LCHF ute i verkligheten på torsdag och fredag.

mars 3, 2014 kl. 3:27 e m | Publicerat i Okategoriserade | 5 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , ,

426190_368969776460321_275734919117141_1271432_1347543266_n

På torsdag och fredag i denna veckan är jag ute i en ICA maxibutik (421) i Högsbo mellan klockan 13.00-19.00.  Nästa torsdag och fredag, 13/3 och 14/3, är jag på ICA Maxi i Partille.

Det är enormt spännande att två stycken stora ICA Maxi-butiker i Göteborg bestämt sig för att satsa på mitt projekt Frisk av Mat och LCHF matkasse. Jag kommer att få en liten hörna i buktiken och berätta om vilka hälsovinster man kan få av LCHF-kosten och ta emot intresseanmälningar för LCHF matkasse. Jag kan knappt inte fatta att det är sant. Dessutom kommer dessa butiker att sälja min bok ”Frisk av mat”.

Hur stor skillnad är det mellan bloggar/facebook och verkligheten?

Jag är förstås lite nervös för hur detta ska mottas av vanliga ICA-kunder? Jag befinner mig vanligen långt ifrån kunderna sittandes framför datorn. Kommer någon att prata med mig, finns det intresse för LCHF, vill någon köpa min bok? Tror någon på att man kan bli frisk av mat?

Jag har tänkt att bjuda på lite ofarlig LCHF-glass. Det är vispgrädde, frysta hallon och blåbär.

Jag hoppas att jag kan så några frön ute i verkligheten.  Exempelvis om jag träffar på familjer där ständiga förkylningar är en deprimerande del av vardagslivet. Finns det hopp för dom? Javisst finns det det! Jag ska försöka att inte skjuta skarpt på sjukvården och Livsmedelsverket även om det blir svårt. Dessa båda myndigheter har en struktur som gör det nästan omöjligt att ta till sig nya rön. Det tar en evinnerlig tid och när de vänder så har verkligheten redan ändrat sig igen.

Vi har ju faktiskt redan varit ute i verkligheten med LCHF matkasse i Stockholm. Den gången fick vi väldigt god kritik.

_JHE4768

Är detta ett steg inför paradigmskiftet?

Att bli inbjuden av ICA Maxi-ägare och presentera Frisk av mat-projektet i butik mitt i verkligheten har vi aldrig gjort förut. Jag vet faktiskt inte riktigt vad ”vanligt” folk tycker om LCHF? Har det hänt saker med folks medvetande tro, under de senaste åren?

Du som läser detta kanske har tips om vad vi bör tänka på? Kunderna i butiken kanske är så stressade att de helt enkelt inte hinner stanna till vid vår monter. Är de intresserade av sin hälsa? Har de någon aning om hur mycket maten påverkar hälsan? Jag kommer antagligen att träffa en del folk som är direkt negativa till vårt budskap också. Debatten har ju varit så polariserad under de senaste åren som t.ex. att LCHF ena dagen ger cancer och nästa dag blir man frisk och smal av LCHF-kosten.

Du som bor i Göteborg är förstås hjärtligt välkommen att snacka en stund med mig om kost och hälsa på torsdag och fredag.

Frisk av mat!

Du som inte bor i Göteborg kan köpa boken ”Frisk av mat” direkt av mig för 149 kr. plus porto. Maila ditt namn och adress till lindgren.mats@comhem.se eller till info@lchfmatkasse.se

5 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Kul att det rör lite på sig 🙂
    Skall absolut komma förbi om jag har tillfälle, kör ju förbi Partille varje dag.

    Gilla

  2. Grattis, jätteroligt! Jag tror alla har något att vinna på att äta mer naturlig mat och dra ner på socker och snabba kolhydrater. Ju mera sjukdomar och välfärdsproblem man fått desto striktare kost behöver man. Men också friska mår bättre av att utesluta framför allt gluten och socker. Jag tror ett viktigt budskap är att man kan äta lite mera liberal LCHF också. Och få stora hälsovinster av det. Sen löser ju inte LCHF alla problem, men säkert många!

    Gilla

  3. Lycka till! Låt oss veta hur det gick. I min närmsta familj är LCHF nästan som ett rött skynke. Någon anser att LCHF är en fluga och kommer att försvinna snart. Men VV lever vidare. Det är ju klart VV-arna måste ju hela tiden komma tillbaka för det handlar ju om Jojo-bantning.

    Gilla

    • Hej Lena, ja det blir en spännande tid framöver. Jag kommer givetvis att rapportera hur verkligheten ser ut i ICA Maxi-butkerna. Har du fått din bok förresten?
      Hälsningar Mats

      Gilla

      • Tack Mats. Boken kom i förra veckan. Den är redan påbörjad.. Mycket spännande läsning.

        Gilla


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.