Nyckelhålsburgare från Max!

juni 21, 2012 kl. 11:09 f m | Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , , , , ,

http://www.max.se/delifresh.aspx

http://www.max.se/fettbokslut.aspx

Öppet brev till Max hamburgare;

Ni ligger inte i fas i tiden för nyckelhålsmärkt mat är inte bra för människan. Att bara ha 6 procent fett i era måltider kräver ju annan energi för att vi inte ska bli helt orkeslösa och då hamnar ni och vi i kolhydratträsket.

Nyckelhålsmärkningen har sitt ursprung i att man trodde att mättat fett var farligt för människan. Från det att  Nyckelhålsmärkning infördes en bit in på 80-talet så har de metabola sjukdomarna som diabetes, hjärt-kärl m.fl. stigit brant uppåt. Dessutom har människor blivit feta av fettskräcken som Nyckelhålsmärkningen är upphov till.

Modern forskning från 2004 och framåt visar att mättat fett som smör och grädde inte alls är farligt utan en nödvändig beståndsdel i vår kost. Om vi inte får i oss tillräckligt med naturligt fett tvingas vi hämta energin från kolhydrater(sockerarter) och detta har visat sig vara skadligt för människan.

Vi står inför ett paradigmskifte när det gäller synen på mat och hälsa. Vi börjar sakta inse hur mycket maten påverkar våra kroppsliga system och då särskilt vårt immunförsvar. Kolhydrater/sockerarter skadar vårt naturliga immunförsvar genom att det innehåller  energi som våra celler inte kan upp fullt ut. Vi får en stor mängd glukos/blodsocker som färdas runt i våra blodbanor utan att kunna tillföra energi till cellerna. Denna flod av energi, utan mål och mening, är bränslet för våra moderna metabola sjukdomar, som diabetes, cancer, hjärt-kärlsjukdomar och en rad andra inflammatoriska tillstånd. Exempel på sådana tillstånd är värk, allergier, eksem osv.

Bäste Max! Häng med på resan mot mer hälsosam mat. Våga och vinn! Ingen kommer att glömma er om ni vågar satsa på hamburgerkött från gräsbetande djur. Släng ut den sötade läsken och ersätt med smaksatt vatten från våra goda bär. Ersätt mjölet i ert hamburgerbröd med mer ofarligt mjöl från hasselnötter mandel och valnöt. Ersätt pommes friten med grönsaker eller varför inte fritera i oljor som inte är farliga. T.ex. naturligt kokosolja eller rapsolja.

Tänk om ni kan påstå i era annonser att man blir frisk av er mat. Ersätt nyckelhålsmärkningen med en frisk av mat-märkning. Vi kan hjälpa till att certifiera er. Börja med att läsa boken ”Frisk av mat”!

Kontakta oss omgående för en certifiering av ert företag så att ni kan börja sälja mer hälsosam mat.

Mats Lindgren

Frisk av Mat Sverige AB

lchfmatkasse.se

info@lchfmatkasse.se

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.