Inflammationshämmande tabletter eller inflammationshämmande kost?

mars 13, 2014 kl. 11:15 f m | Publicerat i Okategoriserade | 4 kommentarer
Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Många av oss som varit sjuka i ”kroniska” inflammatoriska tillstånd har knaprat inflammationshämmande tabletter i tid och otid. Vad vi inte visste var att t.ex. ketogen kost, LCHF, är inflammationshämmande i sig. Förutsättningar för att inflammatoriska tillstånd i kroppen ska bli ”kroniska” minskar radikalt med den ketogena kosten. Det handlar om att immunförsvaret håller sig starkt när sockerarterna minskar och de naturliga fetterna ökar i maten. Därmed får vi ett hållbart försvar mot infektioner och inflammation och att vårt PH-värde i kroppen håller sig stabilt.

När sjukvården skriver ut inflammationshämmande tabletter utan att upplysa oss om att en kost rik på sockerarter kan motverka tabletternas verkan så får vi en slags status quo. Inte mycket händer med de inflammatoriska tillstånden. De fortsätter och kan till slut bli till kroniska metabola sjukdomar. Många hamnar i en situation där man kan bli beroende av dessa tabletter för att överhuvudtaget fungera.

Kan kost och tabletter samverka?

Vad skulle hända om Sjukvården och läkarna kombinerade medicinernas verkan med kostens påverkan? Låt oss anta att läkarna hade en relevant utbildning om hur kosten påverkar vårt immunförsvar och därmed vår hälsa. Detta skulle kunna leda till ett helt nytt perspektiv på hur inflammatoriska tillstånd i kroppen ska motverkas. Visst hamnar vi i situationer där man till en början måste ha kemiska tabletter för att lindra symptomen. Utgångspunkten för läkarna borde vara att t.ex. inflammationshämmande tabletter bara används i ett övergångsskede när man bytt till inflammationshämmande kost. Man fasar helt enkelt ut medicinerna efterhand som immunförsvaret börjar läka sig av den ketogena kosten.

Visserligen kan ett sådant förfarande minska vinsterna i läkemedelsindustrin men folkhälsan skulle kunna få ett rejält lyft. Läkemedelsföretagen kan bättra på sina relationer med kunderna när man inser att medicinerna måste samverka med kosten för att åstadkomma optimal läkande kraft. Detta måste ske för eller senare och det läkemedelsföretag som först inser detta kommer att få bättre public relations med vanligt folk. Idag är många minst sagt misstänksamma mot läkemedelsjättarna och det på goda grunder enligt mig.

Många är skraja!

Anledningen till att kostdebatten är så infekterad är med all säkerhet att många professorer och läkare fruktar stämningar och nedsablingar i pressen om det visar sig att de har försvarat kolhydratmaten och orsakat en helt onödig fettskräck i 30 år. Därmed kan de sägas vara ansvariga för mycket onödigt lidande för människor och onödiga metabola sjukdomar. Kostdebatten påminner i hög grad om hur tobaksindustrin försvarade cigaretterna in absurdum ända tills de stod inför fullbordat faktum.

2014-03-06 15.58.37

Frisk av Mat på ICA Maxi i Partille idag och i morgon!

Idag och i morgon kan du snacka kost och hälsa med mig på ICA Maxi, Allum, i Partille mellan kl. 13.00-19.00. Du kan köpa min nya uppdaterade bok ”Frisk av mat” för 149 kr. och du kan lämna in en intresseanmälan för LCHF-matkasse med utbildning och recept och hur kosten påverkar hälsan. Du som inte befinner dig i Göteborg kan ändå beställa min bok ”Frisk av mat” genom att maila namn och adress till mig, lindgren.mats@comhem.se eller info@lchfmatkasse.se Du betalar 149 kr plus porto.

4 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Exakt, precis så borde det vara.. Först tabletter om nödvändigt och sedan utfasning av desamma i takt med att rätt kost fortsätter läka och hjälpa, det vore ju det ultimata. Men då förlorar, precis som du säger Läkemedelsbolagen x antal kronor och girigheten är ju som bekant stor. Men jag tror också att det såsmåningom inte går att stoppa det som är rätt och de bolag som först förstår detta kommer att vara med på tåget och bli de mest framgångsrika, trots något mindre klirr i kassan.. Lycka till på ICA-Maxi idag, hoppas du får sålt många böcker! 🙂

  Gilla

 2. […] Två nära, en gammal kompis och min egen son, gör nu ett radikalt försök att läka inflammatoriska tillstånd med hjälp av ett kostbyte till LCHF. Min son har fått ett allvarligt inflammatoriskt tillstånd i kroppen antagligen utlöst av ett läkemedel som är delvis förbjudet i Sverige. Utskrivet av en svensk läkare.  Jag fick inget veta eftersom sonen mycket väl visste min uppfattning i frågan. Nu kämpar han med sockersuget efter en dryg vecka med LCHF-kost. Läs också ”inflammationsdämpande tabletter eller inflammationdämpande kost”? […]

  Gilla

 3. Lchf. Hur äter man det när man är vego och inte tål mjölkprodukter. Inte för alla. Blir såååå trött på att det bara ska ätas döda djur och produkter från dessa.

  Gilla

  • Hej Tiamaria! Jag förstår att du inte skriver ditt riktiga namn. Du skriver från AstraZeneca kan jag se från adressen cancer.nu
   AstraZeneca borde kontakta personer som mig själv som blivit frisk från sjukdomar som läkare anser som obotliga. Risken är uppenbar att läkemedelsföretag av olika slag helt enkelt blir omkörda av kostbehandlingar som fungerar bättre än kemiska mediciner. Ovanstående kommentar är precis så fånig som den försöker verka.
   Hälsningar Mats

   Gilla


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: