Kolesterolet är din vän!

mars 8, 2013 kl. 11:04 f m | Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , ,

Största bluffen på två sekler?

Kan det vara så att kolesterolmyten som odlas av Livsmedelsverk, Sjukvård, läkemedelsindustrier liksom livsmedelsindustrin är den största bluffen på två sekler? Videon ovan sätter verkligen tummen i ögat på kolesterolmyten. Trots att mängder av oberoende forskare har avlivat kolesterolmyten för länge sedan så lever den kvar i all välmåga.

Vårt eget Livsmedelsverk trummar ständigt ut budskapet att mättat fett skulle vara farligt för oss. Varför man gör detta kan man verkligen fråga sig för det finns inget vetenskapligt material som stöder detta trots 50 års intensiv forskning. Det är snarare tvärtom där t.o.m. WHO förklarar att smör inte är farligt. Aftonbladet artikel!

Debattinlägg från Statens Livmedelsverk.

Lägg ner Statens Livsmedelsverk!

Att Statens Livsmedelsverk trummar ut budskapet att det är bättre för våra skolbarn med lättmargariner än smör och Bredgott är nog bland det mest häpnadsväckande som pågår just nu. Tänk om experterna på Livsmedelsverket har fel, tänk om deras råd skadar våra barn? Jag tror inte att någon av dessa experter skulle våga uttala sig på samma sätt som privatpersoner. Statens Livsmedelsverk har hamnat i en prestigefälla där de helt enkelt har gått för långt. De finns tillräckligt med forskningsrapporter och erfarenheter som visar att deras ställningstagande är helt galet. Det är dags att lägga ner Livsmedelsverket och jämna det med marken. Glöm deras kostråd och uppdatera dietistutbildningen till att stå i samklang med modern vetenskap.

Läs denna artikeln om kolesterolet!

Inga krav på vidareutbildning för läkare!

En läkare som tagit sin läkarexamen 1977 behöver inte öppna en enda bok fram tills idag mars 2013. Han/hon kan fortfarande vara läkare idag utan några som helst krav på vidareutbildning. En läkare har mellan 1-6 dagars kost/näringslära i sin utbildning. Om det är som jag tror att 80 procent av våra metabola(inflammatoriska) sjukdomar är kostrelaterade så är vi verkligen illa ute. Läkarnas minimala kostutbildning liknar givetvis Livsmedelsverkets ovetenskapliga kostråd.

Det är dags för läkare och experter från Livsmedelsverk och liknande att kliva ner från sina höga hästar. Det är delvis vårt eget fel att vi placerar t.ex. läkare på piedestaler. Vi har tillåtit detta genom att det är bekvämt att låta andra människor tänka åt oss. Ändra på det!

7 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Bra rutet 🙂

    Gilla

  2. Har du några länkar till de forskningsresultat som styrker detta?

    Gilla

  3. Jag läser din underbara bok ” Frisk av mat” tack för den 🙂 jag hoppas att den hjälper mig ! M.V.H Gosia

    Gilla

    • Tack och det hoppas jag också!
      /Mats

      Gilla

  4. Även boken ”Forsknings-Fusket!” av Ralf Sundberg är viktig, för att förstå hur det har kunnat blivit så galet.

    Gilla

  5. Reblogged this on Kreativa Dalkullan and commented:
    Om döden i margarinets spår.
    Idag belastas sjukvården av de människor som levt på margarinets gyllene tidevarv. Det bakades bullar och stektes mat av hjärtans lust i våra 50-60-70-80-tals hem. Hjärtans lust blev hjärtans förlust. Kristidens smörransonering har gjort att kurvan stigit upp som en raket på hjärtsjukdom och kärlskador. Tillsammans med bullarna, för vetemjölet är ju inte heller det bästa för kroppen.
    Idag har vi en fettrevolution i landet där flera använder sej av mera naturligt fett och mindre kolhydrater= socker, mjöl, söta frukter och drycker.
    Man upptäcker att man mår så mycket bättre och att man till och med slipper äta vissa mediciner.

    Jag skickar er här vidare till en annan intressant blogg, skriven av Mats som själv gjort en hälsoresa i på fettvågen. Han skriver i detta inlägg om kolesterolmyten, hur vi lurats att tro att kolesterol är det farligaste som finns och att ägg är rena döden. Titta på den roliga filmen och klicka på länkar men läs även lite i Mats blogg. Den ger en hel del aha upplevelser.
    Må gott mina vänner!

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.