Angående Debatt i SVT om LCHF.

december 14, 2012 kl. 5:15 e m | Publicerat i Okategoriserade | 3 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

http://www.svtplay.se/video/893128/13-12-22-00/?tab=undefined&sida=1

Debatten om LCHF börjar efter 27 minuter in i programmet!

Gårdagens Debatt i SVT om LCHF påminde lite om förra gången i januari då LCHF debatterades. Det är ett duttprogram med inbyggda provokationer som programledaren och redaktionen vill ha. ”Hänt i veckan”-journalistik där de, redaktionen, styr programmet i sin egen riktning. De vill att vi ska prata bantningsmetod och om det är nyttigt för barnen. Nu tog ju Katrin Z. bort den udden genom att förklara att LCHF inte är en bantningsmetod utan en kosthållning. Bra Katrin!

I januari, i årets första Debatt var där också en debatt om LCHF. Jag var själv med i det programmet , men jag tänker inte vara med i ett sådant program igen där själva essensen är att man ska kasta skit på varandra.

I min version av LCHF-kosten skapar den möjligheter för människor att läka och förebygga kroniska inflammationer och få tillbaka ett gott liv utan sjukdomar. Gör en programserie om kostens läkande kraft, den idén stöttar jag gärna. I en sådan typ av dokumentärserie skulle ju även läkemedelsfabrikanternas roll synas och sjukvårdens insatser som har gjort sig beroende av läkemedelstillverkarna.

Detta kan ju vara ett tips till uppdrag granskning! Varför inte kolla kostens läkande kraft kontra sjukvårdens behandlingsinsatser! Man skulle finna att människor som vågar bryta sig loss från läkemedel, som dels är beroendeframkallande och bara lindrar symtom, plötsligt mår mycket bättre när de använder maten som medicin. Vad händer i kroppen när inflammationsdrivande kolhydrater ersätts med naturligt fett och protein?

Här är ett exempel på vad som händer! Utdrag från en kommentar från kostdoktorns blogg!

Hej Andreas!

Jag blev riktig ledsen när jag hörde debatten igår på SVT. Dina kommentarer om hur viktig och rätt LCHF är för oss som har diabetes eller andra livslånga sjukdomar och som har fått bättre livskvalitet av kosten drängtes helt på de okunnigas sida. Jag beundrar din saklighet och ditt tålamod när det gäller att förklara och försvarar LCHF.

Jag är 82 år, diab.2 sedan ca 38 år, insulin sedan ca 13 år. V. öga var förstört av sockret.
Den 1 sept 10 började jag med LCHF som sista utväg. Då tog jag 8 olika tabl. och över 80 enh. insulin. Idag är ögat nästan helt återställt, jag tar 2 blodtryckstabl. och högst 40 enh. insulin.

Enligt läkaren så har jag halverat mitt blods. Familjen tycker jag har blivit 10 yngre. Själv känner jag att min ”resa” med LCHF inte är slut än, utan att min ”hälsa” hela tiden förbättras trots min ålder och min mångåriga sjukdom. Det märker jag på olika förbättringar i min kropps funktion.

Så jag vill tacka Annika D., dig och alla andra förespråkare för LCHF samt teamet i Kostdemokrati för ert enträgna arbete att förbättra levnadsvillkoren för många människor inklusive undertecknads.

Inge Anni Carlsson

3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Tycker att din analys är fullständigt rätt…Dessutom tyckte jag att programledaren styrde upp inläggen otroligt dåligt genom allt prat-i-munnen … Det var inte lätt att höra vad deltagarna sa…
  Jag är hörselskadad och direkttextningen är inte till särskilt stor hjälp tyvärr. Tyckte också att det Katrin sa var bra och Anna-Maria från KRG var mycket bra precis som Andreas Eenfeldt. Men man kan ju undra över syftet med detta program…Inte är avsikten att folk ska bli kokare i alla fall…Och jag undrar vems ärenden professorn springer…
  Är det inte på tiden att man ser lite mera seriöst på en livsstil som växer sig allt starkare bland folk i Sverige? Jag tror och hoppas i alla fall att detta är början på en friskare och sundare befolkning i detta land… 🙂

  Gilla

 2. Dessa ”TV-shower” med inslag av något man kallar debatt är bedrövliga program. Det enda jag kan tycka är inspirerande är att ”professorerna” med tillhörande medlöpare blir mer och mer ställda mot väggen för varje sådant här program. Slagordet denna gång var proteinvarningen. Det ekade lika tomt som tidigare fettvarningen. Det är lite olika med vad man hittar på att nämnda om. Det blir i alla fall pinsamt när det inte ens handlar om LCHF!

  Men så trängd som CEA var denna gång har jag inte sett henne tidigare. DET är inspirerande inför framtiden. Man får mindre och mindre att komma med. Visst är det spännande att notera.

  Mats, Dina tankar om ett TV-program om kostens läkande kraft kontra medicineringen, som sjukvården består med, skulle ge TV-publiken något att fundera vidare på. Det vore något för ”Uppdrag granskning”. Kan de ge sig på det här med Telia Sonera borde vårt ämne här vara minst lika intressant för dem. Hur får man dem att gå igång på detta?

  Decemberhälsningar
  Rolf Aronssonon

  Gilla

 3. Ja anser att dessa LCHF snutteinslag i TV-debatt för länge sedan har överlevt sig själv, inte ens värt att att nämna. Ska vi verkligen fortsätta att bli upprörda av något så oseriöst som LCHF´s kvart i SVT-debatt?

  Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: