Bli yngre med ketogen kost LCHF!

mars 28, 2016 kl. 11:35 f m | Publicerat i Okategoriserade | 2 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

DSC04400

Jag påstår att jag är yngre idag när jag ska fylla 63 år i nästa månad mot vad jag var när jag var 55 år. Faktum är att jag är en rätt fit 35-åring enligt mina värden. Nu betyder värden på ett papper väldigt lite i förhållande till hur man mår. Måendet är den absolut viktigaste parabeln, inte en siffra på ett papper.

Hur har detta gått till kan man fråga sig? Jo jag har i drygt sju år ätit en kost som inte inflammerar kroppen. Tidigare åt jag en kost som faktiskt inflammerar kroppen sakta men säkert.

Inflammation är grunden för alla våra folksjukdomar!

Jag vågar påstå att inflammation är grunden för alla våra folksjukdomar som diabetes, hjärt -kärlsjukdom, reumatisk värk plus ett 40-tal andra metabola sjukdomar som är orsakade av inflammation. Med inflammation menar jag att det uppstår kroniska inflammatoriska tillstånd i kroppen som immunförsvaret inte förmår läka. Dessa inflammatoriska processer orsakas av ett för stort intag av kolhydrater och för lite naturligt fett. Vi äter för mycket sockerarter alltså som våra celler inte har användning för som bränsle.

Det överblivna blodsockret glaserar/karamelliserar våra artärer och skapar en sur miljö i kroppen. Våra bakterier av olika slag kan inte motstå denna försockrade vägg utan biter hål i den. Kroppen svarar med inflammation för att läka såren. Om nu  karamelliseringen är väldigt omfattande så får immunförsvaret fullt upp med att försöka läka otaliga små sår orsakade av bakterier. Därmed har det skapats kroniska inflammatoriska tillstånd som immunförsvaret inte rår på och utifrån dessa tillstånd utvecklas våra metabola sjukdomar eller folksjukdomar som det också kallas.

Om ovanstående vore sant så skulle det räcka med att byta kost till en ketogen sådan, LCHF, för att reversera de inflammatoriska tillstånden. Just det, svårare än så är det inte. Byt till en naturlig fet kost med väldigt lite kolhydrater så blir du frisk.

Om man vill bli av med sitt höga blodtryck t.ex., som ju är grogrunden för hjärt -kärlsjukdomar så är en ketogen kost helt överlägsen alla andra metoder. Glöm tabletter, mediciner och sprutor utan ändra din kost.

funny-old-people-part2_3

Mycket kolhydrater gör oss äldre i förtid.

Vad innebär det egentligen när jag påstår att kolhydrater inflammerar kroppen? Jo den här processen är en ganska långsam procedur och därför är det inte så konstigt att de inflammatoriska sjukdomarna drabbar oss i övre medelåldern. Till slut orkar inte immunförsvaret försvara oss längre på grund av för stor försockring i kärlen och för många pågående inflammatoriska processer.

Sjukvården och de flesta läkare försöker övertyga oss om att dessa sjukdomar beror på ålder inte inflammation. Åldersdiabetes och prostatainflammation är ju typiska sjukdomar orsakade av ålder enligt vår sjukvård. Faktum är att dessa sjukdomar inte kan botas enligt sjukvården. Så fel dom har!! Jag har ju haft både åldersdiabetes och prostatainflammation plus en rad andra s.k. åldersrelaterade sjukdomar. Dessa sjukdomar finns inte längre i min kropp, sedan 7 år tillbaka, och den enda förändring jag gjort är att byta ut den kohydratrika maten mot ketogen kost LCHF.

Tusentals andra har gjort liknande hälsoresor som jag och Maggan gjort och blivit friska. Gör du likadant du också! Låt inte en okunnig sjukvård hindra dig!

Vill du lära dig mer?

Du får en röd tråd att följa och en fungerande förklaringsmodell genom min bok ”Frisk av mat” och Mats LCHF-utbildning. Boken kostar 195 kr inkl. frakt och Mats LCHF-utbildning kostar 199 kr. Om du väljer att beställa bägge så stannar priset på 350 kronor. Boken ”Frisk av mat” finns även att beställa på engelska, ”Health through Food” till samma pris som den svenska boken!  Fyll i nedanstående kontaktformulär och berätta vad du vill ha så skickar jag tillbaka betalningsanvisningar. Ingen annan än jag ser dina kontaktuppgifter.

LCHF matkasse!

Nu kan du prenumerera på LCHF matkasse i Göteborg. Du kan hämta din matkasse i två butiker varje vecka i Göteborg. Anmäl ditt intresse till info@lchfmatkasse.se. Gå in på LCHF matkasse och läs mer!

_JHE4768_web

 

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Du har helt rätt för Dig !

    Gilla

  2. Hej Mats
    Köper dina tankar till 100%
    Du är inne på helt rätt linje och tankebana
    Sen att dom som vill tjäna pengar på folks ohälsa inte håller
    med är ju en annan femma.
    Själv så gjorde jag långt mycket bättre tid på Vasaloppet (vid 60år) i år jämfört med
    2014-2015
    Samma med Vättern Runt i fjol jämfört med ex 2006 (50år)

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.