

  • Det är förstås sant Luella!
   Hälsningar Mats

   Gilla

 2. du har så rätt mats. Nu har jag ätit lchf i två veckor. Tänka nu har jag inte ont i min lever De måste var att jag ändrat kosten. Så de är de som gäller nu för att må bra. Tack

  Gilla

  • Bra där Annelie!
   Hälsningar Mats

   Gilla

 3. Det är hög tid att sluta hymla runt köpta professorer som Helenius som uppenbarligen vägrar att uppdatera sig angående modern forskning

  Jag tycker Jonas Colting kommenterar Helenius bra på twitter

  ”Varför låter man en läkemedelssponsrad folkhälsofiende som Maj-Lis Helenius som är helt oförmögen att uppdatera sina kunskaper stå oemotsagd i tidningen?”

  Gilla

 4. Reblogga detta på Fet Hälsa och kommenterade:

  Nästan samma artikel men denna gången i Expressen, http://www.expressen.se/halsoliv/halsa/fastnat-for-kokosolje-trenden-professorn-sluta-genast/. Okunnig skribent denna gången är nu Nina Prage. Det slår mig hur lika artiklarna är. Är det Maj-Lis som tar kontakt med tidningarna eller är det tvärtom? Jag tror faktiskt att Maj-Lis Hellenius inte är ond utan faktiskt bara korkad. Hon har antagligen inte brytt sig om att ta reda på modern vetenskap. Det gigantiska misstaget man gör från sjukvårdens sida är att man tror att fett orsakar inflammationer och metabola sjukdomar. Det förhåller precis tvärtom. Det är sockerarter/kolhydrater som inflammerar vår kroppar. När vi som äter mat enligt LCHF-modellen byter ut kolhydraterna mot det naturliga fettet, exempelvis ekologiskt kallpressat kokosfett, så blir vi friska/friskare. Här finns hundratals bevis bara här på Fet Hälsa-bloggen.

  Gilla

 5. […] man mer nyfiken på den här debatten så kan ni kika in här, här och […]

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: