Tandläkaren från UK ryter till!

januari 20, 2014 kl. 2:37 e m | Publicerat i Okategoriserade | 7 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

images

Tandläkaren Rolf Mjörnstedt, som jobbar i England sedan många år, berättar här om sina hälsoförbättringar med LCHF-kosten. Jag väljer att publicera hans brev i klartext utan ändringar. Å ä och ö får ni lägga in själva.

Detta brev borde vara obligatorisk läsning i tandläkarutbildningen och läkarutbildningen!

Första brevet!

Andra brevet!

”Hej igen Mats!

Tack for bekraftelsen  pa min beställning av din nya uppdaterade bok.
Du far absolut skriva pa bloggen om mina halsoforbattringar  aven mitt namn far du andvanda.
Den stora forandringen  var ju givetvis viktminskningen jag tror 12 kg vid det har laget . Har  nog planat ut nu och upplever en schysst trivselvikt numera(.2  byxstorlekar mindre!)
 Min handpsoriasis som jag dragits med sedan 1992  har försvunnit. Alla lakare har sagt att det varit stressrelaterat och autoimmunt. Toalett besöken ar mindre akuta. etc . Ledbesvaren likaså. Kanner mig starkare och friskare an pa lange
 Vi som tandläkare med den utbildningen bakom oss borde veta battre. Kost o karies  sambandet  har vi inpräntat i oss. Sackaros och for mycket kolhydrater ger hoga streptococcus mutans varden  i saliven och lactobacill antalet
stiger också.  socker tiden  , kritiskt ph  . intracellulara polysackarider okar  vid hogt sackaros intag etc . Det var da själva fan att vi som nosat pa dessa samband inte forstatt battre. jag vet inte hur manga kariesutredningar man gjorde pa kaftis i Goteborg  , dar vi bollade med alla parametrar for att hjälpa patienter med karies problematik.
Vi sade det som ar bra for tanderna  ar också  bra for kroppen . Lagt ph ger syra frätning. Ja Ja vi visste sa bra sa vad det handlade om. men  resten av kroppen da? den kopplingen gjorde vi aldrig fullt ut. Man maste varit  totalt slut i huvet som vi sa i Uddevalla pa 70talet.
Formodligen var vi sa upptagna med borrandet o lagandet. Antagligen var
vi lite latt  insnöade också. Det bli sa i den sk akademiska världen dar var och en blir duktig pa sitt gebit i kampen efter forkningsanslag fran olika sponsorer, oftast driven av personlig vinning , ryggdunkande och kanske ibland  också av  akademiskt snobberi.
Detta ar for mig ett uppvaknande! Jag lovar sa ar det!
Min fru Anna kanner en engelsk kille som har en skandinavisk oversattarbyra. Vi kan snacka med honom om du vill.
Till sist Stefan ar min brorsa . Som också borjat intressera sig  for LCHF !
Med vanlig halsning Rolf”
Bokomslag
Rolf har läst boken ”Frisk av mat”. Andra uppdaterade upplagan av ”Frisk av mat” kan du endast beställa via mail till info@lchfmatkasse.se eller lindgren.mats@comhem.se Kostar 149 kr. plus frakt. Blir tillgänglig i andra veckan av februari.

7 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Det här är ju kanon! Tror jag skickar en länk till min tandläkare! 🙂

    Gilla

  2. När blir den tillgänglig i iBooks Store?

    Gilla

    • Hej, det är nära förestående med ”Frisk av mat” som e-bok, jag jobbar med det just nu. Det är första gången jag publicerar en e-bok så jag har en del att lära fortfarande. Det ska bli spännande. Någon som har några tips?
      Hälsningar,
      Mats

      Gilla

      • Tips i vilken riktning? Att skapa själva boken i ePub-format eller att ge ut den via iBook Store?

        Gilla

      • Hej, jag kommer att ge ut den via e-book store så tips i den riktningen är jag tacksam för.
        /Mats

        Gilla

      • Själva utgivandet har jag tyvärr ingen erfarenhet av. Jag pysslar lite med att lära mig att skapa böcker i ePub-formatet, som ju är det suveränt bästa formatet att läsa e-böcker i. PDF är värdelöst i sammanhanget. Men ingenting som ska ges ut på Apples iBook Store (f.n. i alla fall), så just där kan jag inte vara till hjälp. Men ser fram emot att din bok kommer. Är nog spekulant på att skaffa den då.

        Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.