Nobelpriset till LCHF?

oktober 7, 2013 kl. 6:15 e m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , ,

rothman-schekman-sudhof02

Idag fick tre amerikaner reda på att de fått Nobels medicinpris. De har fått priset för sin forskning kring hur transporter sker in och ut i celler av molekyler. Enligt Nobelkommitén kan detta leda till nya slutsatser om hur sjukdomar som diabetes, reumatism, epilepsi m.fl., kan botas/förebyggas. Alltså ett botemedel för våra folksjukdomar!

Nobelkommitén är sent ute! Detta har vi vetat sedan länge inom LCHF-rörelsen. Exempelvis vet vi att glukos/blodsocker är våra cellers främsta energikälla. När cellen blir ”mätt” så stänger den tillförseln av glukos. Om det då finns en mängd glukos över som inte får plats i cellerna vart tar det bränslet vägen? Jo, det finns alltid inflammationer och spirande infektioner i kroppen som bara väntar på att få tag i det överblivna glukoset/blodsockret.

Inflammatoriska tillstånd!

Om det ständigt finns ett överskott av glukos i kroppen som inte platsar som bränsle för cellerna kan det ge upphov till inflammatoriska tillstånd. Inflammation ingår ju i kroppens eget försvar mot diverse attacker från baciller och infektioner, en del av immunförsvaret. Men om inflammationen får oupphörligt tillskott av bränsle/glukos kan den byta sida och börja angripa den egna kroppen.

Nu är vi inne på tankar där det, än så länge, finns väldigt lite forskning men jag är övertygad om att Ph-värdet och balansen mellan kroppens egna bakterier förändras på grund av ett överskott av glukos som är ständigt närvarande. Detta sker när vi proppar i oss mängder av olika slags sockerarter. Det är en föda som vi inte är byggda för. En förändring av Ph-värdet och en gynnsam miljö för att elaka bakterier kan växa sig starka kan ge upphov till ett 40-tal olika inflammatoriska tillstånd, hittills!

Cancer!

Varför blir en cancercell just en cancercell? Enligt en gammal tidigare Nobel-pristagare, Otto Warburg, så menade han att en cancercell förbrukar 200 gånger mer energi än en en frisk cell. Då är förstås frågan återigen hur en cell kan få för sig att bli en cancercell och bilda tumörer. Svaret är ganska enkelt, tror jag, helt enkelt för att det finns ett oupphörligt tillskott av glukos/sött blod. Med en kost som är människoanpassad(LCHF) så finns det väldigt lite utrymme för att det ska kunna bildas cancerceller.  Till saken hör att Otto W. fick sitt Nobelpris redan 1931.

Sjukvården är inte på banan!

I sjukvården har man inte hört talas om detta. Här kan cancerpatienter, 2013,  ligga med dropp av rent glukos och efter operationen får man inte med sig ett enda kostråd när man ska hem. Visst, man har skurit bort tumören men vad händer om man fortsätter med samma livsstil och kost som tidigare. Jo, samma visa kan upprepas igen och igen.

Liknande händer givetvis med diabetes, reumatism, tarminflammation, hjärt-kärlsjukdom m.fl. andra inflammatoriska tillstånd i kroppen. För mycket sött blod i ådrorna skapar autoimmuna sjukdomar och inflammatoriska tillstånd

Nobelkommittén borde konsulterat LCHF-rörelsen för vi är redan uppdaterade.

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Bra skrivet! Mycket intressant!

    Gilla

  2. Ha ha ha, bra att det finns såna som du som inte ”skräder order”.. Det låter säkerligen kaxigt i mångas öron, men jag uppskattar dig verkligen! .. Ska bli spännande förresten att närmare höra vad dessa Nobellpristagare kommit fram till och vad det betyder i praktiken.. 🙂

    Gilla

  3. Ang cancer, Thomas Seyfried och andra forskare har påvisat att cancerceller har dysfunktionell ”energifabrik” dvs fel i mitokondrierna och detta i sin tur leder till oreda och mutationer i cellkärnan. För den som vill läsa mer på begriplig engelska – http://diagnosisdiet.com/what-causes-cancer/
    Men det satsas på tok för lite resurser på denna typ av forskning, liksom övrig kostforskning.

    Gilla

  4. Håller helt med Laurel och Carina i deras beröm
    Jag tänder på idén att nominera LCHF (har just föreslagit det på annan blogg)

    Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.